Sarai Sierra ile ilgili bilinmeyen gerçekler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Sarai Sierra ile ilgili bilinmeyen gerçekler
Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul'da, esrarengiz bir şekilde öldürülen Sarai Sierra ile ilgili ilginç detaylar, ortaya çıkmaya başladı. Olayı araştırmak için New York'a giden Bugün yazarı Nuh Gönültaş, Sierra'yla ilgili hiç bilinmeyen ve kafa karıştıran detalara ulaştı. İlk yurtdışı deneyimi olan Sarai Sierra, aslında çok fakir bir .. Kocası otobüs şoförü, 2 çocuğu var, New York'un suç oranı en yüksek mahallerinden birinde oturuyor ve yurt dışına çıkacağından annesinin bile haberi yok..
BAR TUVALETİNDE SEVİŞTİLER

Bu arada İstanbul'a geldiğinden görüştüğü Taylan K.'nın gerçek adının Tarkan K. olduğu ortaya çıktı. Genç kadının öldürülmesinin ardından internet görüşmelerinin izini süren polisin bilgisine başvurduğu Tarkan K., Sarai Sierra ile 20 Ocak’ta Beyoğlu’nda buluştuğunu, birlikte bir bara gittilerini söyledi. Tarkan K., Sarai Sierra ile aralarındaki yakınlaşmanın ardından bar tuvaletinde birlikte olduklarını kaydetti.
İşte Nuh Gönültaş'ın yazısından ilgili bölümler:


Sarai Sierra’nın ailesi, yüklü seyahat parasını ‘biriktirdiğini’ söylüyor. Ancak Sierra’nın kazancıyla bu kadar parayı biriktirmesi mümkün değil. Ona para temin eden ve İstanbul’a yollayan birileri olmalı. Amerikalı Sarai Sierra'yı kim öldürdüyse Türkiye'ye büyük kötülük yaptı. Katil veya katiller her kimya da kimlerse sadece Sarai'yı değil, Türkiye'nin, özellikle de İstanbul'un ABD'deki imajını öldürmeyi de denediler!
GARİPLİKLER VAR

Sarai, evli... 9 ve 11 yaşlarında okula giden iki çocuk sahibi bir anne. Eşi Steven Diaz Sierra bir otobüs şoförü. Bu ailenin yaşadığı yer Staten Island bölgesi ve burası New York'ta "low level" tabir edilen, daha çok yoksul kesimin ikamet ettiği, suç olaylarının çokça işlendiği bir bölge. Ailenin gelir düzeyi düşük. Aile Amerikan vatandaşı ama "Hispanik" tabir edilen Porto Riko'lu. Olayı analiz etmeye bu profilden başlarsak karşımıza Türkiye'den görülmesi imkansız gariplikler çıkıyor.
PARA BİRİKTİRMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Şöyle ki: - Bir kere Sarai'nın ekonomik durumu fotoğraf çekmek için uluslararası bir seyahate çıkmaya müsait değil. Annesi Betzieda Jimenez, kızının İstanbul'a oradan Almanya ve Amsterdam'a ve tekrar İstanbul'a seyahat edecek parayı nereden bulduğuna dair sorulara sadece “Biriktirdi" diye cevap veriyor. Ama diyelim ki uzun süre para biriktirdi veya bir şekilde para bularak bu seyahati gerçekleştirdi. O halde İstanbul'dan da yine fotoğraf çekmek için Almanya ve Hollanda'ya yaptığı seyahatler ve İstanbul'a geri dönüş için gerekli parayı nereden buldu?
EŞİNİN UÇAK BİLETİNİ KİLİSE TEMİN EDİYOR

- Sarai'nın eşinin olaydan sonra İstanbul'a gidebilmesi için gerekli uçak biletinin ücretini bir kilise temin ediyor. Daha önce hiç yurtdışına çıkmadığı öğrenilen Sarai Sierra'nın peş peşe uluslararası seyahatlare çıkıyor olması bu konuda hem ekonomik hem de bilgi yardımı aldığına işaret ediyor. O halde Sarai'ya para temin eden ve İstanbul'a gönderen birileri olmalı! Sarai'ya bu seyahat için para verenlerin bulunmasının olayın çözümüne çok büyük katkı sağlayacağı ifade ediliyor.
OKULA GİDEN 2 ÇOCUĞU VAR

