sar değeri hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
xserhatx

xserhatx

Üye
    Konu Sahibi
sar değeri hakkında
selam millet
ben lg optimus me p350 alacağım
lg ye mail attım ve şu mesayı aldım

Sayın Serhat Öztürk;

LG P350 model telefon icin kulakta kullanılmak uzere DASY4 tarafından yapılan testten elde edilmiş en yuksek SAR değeri 1,30 W/kg'dır (10 g); vucutta taşındığında ise 1,46 W/kg'dır (10 g)

Saygılarımızla…

‘ LG Markalı Notebook ve “smart phone” özellikli Cep Telefonlarınız için çağrı merkezimizden ( 444 6 543 ) uzaktan erişim ile destek alabilirsiniz’.

Elektr0

Elektr0

Üye
yok hayır yüksek degil. 2W/kg olursa yüksek olur.zaten geneldede oo seviyelerde oluyor..zaten insan saglıgına zararlı olsa AB standartlarına uygun olmaz.. ve satılışı yapılamaz...eger bir yalnışlık varsa söyleyin düzeltelim.. :) :oke:

xserhatx

xserhatx

Üye
    Konu Sahibi
hmm diğer konuda bir arkadada mesaj atmış lg ye aynı cevabı almış da
onun tepkisi şöyleydi
"SAR değeri 1,30 W/kg'dır (10 g); vucutta taşındığında ise 1,46 W/kg'dır (10 g)." demişler.Telefondan kesinlikle vazgeçmiş bulunmaktayım.

xserhatx

xserhatx

Üye
    Konu Sahibi
aranızda telekomcu fln yokmu ya yardım edin :naughty:

fireman87

fireman87

Üye
Arkadasım sayılara takılma, çok yüksek diyenler ömründe ne kadar sar değeri araştırmış insanlar onuda bilmiyorum.. İnsan sağlığına zararlı olan teknolojik bir cihazı neden satsınlar ? Sattırmazlarda zaten.. Eğer fırsatın varsa daha fazla düşünmeden al, yoksa aklın çok karışır.

xserhatx

xserhatx

Üye
    Konu Sahibi
Arkadasım sayılara takılma, çok yüksek diyenler ömründe ne kadar sar değeri araştırmış insanlar onuda bilmiyorum.. İnsan sağlığına zararlı olan teknolojik bir cihazı neden satsınlar ? Sattırmazlarda zaten.. Eğer fırsatın varsa daha fazla düşünmeden al, yoksa aklın çok karışır.

ağustosta alıcam da o vakte kadar araştırıyom işte :D

uribaju

uribaju

Üye
amaç para kazanmaksa satarlar neden satmasınlar :)

fireman87

fireman87

Üye
İnsanlar o kadar bilinçsiz değilki'ki gelelim insan hakları diye bişey var.. Bugüne kadar sar değerinden hasta olan ölen vs varmı ? |-)

xserhatx

xserhatx

Üye
    Konu Sahibi
sar değerinden ölünmez ki kanserden ölünür

• Beğen
Tepkiler: uribaju

McCeNe

Üye
arkadaşım yasal sınır 2.0'dır. optimus me sar değeri 1.30 yani yasal sınırım çok altında. şöyle de bir mevzu var. herkesin peşinden koştuğu iphone4 sar değeri 1.20 civarı. ne farkı var. neredeyse hiç. iphone4 sar değeri 1.90 olsun fiyatı 500 olsun koşa koşa gider alırız ama değil mi. o yüzden sırf muhalefet olmak için çok yüksek, öldürür, aman dikkat diyene aldanma. dediğim gibi yasal sınırın çok çok altında sabahtan akşama kadar telefon görüşmesi yapmazsan hiç bişey olmaz. yok telefon kulağından düşmüyorsa sar değeri 0.5 bile olsa beynin radyasyondan nasibini alır.

xserhatx

xserhatx

Üye
    Konu Sahibi
yok abi 40 yılda bi ararım :D :D

fireman87

fireman87

Üye
SAR değeri kimi kanser etmiş acep ?

xserhatx

xserhatx

Üye
    Konu Sahibi
alper abi sadece bilgi sahibi olmak istiyorum da kızma :ehe

fireman87

fireman87

Üye
Aslında şu sar değeri denilen meret bana biraz yalan gibi geliyor, olay şu olabilir ; Bu telefonun sar değeri çok az ama fiyatı 1500 lira , bu telefonun sar değeri yüksek bu cihaz ucuz artık hangisini alırsan. gibi.

000--

Üye
Evet,telefonu almak istiyordum ama belirttiğim üzere vazgeçtim.Çünkü bu konu benim için önemli.Sar değeri yüksek telefon kullandığımda baş ağrısı çekiyorum.Bu belki bünyeyle alakalı;ama ben bu yönde zararını hissediyorum.ABD'nin yasal sınırı 1.6,Avrupa'nınki 2.0.Yaptığım araştırmalarda uzmanların sar değerinin 1'i geçmemesini, imkan varsa 0.6 değeri ve altındaki cihazların alınmasını önerdiklerini gördüm.Bu bir sağlık meseledir,önemsenmeye değerdir ve ayrıca da bireysel bir tercihtir.Ayrıca şu açıklamalar da dikkate alınmalı diye düşünüyorum:

"Konunun uzmanları yaptıkları açıklamalarda 2 W / kg değerinin çok uç bir limit olduğunu ve satın alınacak yeni bir telefonun 1 W/ kg’nin altında olmasına dikkat çekiyor."

"Telefonların SAR değeri sürekli sabit değildir. Fabrika verileri cihaz için tüm şartlar uygun olduğu takdirde yaydığı radyasyon oranını kullanıcılar ile paylaşır. Bu nedenle göz ardı edilmemesi gereken bir takım hususlar mevcut. Öncelikle telefonunuzun şebekeden uzaklaştıkça daha fazla enerji sarf ettiğini ve daha yüksek SAR değerlerine ulaştığını unutmayın."

"Cep telefonunun uyduya bağlanmasını gerektiren özellikler arttıkça (internet gibi, senkronizasyon gibi) SAR değeri de yükseliyor. Örneğin normalde 0,64 W/kg SAR değeri olan bir cep telefonu, internete bağlıyken 0,90 W/kg SAR değerine yükselebilir." (Bu veriye göre, sar değeri 1.46 olan P350'nin ABD'nin sınır kabul ettiği 1.6 değerini aşabileceği sonucu çıkarabiliriz.)(Öznel bir çıkarımdır.)

Bu ifadeler sar değeri konusunda önemsediğim ifadelerdir.P350'yi çok sevmiş olmama rağmen bu sebeplerden ötürü vazgeçtim.İstediğim özelliklerde,düşük sar değeri olan bir telefon arayışındayım.İyi forumlar...

• Beğen
Tepkiler: cadde66
xserhatx

xserhatx

Üye
    Konu Sahibi
Evet,telefonu almak istiyordum ama belirttiğim üzere vazgeçtim.Çünkü bu konu benim için önemli.Sar değeri yüksek telefon kullandığımda baş ağrısı çekiyorum.Bu belki bünyeyle alakalı;ama ben bu yönde zararını hissediyorum.ABD'nin yasal sınırı 1.6,Avrupa'nınki 2.0.Yaptığım araştırmalarda uzmanların sar değerinin 1'i geçmemesini, imkan varsa 0.6 değeri ve altındaki cihazların alınmasını önerdiklerini gördüm.Bu bir sağlık meseledir,önemsenmeye değerdir ve ayrıca da bireysel bir tercihtir.Ayrıca şu açıklamalar da dikkate alınmalı diye düşünüyorum:

"Konunun uzmanları yaptıkları açıklamalarda 2 W / kg değerinin çok uç bir limit olduğunu ve satın alınacak yeni bir telefonun 1 W/ kg’nin altında olmasına dikkat çekiyor."

"Telefonların SAR değeri sürekli sabit değildir. Fabrika verileri cihaz için tüm şartlar uygun olduğu takdirde yaydığı radyasyon oranını kullanıcılar ile paylaşır. Bu nedenle göz ardı edilmemesi gereken bir takım hususlar mevcut. Öncelikle telefonunuzun şebekeden uzaklaştıkça daha fazla enerji sarf ettiğini ve daha yüksek SAR değerlerine ulaştığını unutmayın."

"Cep telefonunun uyduya bağlanmasını gerektiren özellikler arttıkça (internet gibi, senkronizasyon gibi) SAR değeri de yükseliyor. Örneğin normalde 0,64 W/kg SAR değeri olan bir cep telefonu, internete bağlıyken 0,90 W/kg SAR değerine yükselebilir." (Bu veriye göre, sar değeri 1.46 olan P350'nin ABD'nin sınır kabul ettiği 1.6 değerini aşabileceği sonucu çıkarabiliriz.)(Öznel bir çıkarımdır.)

Bu ifadeler sar değeri konusunda önemsediğim ifadelerdir.P350'yi çok sevmiş olmama rağmen bu sebeplerden ötürü vazgeçtim.İstediğim özelliklerde,düşük sar değeri olan bir telefon arayışındayım.İyi forumlar...

Arkadaş son noktayı koymuş isteyen alır istemeyen almaz :oke:

cadde66

cadde66

Üye
Çok teşekkürler araştıma için...

technoshark

technoshark

Üye
(: sar değeri o kadar yüksek değil..

aslına bakarsan İphone nin sar değeride yüksek ama kimse o kadar dikkat etmiyor, neyse (: sonuç olarak sar değeri yüksek değil.

Ocean258

Ocean258

Üye
sar değerinden ölünmez ki kanserden ölünür

Kanser olunca omrun mu uzuo hocam bu nasıl cevap? :)) Ve bu optımus me'nın sar degırıde gayet ıyı bunun bı standartı varmı bılmıyorum ama ortalamanın altında dıger markaların telefonlarının degerlerıne bakıldıgı zaman

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt