Şarkıcı Kurtuluş hayatını kaybetti, akrabaları sinir krizi geçirdi..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Şarkıcı Kurtuluş hayatını kaybetti, akrabaları sinir krizi geçirdi..


Gitardaki yorumu nedeniyle, ünlü gitar virtüözü Carlos Santana’ya benzetilen, geçirdiği rahatsızlık sonucu pankreas kanseri teşhisi konulan Adanalı sanatçı 55 yaşındaki Kurtuluş Türkgüven, sağlık durumu ağırlaşınca kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.


Hastalığı nedeniyle sahnelerden uzak kalan, toparlanma döneminde ünlü isimlerin Adana’ya gelip, moral konseri verdiği Kurtuluş, yaşamını sürdürdüğü ablasının evinde dün gece rahatsızlandı.
Son 10 günde hastalığı nedeniyle sürekli tedavi için hastaneye götürülen ancak, rahatsızlığı artan Kurtuluş, Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. ‘İstanbul sokakları’, ‘Yaşanmıyor’, ‘İnan ki’, ‘Aklım hep sende’, ‘Neredesin sen’ şarkılarıyla tanınan, son olarak söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait ‘Keskin bıçak’ şarkısındaki yorumuyla dillerden düşmeyen, 1983’teki ilk albümü 1 milyon satan Kurtuluş'un ablaları, menajeri ve sevenleri hastaneye akın etti. Doktorlar, Kurtuluş’un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu açıklamasından sonra saat 15.15'te kurtarılamadığı açıklandı.
DOKTORU: TEDAVİLERİN HİÇBİRİNE CEVAP VERMEDİ
Kanser tedavisi gördüğü hastanede ölen şarkıcı Kurtuluş Türkgüven'in, kaldırıldığı yoğun bakımda tedaviye yanıt vermediği belirtildi.
Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Soydaş, şarkıcı Kurtuluş'un ölümüyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, sanatçının, bir yılı aşkın süredir hastanede tedavi gördüğünü söyledi.
Sanatçının, Medikal Onkoloji Bölümünde kanser nedeniyle takip altında olduğunu ifade eden Soydaş, şunları kaydetti:
“Birçok kez değişik tıbbi sorunları nedeniyle hastanemize yatmak zorunda kaldı. Yapılan kemoterapi ve radyoterapilere rağmen hastalığı giderek ilerledi, akciğere, kalp zarına, karın içi zarlarına, kemiklerine kadar yayıldı. Son olarak 10 gün kadar önce akciğer zarı iltihabı ve karın zarı iltihabı nedeniyle kliniğe tekrar yatırıldı. Bu dönemdeki tedavilerine rağmen genel durumu giderek kötüleşti. Perşembe akşamı yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımdaki takipleri sırasında tedavilere yanıt vermedi. Bugün 14.20 itibariyle Kurtuluş'u kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun.”
Açıklama sırasında Dr. Soydaş'ın yanında bulunan şarkıcının kızı Elif Şahin de gözyaşlarını tutamayarak, “Bir şey söyleyemiyorum. Çok iyi bir insanı kaybettik. Herkese çok yararı olan birini kaybettik. Çok üzgünüm, son dakikaya kadar yaşama umudu vardı. Durumunun bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum” dedi.

Hastane bahçesinde yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen Kurtuluş'un ablası Özden Türkgüven ise kardeşinin çok dirençli biri olduğunu ve hayata bağlı yaşadığını vurguladı.
Kanser olduğunu öğrendikten sonra da kardeşinin umudunu yitirmediğini ifade eden Özden Türkgüven, “Son ana kadar çok umutluydu. Kanseri yeneceğine inanıyordu. Konuşamayacak durumda olduğu halde bile dünyanın her tarafından telefonlar geliyordu. Hayranlarıyla birlikte olmaya çalışıyordu” dedi.
Şarkıcının diğer ablası Nesime Türkgüven ise yeğenlerine sarılarak, “Sihirli parmaklara sahip kardeşim, nasıl ölürsün? Daha çok şarkılar seslendirecektin” diye gözyaşı döktü.
Şarkıcının eşi Füsun Türkgüven'in de oldukça bitkin ve yorgun olduğu görüldü. Sanatçının ölüm haberini alan yakınları ve sevenleri, hastaneye geldi.
Kurtuluş'un cenazesinin yarın hastaneden alınarak Kabasakal Mezarlığı'nda defin işlemleri yapıldıktan sonra Mersin'in Tarsus ilçesindeki aile mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.











 
  • Beğen
Tepkiler: Dogus Pertez ve CryDaqqeR


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
İstanbul Sokakları, Allah rahmet eğlesin.
 
turkordu

turkordu

Üye
Allah rahmet eylesin.
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Offf hayranı olduğum bir sanatçıya da kaybettim...Adana da inanılmaz sevilen dinlenen bir sanatçıydı..

Nur içinde yatsın Kurtuluş abim...
:agla
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
Ne bu herkez ölüyor..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

zombaka
Cevap
3
Görüntüleme
391
zombaka
Murat Alper
Cevap
7
Görüntüleme
477
BLasTeaR
47MaDo47
Cevap
6
Görüntüleme
411
turker10
Emrgncy
Cevap
28
Görüntüleme
1K
Astrosman


Üst Alt