Saracoğlu'nda rövanş zamanı

Sponsorlu Bağlantılar

Baskentliia

Baskentliia

Üye
    Konu Sahibi
Saracoğlu'nda rövanş zamanı

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Red Bull Salzburg ile sahasında karşılaşacak sarı-lacivertliler, taraftarının da desteğiyle turu geçmeyi hedefliyorŞükrü Saracoğlu Stadı'nda Polonyalı hakem Pawel Gil'in yöneteceği karşılaşma saat 21.45'te başlayacak ve D-Smart'tan naklen yayınlanacak.

Avusturya'daki ilk maçta uzatma dakikalarında Cristian'ın penaltıdan attığı golle 1-1 berabere kalarak avantaj elde eden , rövanş maçında 0-0'lık beraberlik veya her türlü galibiyetinde turu geçecek.
Karşılaşma 1-1 berabere sona ererse uzayacak. Salzburg 2-2 ve üzeri gollü beraberlikler veya galip gelmesi halinde 'yi eleyecek.

'nin yeni teknik direktörü Ersun Yanal, Kadıköy'de ilk resmi maçına çıkacak. Yeni transferler Bruno Alves, Michal Kadlec ve Alper Potuk da Yanal'ın görev vermesi durumunda Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ilk kez resmi bir maç oynayacak. Sarı-lacivertliler, yeni sezon öncesi sahasında oynadığı hazırlık maçında Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına 2-0 mağlup olmuştu.

Yabancı oyuncu sınırlaması nedeniyle henüz lisansı çıkarılamayan ve UEFA'ya bildirilen kadroda ismi bulunmayan yeni transfer Samuel Holmen, bu maçta da yer alamayacak. Sakatlığı nedeniyle Gökhan Gönül ile kadroda ismi bulunmayan Serdar Kesimal ve Serkan Kırıntılı da forma giyemeyecek.
, 188'inci Avrupa randevusunda
Sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında geride kalan 187 maçta, 66 galibiyet aldı, 37 kez berabere kaldı ve 84 maçta da yenildi. Rakip fileleri toplam 234 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 288 gol gördü.
ön elemelerde zorlanmıyor
enerbahçe, Avrupa arenasında ön eleme turu mücadelelerinde genelde başarılı sonuçlara imza atıyor.

Sarı-lacivertliler, tarihinde bugüne dek çıktığı 17 ön eleme mücadelesinde 12 kez turu geçmeyi başardı, sadece 5 eşleşmede elendi.

Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 11 kez ön eleme oynayan sarı-lacivertliler 7 kez tur geçti, 4 elemede tur atlayamadı. Sarı-lacivertliler, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi için mücadele ettiği 6 ön eleme turunda ise sadece bir kez kupa dışında kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde eleme turlarında 2002-2003 sezonunda Hollanda'nın Feyenoord, 2006-2007 sezonunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev, 2010-2011 sezonunda İsviçre'nin Young Boys ve geçen sezon da Rusya'nın Spartak Moskova takımları karşısında turu geçemeyen , UEFA cephesinde ise 2010-2011 sezonunda Yunanistan'ın PAOK takımı karşısında play-off'ta elenmişti.

İlk maçları deplasmanda oynadığı 10 eşleşmenin 5'inde tur atladı

Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımıyla ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kalan , ön eleme turunda ilk maçları deplasmanda oynadığı 10 eşleşmenin 5'inde turu geçerken, 5'inde de elendi.

Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde ilk maçta deplasmandan beraberlikle döndüğü 3 eşleşmenin 2'sinde Kadıköy'de tur atlarken, 1 eşleşmede ise elenmekten kurtulamadı.

2001-2002 sezonunda İskoçya'nın Glasgow Rangers takımıyla eşleşen , deplasmandaki ilk maçta 0-0 berabere kalırken, rövanş maçında sahasında rakibini 2-1 yenerek, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı.

2008-2009 sezonunda da Sırbistan'ın Partizan takımıyla karşılaşan sarı-lacivertliler, deplasmanda 2-2 berabere kaldığı ilk maçın rövanşını 2-1 kazanarak, yine gruplara kalmayı başardı.

2010-2011 sezonunda ise İsviçre'nin Young Boys takımıyla eşleşen , ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kalırken, rövanş maçında bu avantajını kullanamadı ve rakibine sahasında 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

''Devler Ligi'' elemelerinde 23 maç yaptı

, Avrupa kupaları tarihinde Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 23 eleme maçı oynadı.

Şampiyonlar Ligi elemelerinde yaptığı 23 maçta 10 galibiyet elde eden , 8 beraberlik, 5 yenilgi aldı.

Sarı-lacivertli ekip, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 23 eleme maçında 40 gol atarken, kalesinde ise 22 gol gördü.
 

Benzer Konular



Üst Alt