Şarjınızı maksimum seviyede tutmak için 20 ipucu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
    Konu Sahibi
Şarjınızı maksimum seviyede tutmak için 20 ipucu
Forumda araştırdım fakat böyle bir konuya rastlamadım. Gerçekten yararlı bilgiler biraz zamanınızı ayırarak okursanız sizin menfaatinize olacaktır. İyi forumlar :tebessüm:

İpucu 1: Yazılımınızı güncelleyin


Eğer telefonunuzu yoğun bir şekilde kullanıyor ve her zaman şarj etme fırsatı bulamıyorsanız yedek pil satın almak çözüm olabilir. Bazı üreticiler yedek pili normal telefon paketine dahil ediyorlar ya da baştan daha güçlü pil alternatifi sunuyorlar. Örneğin Samsung Galaxy S2 için 2000 mAh'lik bir pil alternatifi mevcut.

İpucu 2: Bluetooth ve kablosuz ağ bağlantısını kapatın

Telefonunuzda hangi işlevlerin açık olduğunu ve bunlara o anda ihtiyacınız olup olmadığını kontrol edin. Özellikle Bluetooth ve kablosuz ağ gibi işlevleri sadece ihtiyaç duyduğunuzda açmanızda yarar var. Sürekli çalışan bir bağlantı, devamlı bağlantı noktası arayacağı için pilinizin şarjını azaltacaktır.

İpucu 3: GPS'i kapatın

Aynı mantık konum belirleme işlevi için de geçerli. GPS alıcısının konum belirleme işlevi işlemciye yüklendiği için çok enerji harcar. Bu nedenle bu işlevi de ancak navigasyona ya da konum belirlemeye gerçekten ihtiyaç duyduğunuz zaman kullanın.

İpucu 4: Telefonunuzu doğru ortamda saklayın

Cihazınızı uzun süre kullanmayacaksanız doğru ortamda saklamaya dikkat edin. Pilin tamamen boşalmaması için yüzde 70 civarında şarj edin ve daha sonra kuru ve serin bir yerde saklayın. Pilinizi tipine göre birkaç hafta ya da birkaç ay içinde yeniden şarj edin ki tamamen boşalmasın.

İpucu 5: Ekran kilidi


Telefonunuzu kullanmadığınız zaman Standby konumuna getirin. Ekranın açık olması akıllı telefonların en çok enerji kaybetmesine neden olan şeylerden biridir.

İpucu 6: Evde kablosuz ağ bağlantısı kullanın


Evde olduğunuz zaman telefonunuzdan Internet'i kullanmak istediğinizde kablosuz ağ bağlantısı kullanın. HSDPA bağlantısının yeterli olmadığı yerlerde cihazınız sürekli 3G'den EDGE'e geçer, bu da şarjınızı azaltır. Eğer kablosuz ağ bağlantınız yoksa, 3G'nin kötü olduğu yerlerde cihazınızı 2G'ye geçirin.

İpucu 7: Aşırı sıcak ve soğuktan kaçının


Pillerin en verimli çalıştığı ısı 20 derece civarındadır. Bu nedenle yazın aşırı sıcakta (35 derece üstü) ve kışın eksiye düşen ısılarda cihazınızı kullanmayın. Bu, pilin içindeki elektrokimyasal süreçlere olumsuz etki eder ve hem şarjın hızlı bitmesine, hem de pil ömrünün kısalmasına neden olur. ( Pillere şoklama yapanların dikkatine!! )

İpucu 8: Push mesajlarını kapatın


Pek çok uygulama yenilikleri Push mesajları kanalıyla duyurur. Bu mesajlar genelde titreşim ya da zille sizi uyarır. Eğer özellikle beklediğiniz bir mesaj yoksa bunları kısmen ya da tamamen kapatmak şarjınızın daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Eğer bu mesajlardan vazgeçmek istemiyorsanız güncellemelerin arasını uzatmak da bir alternatif olabilir.

İpucu 9: Widget'ları kontrol edin


Widget'ların çoğu pile fazlasıyla yüklenir. Bu nedenle anasayfanızı sürekli güncellenen Widget'larla doldurmayın. Mutlaka kullanmak istediğiniz widget'ların güncelleme sıklığını düşürün.


İpucu 10: Uçuş modunu açın


Sinyalin zayıf olduğu ve erişilmenizin şart olmadığı yerlerde ya uçuş modunu etkinleştirin, ya da telefonunuzu tamamen kapatın. Sinyal zayıf olduğu zaman telefonunuz bağlantıyı korumak için çok daha fazla enerji harcar. Uçuş modunu geceleri etkinleştirmek ise hem şarjınızı korur, hem de gereksiz radyasyona maruz kalmanızı önler.

İpucu 11: Stream'lerden kaçının


Ses ve görüntü stream'leri çok pil harcar. Internet'ten radyo dinlediğinizde çok büyük veri alışverişi olduğu için hem faturanız kabaracak, hem de piliniz çabuk bitecektir. Bu nedenle pilin uzun süre dayanması gerektiğinde bunlardan kaçının. Bir stream dinlemek ya da izlemek istediğinizde de bunu kablosuz ağ üzerinden yapın.


