Şanlıurfa Buluşması'nın Ardından Halil İbrahim Buluşmasına geçiş.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
Şanlıurfa Buluşması'nın Ardından Halil İbrahim Buluşmasına geçiş.


Kentte düzenlenen ve 3 gün devam eden etkinlikte, Tarihi Kentler Birliği'ne(TKB) üye aralarında il ve ilçe belediye başkanlarının bulunduğu 300'e yakın yetkilinin yanı sıra 700 civarında misafiri ağırladık. :)

Davetlilerin kentten mutlu ayrıldığına inandığımı ifade edebilirim, 'Misafirlerimizle, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Gelen misafirlerimizin Şanlıurfa'dan çok mutlu ayrıldığını düşünüyorum. Elimizden geldiğince, bütün arkadaşlarımızla birlikte Şanlıurfalı hemşehrilerimizin iyi bir ev sahipliği yaptığına inanıyorum. Vatandaş olarak, yapılan ve yapılacak projeleri tartışma imkanı bulduk. İyi bir örnek oldu diye düşünüyorum.''

Konuklar arasında bazılarının Şanlıurfa'ya ilk defa geldiğini, misafirlerinin şehre hayran kaldıklarını belirtmeliyim. Davetlilerin etkinlik kapsamında, tarihi ve turistik mekanların bir çoğunu gezme imkanı buldular. ''Konuklarımız, 'tarihin sıfır noktası' Göbeklitepe'ye, Harran'a gittiler, Urfa sokaklarını ve surlarını, Belediye tarafından yapılacak çalışmaları görme imkanı buldular. Mutfak ve müzik müzelerimizin açılışlarına katıldılar. Yeni başlanılan projeleri anlattık, projelerimizi de yerinde gördüler''​

İyiliğin Kalbine Yürüyüş"e Az Kaldı

ŞanlıUrfa'da yapılacak Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nda, Anadolu kültürünün tanıtımı için yerel dokuya sahip çalışmaların yanı sıra evrensel değerlere vurgu yapan kültürel etkinliklere yer verilecek.



Valilik basın bürosundan aldığım bilgilere göre, 30 Eylül-2 Ekim 2011'de 5'incisi yapılacak etkinliğin üç büyük semavi dinin peygamberlerinin atası Hz. İbrahim Peygamber'in doğduğu yer olan ŞanlıUrfa'dan başlayıp bütün dünyaya ulaşacak ve ülkeler arasında iyilik köprüleri kuracak, bütün insanlığı buluşturacak iyilik hareketi olarak 5 yıl önce başlatıldığı bizlere hatırlatıldı.

Etkinliğin amacının misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, cömertlik, bereket olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Etkinliğin amacı, insani hasletlerin ışığında, Hz. İbrahim'in binlerce yıl öncesinden günümüze açtığı yoldan giderek onun ayak izlerini takip etmektir. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da konferans, konser, mehteran gösterisi, sanat sergisi, sıra gecesi, tirit ziyafeti, toplu sünnet şöleni, Altın Sofra İyilik Ödülleri, turistik geziler ve benzeri etkinlikler düzenlenecektir.

Etkinliklerde, projenin felsefesine uygun bir program içeriği hazırlanmıştır. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nda önceki yıllardan edinilen deneyimler doğrultusunda Anadolu kültürünün tanıtımı için yerel dokuya sahip çalışmaların yanı sıra evrensel değerlere vurgu yapan kültürel etkinliklere yer verilecektir.

Bir başka deyişle projenin felsefi altyapısına uygun olarak kültür, deneyim ve bilgi alışverişine olanak sağlayacak çeşitlilikte bir program olmasına özen gösterilmiştir."

Etkinliğin 30 Eylül Cuma günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yakınlarındaki Harbi Umumi Şehitleri Abidesi önünden başlayıp Hz. İbrahim Peygamber'in makamında son bulacak "İyiliğin Kalbine Yürüyüş"le başlayacağı kaydedildi.

Bu organizayson kapsamında maxicep üyelerinden katılmak isteyen birçok üyeye yardımcı olacağımızı belirterek, gelmeleri halinde büyük bir maxicep buluşması yapılacağınıda sözlerime ekleyerek konuşmamı burada bitirmek isterim :)

Halil ibrahim buluşmasına varmı gelen :D eğer 1 den fazla olursa konu açıcam biri var pazar günü geliyor ya siz :)
 


Kedi Yavrusu

Üye
konu yeri yanlış, buraya açacaktın.
 
zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
yok yanlış değil buluşma konusu olsaydı üyelerde olurdu :) bilerek buraya açtım çünkü bu bilgilendirme :) eğer gelmek isteyen olursa konusunu açarım :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TurkishLord
Cevap
0
Görüntüleme
311
TurkishLord
Tuba.Erva
Cevap
3
Görüntüleme
372
Emrgncy


Üst Alt