Bir diğer nokta da şu: - Öldürülen Sarai bir anne ve iki çocuğu halen okula devam ediyor. Yaşları da küçük. Böyle bir zamanda çocuklarını bırakıp sadece fotoğraf çekmek için üç ülkeyi kapsayan bir seyahate çıkması pek de mantıklı görünmüyor.
PROFESYONEL FOTOĞRAFÇI DEĞİL, iPAD'LE ÇEKİYOR

- Sarai, profesyonel bir fotoğrafçı değil. Sosyoloji eğitimi almış. Başsağlığı için ziyaret ettiğimiz annesi Betzieda Jimenez, Sarai'nın fotoğraf çekmeye bir yıl kadar önce başladığını söyledi. Facebook'ta bir fotoğraf kulübüne üyelik dışında fotoğrafla ilgisi son derece amatör. Fotoğraflarını da profesyonel makinelerle değil, iPad'le çekiyor!
ABD OLAYI NEDEN SICAK TUTUYOR

- Bir diğer garip durumda şu: New York'ta yaşayan bir dostumun anlatımına göre, Amerika'da her gün onlarca His panik kadın böyle cinayetlere kurban gidiyor ve Amerikan medyası bunlara pek fazla yer vermiyor. Oysa Sarai cinayeti üzerinde çok fazla duruyorlar ve olayı sürekli sıcak tutuyorlar.
- Sarai'nın cinayetini yapan önemli bir televizyon kuruluşunun muhabiri, "Bu olayın üzerinde neden bu kadar duruyorlar anlamıyorum. Daha önce de böyle olaylar oldu, fakat hiç bu kadar üzerinde durulduğunu hatırlamıyorum" diyor.
ANNESİ SEYAHATTEN HABERSİZ

Anne Jimenez, kızının İstanbul seyahati ile detaylı bilgi sahibi olmadığı için olay hakkında konuşurken Türkiye'ye yönelik olumsuz ifadeler kullanmaktan çekiniyor. Ancak koca Steven Sierra ise Amerikan televizyonlarına Türkiye hakkında olumsuz izlenimlere yol açacak açıklamalarda bulunuyor. Amerikan medyasının olayı ele alış tarzı ve sunuş biçimi daha önceki benzer başka olaylarla kıyaslandığında olayın büyütülmesi ve halkta acıma hissi meydana getirecek dramatik bir biçimde aktarılması için tek bir merkezden emir almış gibi bir izlenim doğuruyor!.
KIZININ OTELDE KALDIĞINI SANIYOR

Anne Jimenez ile eşi Steven Diaz Sierra olayın çözülmesine yönelik hiçbir ipucu vermiyor. Ancak görüşmede süreçle ilgili verdiği bazı bilgilerin ortaya çıkan gerçeklerle örtüşmediği görülüyor. Sarai'nin annesi, kızının İstanbul'da otelde kaldığını söylüyor. Oysa Sierra, Tarlabaşı'nda bir apartmanın alt katını kiralamıştı. Sarai'nın annesi, kızının İstanbul'da hiç kimseyle temasının olmadığını da söylüyor. Oysa bulgular bunun aksini gösteriyor ve Sarai'nin İstanbul'daki arkadaşı Taylan adlı kişi ile yakın ilişkide olduğunu gösteriyor. Sierra'nın ailesinin Türk basın mensuplarının sorularını yaşadıkları ev yerine yakınlardaki bir arkadaşının evinde ve eski bir FBI görevlisinin eşliğinde cevaplaması ise ilginç bir ayrıntı olarak dikkat çekiyor.
FBI: "TÜRKiYE’DE KARANLIK KiŞiLERLE GÖRÜŞMÜŞ"

