Sanal alemde çocuklara tuzak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Sanal alemde çocuklara tuzak
LÜKSEMBURG - Hamdi Çelikbaş - Lüksemburg'ta düzenlenen ''Güvenli İnternet Formu''nda sanal alemde çocuklara yönelik tehdit sıralamasında, sohbet ve sosyal paylaşım sitelerindeki ''kriminal suçlular'' liste başında yer aldı.
Avrupa Birliği'nin (AB) Güvenli İnternet Programı (Safer Internet Programme-SIP) tarafından düzenlenen toplantıda, çocukların ''online'' ortamda karşı karşıya kaldığı riskler ile söz konusu tehditlerle mücadele yöntemleri masaya yatırıldı.
Çeşitli ülkelerde yapılan araştırmalar ışığındaki değerlendirmede, internet üzerinden çocukları istismar etmeye çalışan kötü niyetli kişilerin karakterleri ve davranışlarına dikkat çekilerek, tehlikenin boyutları vurgulandı.
Sosyal paylaşım siteleri veya sohbet odalarında sörf yapan bazı kişilerin ''kriminal sabıkalılar'' olduğunu bildiren uzmanlar, çocukların sanal alemde nasıl tuzağa düşürüldüğünü ayrıntılarıyla anlattı.
ÇOCUKLARA ''FOTOĞRAFLI'' TUZAK
Çocukların genellikle odalarında bulunan bilgisayar aracılığıyla internete bağlandığını ve saatlerce tek başına sanal alemde vakit geçirdiklerini belirten uzmanlar, bu süre içinde Facebook ve Messenger gibi çeşitli iletişim kanallarında hiç tanımadığı kişilerle tanıştıklarını bildirdi.
Yapılan araştırmalarda internet kullanıcısı çocuklardan yaklaşık yüzde 35'inin yüzünü hiç görmediği kişilerle sanal alemde arkadaş olduğunun belirlendiğinin altı çizilerek, bu durumun tehlikelerine dikkat çekildi.
İnternet suçlarına ilişkin adli olaylardan yola çıkan bilişim uzmanları, çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan bazı kişilerin ''farklı kimlik'' ve ''sahte fotoğraflar''la sanal alemde çocukların güvenini kazandığını söyledi.
Söz konusu kişilerin ağlarına düşürdükleri çocukları kısa sürede ikna ederek fotoğraflar istediği ve kimi zaman da müstehcen içerikli fotoğrafları paylaşarak tacizlerde bulundukları belirtildi. İstediği resimlere kavuşan söz konusu kişilerin, bir süre sonra çocuklardan çeşitli taleplerde bulunmaya başladığı dile getirilerek, kimi zaman bu taleplerin sınır tanımadığına işaret edildi.
Taleplere karşı konulması durumunda çocukların ''fotoğraflarını ailene gönderirim'' gibi tehditlerle korkutulduğu ve bu şekilde istenilen her şeyi yapan çocukların çeşitli şekillerde istismar edildiklerinin altı çizilerek, söz konusu yöntemlerle suça itilen veya tecavüzlere uğrayan çok sayıda çocuğun varlığını gündeme taşındı.



AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
260
Eren Değerli
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
370
Eren Değerli
yavuzkaraca
Cevap
2
Görüntüleme
402
[ENGİN]


Üst Alt