Sanatçı Ferdi Tayfur Vefat Etti

Sponsorlu Bağlantılar

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Sanatçı Ferdi Tayfur Vefat Etti
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, tüm sevenlerinin başı sağolsun.

Ferdi Tayfur kimdi?​

Tam adı Ferdi Tayfur Turanbayburt olan besteci, söz yazarı, şarkıcı ve sinema oyuncusu 1945'te Adana'da doğmuştu.
Gençliğinde düğün salonlarında şarkılar söylerken Adana Radyosu'nun müzik yarışmasına katılan Ferdi Tayfur, ikinci olduktan sonra adını duyurmuş ve İstanbul'daki Lunapark Gazinosu'nda işe başlamıştı.
1960'lı yıllardan itibaren pek çok albüm çıkaran Ferdi Tayfur'un ününü artırması ise 1975'teki Çeşme şarkısıyla olmuştu.
Ertesi yıl aynı isimle yayınlanan, başrolünü oynadığı film ise 12 milyon izlenmişti.
1992'de çıkardığı Prangalar albümü beş milyon satış rakamına ulaşarak Türkiye'nin en çok satan albümlerinden biri olmuştu. 1993'te İstanbul'da Gülhane Parkı'ndaki konserine 200 bin kişi katılmıştı.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Kaynak:

• Üzüldüm
Tepkiler: Baydırman ve Silinen Üye 2625978

Silinen Üye 2625978

Silinen Üye 2625978

Kapalı Hesap
Allah rahmet eylesin

• Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Mekanı cennet olsun

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Işıklar İçinde Uyumasın Mı Aşk Olsun
Saygısızlığınızı burada bari yapmayın, ölüye saygınız olsun, ayıptır.

Sen vasiyet bırakıp, kendi mezarına istediğin armatürü taktırabilirsin. Yarın böyle olursan seninlede alay ederler.

Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye

Sen vasiyet bırakıp, kendi mezarına istediğin armatürü taktırabilirsin. Yarın böyle olursan seninlede alay ederler.
Armatür?

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye

O Tür Bir Vasiyet Geçerli Değildir.Dinde Yeri yok.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Vasiyeti neydi ki?
Yanlış Anlaşıldı Sanırım.Örnek Veriyorum Ben Ölmeden,Benim Mezarıma Işık Takın Dersem.Bunu Yakınlarım Yapmak Zorunda Değil.Aslında Yapılamazda.Yani Nasıl Anlatayım Din Böyle Birşeyi Yasaklamışken yada Örnek Veriyorum Kişi Öldü Beni X İle Gömün vs Dedi.Eğer Şartlar Sıkıntılı İse Yani Hava Kar Kış Kıyamet Getirmek Zor.Kış Şartları Yollar Kapalı Cenaze Bekleyecekse Gibi Durumlarda Vasıyet Uygulanmayabilir.Bu Konuda Zaten Ofsayt Bir Istek Olduğu İçin Yapmak Zorunda Değiller yada Din Böyle Birşeyi Emretmediği İçin Yapılmaz Demek İstedim.

Rahmetlinin Vardı Yoktu O Noktada Bir Bilgim Yok.Arkadaş Armatür Filan Dediği İçin Konu Karıştı Sanırım.

Bir Diğer Konuda Bazılarına Fatih a Nasip Olmuyor,Işıklar İçinde Uyusun yada Alkış Islık Gibi Şeylerle Anıldıkları İçin O Noktayada Bir Atif Yapmak İstemiştim Aslında.