Sarai Sierra’nın ölümünü soruşturan FBI ajanları, Sierra’nın Türkiye’ye sadece fotoğraf çekmek için gelmediğini ve Türkiye’de bazı “suç unsurları”yla görüştüğünü öne sürdü. New York Post gazetesine açıklama yapan davaya yakın bir kaynak, “Yanıtlanması gereken birçok ucu açık soru var" dedi. Sierra’nın 7 Ocak’ta Türkiye’ye geldiğine, 15 Ocak’ta Amsterdam’a, 16 Ocak’ta da Münih’e gittiğine dikkat çekilen haberde, söz konusu kaynak "İlk görüştüğü kişiler bir suç unsuruymuş” diye ekledi.
Türkiye’de bulunan FBI ajanlarının uyuşturucu kaçakçılığı ihtimalini değerlendirdiklerini belirten kaynak, “Sarai Sierra’nın bazı karanlık karakterlerle birlikte görüldüğüne dair görgü tanıklarının ifadeleri var” diye konuştu. Bir başka kaynak da Sierra’nın internet üzerinden tanıştığı arkadaşlarıyla görüşme planı yaptığını belirtirken, FBI’ın “Kadının neden yurtdışına çıktığıyla ilgili anlatılan hikayeden tatmin olmadığını” söyledi.
"EŞİ VE KARDEŞİ İŞBİRLİKÇİ"

Sierra’nın eşi Steven Sierra ve erkek kardeşi David Jimenez’in “İşbirliği" içinde olduğunu da ifade eden kaynak, “Ancak işbirliği içinde olmakla, yardımcı olmak iki farklı şey” dedi. Haberde Sierra ailesinin 2005 yılında iflas ettiğine ve Steven Sierra ile David Jimenez’in Türkiye seyahati giderlerinin bile iki kilisede toplanan bağışlarla karşılandığına dikkat çekildi.
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface


balabanya

Üye
özet sarai sierra ölü bulundu
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
özet sarai sierra ölü bulundu

sierra sıradan bir turist degil fotoraf çekmek için gelen birisi
neden bu kadar çok gündemde kalıp gazetelerin ön sayfasında yer alıyor zengin bir ailenin çocugumu

düşünmeyen insan soru sormaz
 

x1osman1x

Üye
harman olmak icin gelmis :D
 
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Fotoğraf çekmek için İstanbul'a geliyor ancak elinde fotoğraf makinesi yok. Cenazesini THY karşılamasa ailesi onu buradan alamayacak kadar fakir. Yerine oturmayan bazı parçalar var ve onlar asla doldurulamayacak. Bu cinayet balici bir gencin üstüne yüklenip olay kapanacak. Bence bu olay, bu kadar gündemde tutulmayacak kadar basit ve kadının neden İstanbul'da olduğu açık ancak delil yok sanırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface
ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
Bunlar hep amerikanın oyunları... :hmmm
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface

balabanya

Üye
hadi cevap verin ateistler
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Birilerinin işine gelmedi öldürdüler işte...

Olan çocuklarına oldu asıl yazık iki küçük çocuğu varmış
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
:hmmm
 
Türe

Türe

Üye
Kadinla adam azmetmis bari secmis arkadas bu mudur :zzz:
 
Yunkaai

Yunkaai

Üye
Kadın yuksek ihtimal kurye.
 
x-scarface

x-scarface

Üye
Kurye diyen var.
Yollu diyen var.
Yolsuz diyen var.
Ajan diyen var. var oğlu var :hmmm
 
Yunkaai

Yunkaai

Üye
Kurye diyen var.
Yollu diyen var.
Yolsuz diyen var.
Ajan diyen var. var oğlu var :hmmm

Ajan olması imkansız diye düşünüyorum.Öldürülüp yalan yanlış gömülmeye çalısmış.Amatör işi...
 
nalcam22

nalcam22

Üye


Ajan olması imkansız diye düşünüyorum.Öldürülüp yalan yanlış gömülmeye çalısmış.Amatör işi...

bnde ajan diyte düşünüyodum ama amatör işi işi kARıştırıyor

byük ihtimal kurye felndır
 
balcolu

balcolu

Üye
Ne yapmaya geldi yani Sarai Sierra?
 
waycell

waycell

Üye
o bir mendildi kullanıldı ve atıldı
 
Yunkaai

Yunkaai

Üye
o bir mendildi kullanıldı ve atıldı

Aynen.

Geçim sıkıntısı çeken bir kadın kuryeliğe başladı.Tam olarak ne tasıdığını bilemiyoruz.İşleri bitince ondan kurtuldular
 
ka_za

ka_za

Üye
Çok ilginçmiş. Olayın bu yönünüde hiç bilmiyodum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt