Şarj aletii..

Sponsorlu Bağlantılar

marist

marist

Üye
    Konu Sahibi
Şarj aletii..
Arkadaşlar bende orjinal şarj cihazı yok ben şimdi orjinal şarj cihazıyla aynı değerde bir şarj alıp şarj etsem sorun olur mu ?

messevim

messevim

Üye
Bende benim g2 nin orjinal şarj aletini kaybettim. daha sonra avea bayisinden note 3 ün orjinal şarj aletini satın aldım. şarj aleti satın alırken 5v 2a değerlerine sahip olmasına dikkat et. aksi takdirde hem bataryayı bozabilirsin hem de telefonun şarjını geç doldurursun.

marist

marist

Üye
    Konu Sahibi
Bende benim g2 nin orjinal şarj aletini kaybettim. daha sonra avea bayisinden note 3 ün orjinal şarj aletini satın aldım. şarj aleti satın alırken 5v 2a değerlerine sahip olmasına dikkat et. aksi takdirde hem bataryayı bozabilirsin hem de telefonun şarjını geç doldurursun.
İyide g2 nin 5v = 1.8A

marist

marist

Üye
    Konu Sahibi
messevim

messevim

Üye
Ben defalarca teknik servisi aradım orjinal şarjı dışında başka şarj aletleriyle şarj edildiğinde telefon zarar görür dediler.
Satış politikası :) Adamların ya ne demesini beklioyrdun ki . git Nokia, samsung şarj aleti mi al diyeceklerdi sana.. tabii ki LG al diyecekler..

marist

marist

Üye
    Konu Sahibi
Satış politikası :) Adamların ya ne demesini beklioyrdun ki . git Nokia, samsung şarj aleti mi al diyeceklerdi sana.. tabii ki LG al diyecekler..
Orası öylede telefonu yapan telefona uyumlu şarj yapmış başka şarjlar zarar verebilir.

messevim

messevim

Üye
Orası öylede telefonu yapan telefona uyumlu şarj yapmış başka şarjlar zarar verebilir.
Orjinal şarj kullandıktan sonra zarar marar vermez. Emin olabilirsin. Orjinalden kastım samsungunun sony nin vs orjinal şarjları

vips

vips

Üye
Amperin yüksek olması telefona veya pile zarar vermez
telefon ne kadar akım istiyorsa o kadar çeker
önemli olan 5volt değerinin düzgün olması
zaten bu değer USB voltajıdır

eğer şarj aletinin amperi telefonun istediğinden küçükse
bu durumda şarj aletine çok yüklenir ve şarj aleti yanabilir

USB den şarj etmenin sakıncalı olması da akım yüzündendir
çünkü anakarttan sadece 500 mAh akım gelir, yani 0,5 A
bu da demek oluyor ki 2A ile 6 saatte dolan bir pil USB den 24 saatte dolar