Samsunglar için widget tasarımı ve telefona yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

untouchables221

Üye
    Konu Sahibi
Samsunglar için widget tasarımı ve telefona yükleme
Merhabalar. forumda bu konuda pek bişe bulamadım Araştırdım ve sonunda samsung touchwiz arayüzlü telefonlarımıza nasıl widget kurabileceğimizi öğrendim. Yanlış anlaşılmasın, normalde bunu zaten yapabiliyoruz telefonumuzdan ama kendi widgetimizi kendimiz yapsak daha güzel olmaz mı?
Özellikle java bilgisine sahip olan web tasarımcılar için çok kolay olacağını belirteyim. Web kodlama bilgisi olmayan arkadaşlar malesef bu işi yapamazlar. Tabi öğrenmedikçe.. Ben pek java bilmesemde kendi widgetimi dreamweaver ve photoshop ile yaptım ve telefonuma yükledim. Web tasarımı yapar gibi yaptığımız için zor bişe değil.

Şimdi bazı aşamaları anlatıcam ama üzerinde fazla durmayacağım. Yani nasıl kod yazılır vs. bunları anlatmayacağım. Bilgisi olan zaten yapar.
1. Eclipse adındaki yazılıma ihtiyacımız var. Bunu adresinden adındaki yazılımı indirerek bilgisayarımıza kuruyoruz.

2. Şimdi eclipse yazılımı içine samsungun kendi programını kuruyoruz. bunun için eclipse programını açıyoruz (eğer program bir hata verirse bu java runtime enviroment kurulu olmadığı içindir.) Help menüsünden install new software kısmına giriyoruz ve add butonuna tıklıyoruz. name kısmını istediğmiz gibi yazabiliriz. örn:Samsung SDK. location kısmına ise adresini yazıp ok diyoruz. sonraki adımları next şeklinde geçiyoruz. ingilizce bilgisi olanlar zorlanmayacaklardır.

3. kurulumdan sonra eclipse programını açıp file-new-other a tıklayıp samsung altındaki widget projecti seçiyoruz. ve gerekli ayarları yapıp yeni projemizi açıyoruz. bu kısımda anlatabileceğim bişe yok malesef. tasarım kod vs. ne biliyorsak uyguluyoruz ve seçtiğimiz çözünürlükte bir widget hazırlıyoruz. ben index.html yi dreamweaver ile düzenledim ama widgeti bu programda paketledim. sonraki adım test..

4. widgetimizi yaptık ve bitti diyelim. şimdi test edelim. projemizde device list kısmında, projeyi açarken widget için uyumlu olacak cihazları seçtiğimizi varsayarak, burada bir cihaz yada cihazlar görünmesi lazım. örneğin preston-240*320 dolphin. sağ tıklayıp run as- widgete tıklıyoruz ve cihazda test ediyoruz. çalışıyorsa sorun yok.

5. şimdi geldik paketlemeye: projemize sağ tıklayıp package diyoruz ve orada widget id girmemiz gereken bir yer var. widget id için samsungun konuyla ilgili sitesine üye olmamız gerekiyor. widget id alacağımız site adresi : buraya girmek için üyelik gerekiyor. üyelik için yanılmıyorsam 1 dolar gibi bir ücret alınıyor. ben kendim üye oldum ve kredi kartımdan 1 dolar karşılığı tl çekildi. hemen üzülmeyin. eğer bu işte ciddi iseniz widgetler hazırlayıp bu sitede satışa sunabiliyorsunuz. bu açıdan oldukca getirisi büyük diyebilirim. gereksiz üyeliklerdende kaçmış oluyorlar bu sayede.

6. widget id yi üye olarak aldığınızı varsayıyorum. eclipse programına dönelim ve package işleminde bizden istenilen yere widget id mizi girelim. ve finish! widgetimiz packages kısmında ilgili klasörde .wgt uzantısıyla paketlendi. sonraki adım test ve telefonumuza yükleme.

7. samsungun yine konuyla ilgili başka bir sitesi olan test sayfasına gidiyoruz. üye oluyoruz ve bu linkten widgetimizi upload ediyoruz. işlemleri yaptıktan sonra download kısmında pin butonuna tıklıyoruz ve pin kodumuzu alıyoruz. bu pin kodu son aşamada widgetimizi indirmemize yarayacak.

8. şimdi telefonumuzdan adresine girip telefonumuza bir widget indiriyoruz. bu widgeti kurduktan sonra arayüzümüzden açıyoruz ve pin kısmına az önce elde ettiğimiz pin numarasını giriyoruz ve widgetimizin download sayfasına gidiyoruz. download ederek telefonumuza kuruyoruz. ve mutlu son.

uzun uzun anlattım ama aslında bu en kolayı :) widget nasıl yapılır? hangi java kütüphanelerini kullanabiliriz vs. bir sürü soru var aslında. ama en basitinden bir html kodları ile widget yapabilirsiniz. gerekli olabilecek tüm bilgiler adresinde mevcut.
anlatması benden yapması developer arkadaşlardan. kolay gelsin. eğer widgeti yaptım yüklemek için üye olmak istemiyorum sen hallediver derseniz kendi üyeliğim ile upload edip link verebilirim. yada pin numarası. sanırım :) hoşçakalın.
 
