Sar değeri nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Sar değeri nedir?
bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum?
Nedir?
Ne ise yarar?
Ne kadar olması lazım?
Fazla ya da az olursa ne olur?
Şimdiden teşekkür ederim.

en yüksek 2.0 a kadar çıkabilir. daha yüksek değerlerini piyasaya dağıtmak yasadışıdır.
telefonun yaydığı frekans şiddetininin yoğunluğu bu değerlerle ölçülür.
çokta mühim değil aslında sar değeri ama genede bazı insanlar bu konuda çok takıntılı davranıyor.
en ideal değeri 1.0 in üzerine çıkmayanları.

TADAHIKO

Üye
telefonun yaydığı radyasyon miktarı diye biliyorum..yani tehlikeli olabilir

Konu Sahibi
teşekkürler. Bazı sitelerde 0.6 dan sonrası zararlı diye okudum. Ama fazla takmıyorum. Zaten her yerden radyasyon alıyoruz.

61semih

Üye
telefonla gorusmelerı kulaklıkla yaptıktan sonra pekte onemlı olmayan bır degerdır sar bırde uyurken telefonla aynı oda ıcınde bulunmayarak etkısınden zarar gormezın.ama benım ıcın onemlı degıl olumumun telefondakı radyosyondan değil ben doğmadan 2 sene once gercekleşen ÇERNOBİL den yanı bır cok yakın akrabam gıbı kanserden olme ıhtımalım,telefondakı sar degerınden olme ıhtımalınden daha yükses ahhahh

buket2

Üye
telefonların yaydığı kg başına düşen radyasyon miktarı. normalde üst sınır 2.0 w/kg dır. ancak bu üst sınır yani tehlikeli... mümkün olduğu kadar 0.7 w/kg geçmemeli... bundan korunmak için yapabileceğin bazı şeyler var elbet... örn; telefonu cebınde tasıyorsan tuşları dışarı bakacak şekilde koy cebine... mümkün olduğu kadar kablolu kulaklık kullan, telefonunun şarjı azaldığında konuşmamaya çalış, birini ararken hemen telefonu kulağına götürme biraz çalmasını bekle v.b. ama en önemli kendini bundan koruma yöntemi elbetteki sar değeri düşük bir telefon tercih etmendir. şu an en düşük telefonlar üst segmentte - Lg optimus one 0.45 w/kg orta segmentte Motorola RAZR2 V8 vb. gibi.

dufy85

Üye
kulaklık kullanmaya alışmalıyız aslında. çok fark ediyor.

61semih

Üye
tabıkı.cep telefonuyla kulaklıksız konusulurken çekılen beyın temografısınde beyının telefona yakın kısmında degısımler gozlenıyor.bu degısımler zararlımı henuz cozulmus degıl.yada su sıralar cozulmusse benım haberım yok.bır ıkı hafta once boyle bır haber cıkmıstı.bu sorunu kulakıkla,hadı her an kulaklık yanınızda olmayabılır telefon ıle bırısını ararken karsıdakı telefonu actıktan sonra kulaga getırmek onemlı.mesele benım telefonda sırf bunun ıcın yapılmıs bır ozellık var.bır numaraya arama yaptıgınızda karsıdakı telefonu acınca telefon tıtrıyor ozaman kulagıma getırıyorum.anladıgınız gibi ılk arama anında daha fazla radyosyon yaydıgı ıcın tabıkı bunlar

Tepkiler: dufy85

Ocean258

Üye
Telefonların yaydığı radyasyon miktarı.. sınırı 2.0

dufy85

Üye
püf noktaları kaçırmamak gerek, çok telefonla konuşan kişilere bluetooth kulaklık tavsiye ederim.

teşekkürler ....semih

61semih

Üye
ne demek bırılerı yazdıklarımı gorurde uygularsa bıraz olsun daha az etkılenırse ne mutlu bana

buket2

Üye
püf noktaları kaçırmamak gerek, çok telefonla konuşan kişilere bluetooth kulaklık tavsiye ederim.

teşekkürler ....semih

bluetooth kulaklıkta aynı etkı .... kablolu olması gerek... yıne beyne yakın bır sekılde sınyal alarak çalısıyor o kulaklıkta..o sadece kullanım açısından rahat araba kullanmak vs. gıbı. ama zararı aynı.

çok yanlış bir düşünce. aynı şiddete mağruz kalmak gibi bir olay yok. bluetooth frekansları ve yaydığı dalga şiddetinden etkilenirsin o ölçüde. ama bu değerler çok az yani bir insanı etkilemiycek kadar. ancak özellikle kullanıcıları uyarıyorum 3G de konuşma yapmayın arkadaşlar. çünkü çekim alanı daralıyor vede telefonun yaydığı enerji çekim alanı daraldıkça en yüksek seviyelere ulaşıyor.

3G nin yaydığı frekans şiddeti 2.1GHZ. bir mikrodalga fırının yaydığı şiddetse 2.4 ghz.
gerisini siz düşün. 3G de konuşmak demek bir nevi beyninizi mikrodalgada çevirmek demek. dikkatli olmanızda fayda var. internet haricinde 3G yi kullanmayın tavsiye etmiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...