İpucu 12: Pil harcayan işlevleri tespit edip kapatın


Pek çok akıllı telefon pil harcaması konusunda detaylı istatistikler gösteren işlevlere sahiptir. Özellikle sık sık yeni uygulama indirip deniyorsanız bu istatistikleri düzenli olarak kontrol edin. Eğer aşırı pil harcayan bir uygulama gözünüze çarparsa bunu kapatın ya da kapatılması mümkün değilse ve kullanmanız şart değilse telefonunuzdan tamamen silin.

İpucu 13: Ekran parlaklığını ayarlayın.


Ekran ne kadar fazla parlaklığa ihtiyaç duyarsa o kadar çok pil harcar. Bu nedenle ekran parlaklığını mümkün olduğu kadar düşük tutun. Bazı telefonlar ekran parlaklığını ortam ışığına göre otomatik olarak ayarlama özelliğine sahiptir. Bazılarında da pil azaldığı zaman ekran parlaklığının otomatik olarak düşürür.

İpucu 14: Ekran korumayı daha çabuk devreye sokun.


Telefonunuzun otomatik ekran koruma süresini mümkün olduğu kadar kısa tutun. Koruma ne kadar çabuk devreye girerse ekran o kadar az enerji harcayacaktır. Tecrübelerimize göre 15 saniye ideal bir süre.

İpucu 15: Uygulamaları tamamen kapatın.


Bir uygulamayı aktif olarak kullanmamanız, o uygulamanın tamamen kapandığı anlamına gelmez. Bu nedenle Android telefonlarda uygulamadan çıkmak için Home tuşu yerine daima "Geri" tuşunu kullanın. Home tuşuna bastığınızda anasayfaya geri dönersiniz, ancak uygulama arka planda çalışmaya devam eder. Telefonların çoğunda aktif uygulamaları listeleyen bir genel görünüm özelliği bulunur. Gereksiz programları buradan da kapatabilirsiniz.

İpucu 16: Uygulamaların içindeki reklamları kapatın


Akıllı telefon kullanıcılarının çoğu uygulamaları satın almak yerine reklamlı ücretsiz sürümlerini tercih ediyor. Ne var ki uygulamaların içindeki reklamlar sürekli Internet bağlantısını kullandığı ve bulunduğunuz coğrafi konuma göre reklam yayınladığı için bunların yarattığı veri alışverişi çok fazla enerji gerektiriyor. Abartılı durumlarda piliniz 90 dakika bile dayanmıyor. Bu nedenle sık kullandığınız uygulamaları mümkünse satın alın. Eğer root'lanmış bir Android telefon kullanıyorsanız Droid Wall uygulamasını kullanarak uygulamalardaki reklam özelliğini silebilirsiniz.

İpucu 17: Uygulamalardaki enerji kullanımını iyi yönetin


Android'deki Juice Defender gibi bazı uygulamalar, enerji kullanımını yönetmenize izin veren özelliklere sahip. Detaylı ayarlar sayesinde pilinizden maksimum verimi almanız mümkün. Uygulama özellikle root'lu cihazlarda marifetlerini gösteriyor. İster oyun oynayın, ister telefonunuzu Stand-by moduna alın, işlemcinizin hızı bu uygulama ile en uygun şekilde ayarlanıyor. Böylece çok büyük bir enerji tasarrufu sağlıyorsunuz.

İpucu 18: Enerji tasarrufu modunu kullanın


Akıllı telefonların çoğu enerji tasarrufu moduna sahip. Eğer pilinizden yeterli verimi alamadığınızı düşünüyorsanız bu modu kullanın.

İpucu 19: Dosyaları bilgisayara indirip USB ile kopyalayın


Eğer müzik ya da podcast gibi büyük dosyaları akıllı telefonunuzda kullanıyorsanız indirme işlemini bilgisayar üzerinden yapıp (kablosuz ağ ya da Bluetooth yerine) USB kablosuyla cihazınıza kopyalayın. Böylece hem indirme, hem de veri transferi sırasında şarjınızı daha az harcamış olursunuz.

İpucu 20: Yedek pil alın


Eğer telefonunuzu yoğun bir şekilde kullanıyor ve her zaman şarj etme fırsatı bulamıyorsanız yedek pil satın almak çözüm olabilir. Bazı üreticiler yedek pili normal telefon paketine dahil ediyorlar ya da baştan daha güçlü pil alternatifi sunuyorlar. Örneğin Samsung Galaxy S2 için 2000 mAh'lik bir pil alternatifi mevcut.
 
  • Beğen
Tepkiler: rotasiz_genc42, vg_engin ve Nextman


Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Teşekkürler paylaşım için
 
  • Beğen
Tepkiler: ia.phlvn
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
teşekkürler konu için yararlı olmuş :)
 
  • Beğen
Tepkiler: ia.phlvn
ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim.
 
15097

15097

Üye
Harika bilgiler.Bizimle paylaştığın için çok teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: ia.phlvn

burakkk97

Üye
%70 olayına şaşırdım ama bi sebebi vardır kesin
:tşk:
 
paradox07

paradox07

Üye
Daha az konuşup,daha az internete girip,daha az mesajlassak ve daha az oyun oynasak sorun kalmaz zaten :kop2: paylaşım için :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt