Sansar Salvo Biografi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nonphixion

Üye
    Konu Sahibi
Sansar Salvo Biografi
SANSAR SALVO BIO

-1989 yılında Kadıköy Şifa hastanesinde dünyaya geldi.
-1999 yılında,10 yaşında Hip-Hop ile tanıştı.Çeşitli toplama müzik kasetlerinin içerisindeki Rap türünde parçaları bir süre dinledikten sonra Nefret,Islamic Force,Sert Müslümanlar gibi 90 lı yılların önemli gruplarının albümlerini edindi ve Türkçe Rap'i tanımış oldu.
-Yıl 2003 olduğunda 14 yaşında ilk sahne ve kayıt deneyimlerini yaşadı.
-2004 yılında ilk underground tape ini dağıtmaya başladı.2004 yılından başlayarak İzmir,Ankara ve İstanbul başta olmak üzere,Karabük,Mersin,Konya,Denizli,Adana,Diyarbakır,Adana,Gaziantep,Tekirdağ,Eskişehir gibi şehirlerde irili ufaklı organizasyonlarda sahne almaya başladı.Bunun yanında birçok lise ve üniversite festivalinde de performans gösterdi.
-2006 yılında bünyesinde bir çok değerli Türkçe Rap grubu ve sanatçısını barındıran Kadıköy Acil bünyesinde çeşitli mixtape ler yayınladı Ceza,Fuat,Cashflow gibi isimlerle de çalışma imkanı buldu.Bu şarkılarda diğer Sansar Salvo şarkıları gibi çeşitli tape lerin içinde yer alarak ve internet üzerinden dağıtıldı.
-2007 yılında ilk albümü Adrenalin'i hazırlamaya başladı, aynı sene içerisinde Busta Rhymes'ın öngrubu olarak sahne aldı.
-2008 Ağustos'unda yayınlanan albümde Türkçe Rap'in en eski isimlerinden,eski Sert Müslümanlar üyesi 9 Canlı,Deniz Gürzumar ve Zahriyan gibi isimler konuk olarak yeraldı,albümün önde gelen parçaları 34 Dramı,Mavi Duman ve Ağır Roman oldu.
-2009 yılının Haziran ayında Seremoni Efendisi ismini verdiği 2. solo albümünü ilk albümünün dağıtımında da çalıştığı Ateş Müzik etiketiyle piyasaya sürdü.Albümde yerli olarak Mafsal,Heja ve Telaş, Alaturka Mavzer üyesi Selo ve Mihenk Taşı üyesi Önder eşlik ederken aynı zamanda ABD sahnesinin güçlü sesleri, Sabac Red(ex Non Phixion),King Magnetic(AOTP),Slaine&Big Left(La Coka Nostra) ve Klee Magor da Sleazebag(Riviera Regime)'i konuk etti.Pisi Pisine ve Korkak Çocuk albümdeki öne çıkan şarkılar oldu.2009 yılı boyunca şehir içi ve şehirdışı konserlerine devam ederken ayrıca 2009 yılında Lil' Jon ve Flo Rida'nın Istanbul konserlerinde ön grup oldu.Ayrıca sene başında yayınlan Nefret ve Istanbul Attack elemanı Fuchs'un "Selam" isimli ikinci solo albümünün çıkış şarkısında konuk oldu.
-2010 yılının başında kansere yakalandı ancak atlatmayı başardı, bununla beraber, Sadat X ve Fuat Ergin gibi konukların ve solo şarkıların yeraldığı 7 şarkılık "Panik Anı" isimli derleme çalışmasını internet üzerinden paylaştı.Yıl içersinde çeşitli Türkçe Rap sanatçılarının albümlerinde konuk olarak yer aldı.


Diskografi (bandröllü)

albumleri

1-Adrenalin (Cennet Müzik,Ateş Müzik,2008)
2-Seremoni Efendisi (Ateş Müzik,2009)

konuk olduğu yapımlar

1-Fuchs - Selam (On Air,Ateş Müzik,2009)
2-Patron - Proffesionel (PMC,Ateş Müzik,2010)
3-Adem - Son Kez (Ateş Müzik,2010)
4-Kasırga - Rap Açılımı (Ateş Müzik,2010)
5-Casus - Romantik Serseri (Öncü Müzik,2010)
 


yyeenneerr

yyeenneerr

Üye
tesekkürler :oke:
 

tanılstar

Üye
Güzel bilgi
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt