Şanlıurfa'nın Töre ve Namus Cinayeti Durumu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Şanlıurfa'nın Töre ve Namus Cinayeti Durumu
Şanlıurfa'da son 5 yılda meydana gelen töre ve namus cinayetlerinde 11 kişi hayatını kaybederken, olayların failleri olan 11 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2003 yılından bu yana Şanlıurfa'da, 2 töre ve 9 namus cinayeti olmak üzere toplam 11 olay meydana geldi. Son 5 yılda meydana gelen töre ve namus cinayetlerinde 11 kişi öldürülürken, olayların failleri 11 zanlı da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası'nın başarılı çalışmaları ile olayların hemen aydınlatılması ve faillerin kaçmalarına fırsat verilmeden yakalanması vatandaşları mutlu etti.

Şanlıurfa'da 2003 yılında meydana gelen 2 namus cinayetinde 2 kişi, 2004 yılında meydana gelen 2 namus cinayetinde 2 kişi, 2005 yılında meydana gelen 3 namus cinayetinde 3 kişi ve son olarak 2006 yılında meydana gelen 2 namus cinayetinde 2 kişi olmak üzere son 5 yılda toplam 9 kişi hayatını kaybetti. Son iki yılda hiç namus cinayeti olayı yaşanmazken, 2007 yılında meydana gelen 1 töre cinayetinde 1 kişi, 2008 yılında meydana gelen 1 töre cinayetinde ise 1 kişi olmak üzere son 5 yılda töre cinayetinden 2 kişi hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'da meydana gelen töre ve namus cinayetlerinin 2000'li yılların öncesine oranla azaldığı belirtildi. Bunun nedenleri olarak ise insanların bilinçlenmesi ve eğitim seviyelerinin yükselmeye başlaması gösterildi.
Öte yandan töre ve namus cinayetlerinin sıkça yaşandığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerden Ardahan, Kilis ve Tunceli'de 2003 ile 2007 yılları arasında töre ve namus cinayeti işlenmedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt