Sata Hdd yanına İDE hdd

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Sata Hdd yanına İDE hdd
Arkadaslar 500 gb sata harddiskim var. 490'ı dolu :yuru

Eski pc'mden kalan 80 gb ide hdd var. Bunu alıp yanına takmak istiyorum. Takarsam bios'tan ne tür ayarları gerçekleştirmem gerekiyo ? Jumperları ne şekilde ayarlamam gerekiyo . Yardımcı olucak herkese şimdiden teşekkür ederim :oke:

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Arkadaslar 500 gb sata harddiskim var. 490'ı dolu :yuru

Eski pc'mden kalan 80 gb ide hdd var. Bunu alıp yanına takmak istiyorum. Takarsam bios'tan ne tür ayarları gerçekleştirmem gerekiyo ? Jumperları ne şekilde ayarlamam gerekiyo . Yardımcı olucak herkese şimdiden teşekkür ederim :oke:

Eğer Anakart birden çok Sata, IDE HDD destekli ise BIOS'tan ayarlama yapmanıza gerek yoktur. Sadece yapmanız gereken IDE HDD'i monte edip, gerekli veri ve güç kablolarını bağlamak olacaktır.

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Ayar gerektirmeyeceğine emin misiniz ? Ben yazlığa gittikten sonra pc'm ve harddisk gelicek montajı orda yapıcam ve ne yazıkki internet yok , yani yardım alamam.

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Ayar gerektirmeyeceğine emin misiniz ? Ben yazlığa gittikten sonra pc'm ve harddisk gelicek montajı orda yapıcam ve ne yazıkki internet yok , yani yardım alamam.

Bakın Anakartta 4 tane IDE portu var ise zaten doğal olarak, diğer portlar da boşta olduğu için gerekli kabloları taktığınızda BIOS bunu otomatik olarak tanıyacaktır. Yani yeni Anakartlar da IDE HDD otomatik olarak tanınır. Fakat diyelim ki BIOS, taktığınız IDE HDD'i tanımadı. Burada BIOS ayarlarına girip "Setup" kısmından "IDE HDD Auto Detection" yani IDE HDD'i otomatik olarak bul seçeneğini seçmelisiniz. Bu ayarı yaptıktan sonra F10 ile ayarlarınızı kaydetmelisiniz. F10 ile ayarı kaydettikten sonra BIOS, IDE HDD'i tanıyacaktır.

Ayrıca IDE to SATA dönüştürücü alarak IDE HDD'i, SATA portuna bağlayabilirsiniz.

blackmagic_502

Üye
:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...