Sanal Makineye Mac OS X Yosemite Kurulumu

Sponsorlu Bağlantılar

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Sanal Makineye Mac OS X Yosemite Kurulumu
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

VMware Workstation ile Windows üzerinde sanal bilgisayara Mac OS X Yosemite 10.10 kurabilirsiniz.

Windows üzerinde farklı işletim sistemleri denemek için en iyi araçlardan biri VMware Workstation. Her ne kadar bu kapsamlı sanallaştırma yazılımı doğrudan Mac OS X desteği sunmasa da bu özelliği ufak bir hile ile devreye sokabiliyoruz. VMware içinde Yosemite, nihai sürümle birlikte artık daha performanslı çalışıyor. Sanal makine içindeki Yosemite sürümü sayesinde normal olarak yüklenen Yosemite ile yapılabilen birçok şeyi yapabiliyorsunuz. Buna işletim sistemine USB belleğinizi tanıtmak da dahil.

Peki Yosemite kurmak için gerekenler neler ?
  • Sanallaştırma Teknolojisi destekli Intel işlemci: Sanal makine çalıştırmak için sanallaştırma desteği olan bir işlemci gerekmekte. Core 2 Duo ve sonrası neredeyse bütün işlemciler bu desteğe sahip.
  • AMD desteği: VMware Yosemite kurulumunu AMD sistemde test etmedik. Bu bağlamda AMD işlemcileri desteklemiyor olabilir zira Mac OS X’da AMD desteği mevcut değil. İlla da AMD sistemde sanal Mac OS X kullanmak istyorsanız Soul Dev Team’in VMware imajı mevcut. Fakat bu imajın sürümü 10.8.3.
  • 64 Bit İşletim sistemi: 2014′e gireceğimiz şu zamanlarda 32 Bit kullanmıyorsunuz diye düşünüyoruz ama yine belirtelim: Mac OS X, 64 Bit bir işletim sistemi ve bu bağlamda çalışabilmesi için sanal makinenin kurulu olduğu işletim sisteminin de 64 Bit olması şart. İşlemciniz 64 Bit desteklemiyorsa sanal makinede Mavericks kullanamazsınız. İşlemcinizin 64 Bit desteği olup olmadığını öğrenmek için ya da kullanabilirsiniz.
Yazılım Gereksinimleri
  • VMware Workstation: İsterseniz , isterseniz de . Her halükarda en güncel 10.0.3 sürümünü kullandığınızdan emin olun. Biz bu rehberde 10.0.3 Build 1895310 sürümünü kullandık.
  • VMware Unlocker: VMware’e Mac OS X kurulabilmesi için yönetici olarak çalıştırmanızda fayda var.
  • Yosemite ISO Dosyası: edinebilirsiniz.
  • VMware Tools: Daha yüksek bir performans için VMware Tools olmazsa olmaz. com.vmware.fusion.tools.darwin.zip.tar dosyasını indirebilirsiniz.
Her şey hazır ise o zaman VMware Workstation’ı kurarak işe başlayabiliriz!

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar

Benzer Konular

gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
218
gonyalı
ANIL
Cevap
1
Görüntüleme
329
MAERKEK
Eren Değerli
Cevap
1
Görüntüleme
376
MAERKEK
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
541
Eren Değerli


Üst Alt