Haber Samsung'un Galaxy Note7 akıllısı işte bu nedenle yanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Samsung'un Galaxy Note7 akıllısı işte bu nedenle yanıyor
Samsung, yeni akıllı telefonunun neden yandığını açıkladı...

Samsung'un yeni üst seviye phablet modeli Galaxy Note7 geçtiğimiz ay içerisinde duyurulmuş ve pazara sunulmuş, ancak oldukça önemli bir sorunu da beraberinde getirmişti.



Bazı Galaxy Note7 kullanıcıları cihazlarının şarj esnasında patladığı ve yandığını rapor ederken, bu konu üzerine soruşturma yapan firma, dünya genelinde Galaxy Note7 satışlarını durdurmuş ve bu akıllı telefonu satın alanların cihazlarını yeni bir Galaxy Note7 ile değiştireceğini açıklamıştı.

Galaxy Note7 akıllı telefonun neden patladığı ve yandığına dair resmi açıklama ise sonunda Samsung'dan geldi. Samsung, bataryanın fabrikasyon sürecinde oldukça ender görülen bir hatadan dolayı anot ve katot teması olduğunu ve bunun da şarj esnasında ısınmaya yol açtığını kaydetti.

Samsung'un söz konusu hatalı bataryaları, firmanın kendi bünyesinde bulunan Samsung SDI'dan gelirken, firma artık burada üretilen bataryaları Galaxy Note7'de ullanmayacağını açıklamıştı.

Şimdiye kadar Samsung toplam 35 patlama olayı olduğunu ve bunlardan 17'sinin Güney Kore'de 17'sinin Amerika Birleşik Devletleri'nde ve 1 tanesinin de Tayvan'da yaşandığını belirtiyor. Şu an için herhangi bir yaralanma ya da ölüm olayı ise yaşanmış değil.

Samsung'un bu büyük sorunu özellikle de Apple'a yarayabilir. Apple, geçtiğimiz günlerde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini resmi olarak duyurmuştu. Cihazlar 16 Eylül tarihinde bazı önemli ülkelerde satışa sunulmaya başlanacak.

Samsung'un Galaxy Note7 akıllısı işte bu nedenle yanıyor
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN


MaxipmaN

Üye
diyot kısa devre oluyor herhalde :alsana:

edit: batarya diyor ben devre elemanı diye düşündüm :ehe
 
Son düzenleme:
hikmet366

hikmet366

Üye
diyot kısa devre oluyor herhalde :alsana:

edit: batarya diyor ben devre elemanı diye düşündüm :ehe
Bataryanın içindeki kömürler herhalde

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN
. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
Sorunu tamamen çözerler inşallah. Samsung gerçekten kaliteli bir firma. Ama bu sorunla beraber arayüzünü de iyileştirmesi lazım. Gerçi tepe modeller kusursuz sayılabilir ama yine de sıkıntı olacak mı endişesi de kötü
 
  • Beğen
Tepkiler: hikmet366
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Note7'nin patlaması prestij anlamında büyük bir facia ama s7 edge kullanıcı sayısını globalde arttırabileceği için sevindim.
 


Üst Alt