  • Beğen
Tepkiler: onurgunay35, marchell27, One907 ve 3 diğerleri


mhett

Üye
1 2 resim ekleyeydin ama güzel anlatım saol emeğine sağlık
 
SAINT1

SAINT1

Üye
Peki bu yaptığın widget'leri başka biryerde paylaşma imkanın yokmu illaha samsung'a mı upload edip link alman gerek.
 

untouchables221

Üye
    Konu Sahibi
1 2 resim ekleyeydin ama güzel anlatım saol emeğine sağlık

eclipse programının kurulum aşamaları vs. adresindeki videoda mevcut. aşırı açıklamalı anlatmadım çünkü yapabilen yapar. dediğim gibi standart kullanıcıların yapabileceği bir şey değil.
adresinde diğer kullanıcıların hazırladığı widgetleri bulabilirsiniz. kaynak kodlarını da verebiliyorlar.

Peki bu yaptığın widget'leri başka biryerde paylaşma imkanın yokmu illaha samsung'a mı upload edip link alman gerek.

yabancı bir forum yazısında isteyen kendi serverına upload eder ordanda yüklenebilir diye yazılmış ama ben denedim olmadı. dosya formatı desteklenmedi hatası aldım. samsungun sitesine üyelik için 1 dolar alıyorlar ayrıca. o açıdanda bazı kullanıcılar faydalanmayabilir. çok bişe değil ben gözüm kapalı üye oldum hemen ama herkesin kredi kartı olmayabilir yada 1 dolar fazla gelebilir :)
 

alican123ali

Üye
ben kendim yapmak istemiorm hazır yapılmışlarını nerden nası bulabilirim?
 
SAINT1

SAINT1

Üye
Harbiden bu more widget den başka widget'leri nereden indirebiliriz.
 

untouchables221

Üye
    Konu Sahibi
buraya girerek. önce üye olmak lazım. orda test edilebilir widgetler var. indirip bi tane html sayfası yapcaksın kendi bilgisayarında. örn: 1.html sayfasının yanında 1.wgt dosyası var diyelim. 1.html sayfasından 1.wgt ye link verilmiş "tıkla kur" gibi yada direkt link. sonra telefona atıp tarayıcından giriyosun ama kendi tarayıcısından. tıklayıp kuruyosun. hepsi bu. önemli bişey var: bazı telefonlarda resetliyor bu işlemi yaparken. sebebini bilmiyorum.
 
SAINT1

SAINT1

Üye
THANK'S FOR THE VIDCIT :aha:
 

aybars821

Üye
kardesim emegine saglıkk allah razı olsun senden
 

untouchables221

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler. şu tema olayınada bir çözüm getirmeye çalışıyorum inşallah onuda halledicez :) s5603jvih1 firmware bulsak süper olacak ama hiç tr firmware bile bulamadım resmen. yabancı bir forumda tr olmayan preston 5600 firmware için tema nasıl yaparız diye araştırırken sonunda bulduk. ama işin kötüsü işte bizde tr firmware yok ve üstelik var olanlar bile tr değil ve s5600 için.
 

osmanefe

Üye
Arkadaşlar benim kullanmadığım bir alan adım ile hostingim var yaptığınız widgetleri [email protected] veya [email protected] adresine widget ve hangi telefona uyumlu olduğunu yazıp birde resimleriyle beraber yollarsanız bütün widgetleri adresinde bulabilirsiniz.
 

apo222222

Üye
samsung a widget nasıl yükleniyor ??
 
SAINT1

SAINT1

Üye
Bu olaya el atıyorum arkadaşlar bakalım altından kalkabilecekmiyim.Bişeyler yapabilirsem paylaşırım.
 

osmanefe

Üye
<html>
<body>
<a href="widget_file.wgt">install widget_file.wgt</a>
</body>
</html>

yükleyemeyenler htmli birde bu şekilde değiştirin
 
Sky4nGeL

Sky4nGeL

Üye
Deneyecegim.. Çok iyi oldu bu

--------------- Ekleme ---------------

untouch kardeşim benim msn eklermisin [email protected] 3 tane alt .çizgi :D
Soracagım birkaç soru var ..
Teşekkürler
 

zifftli

Üye
dostum elindeki tum widgetleri [email protected] adresine yollarmısın yada upload edip linki atarmısın?
Teşekkürler simdiden
 
One907

One907

Üye
Yazının tamamını okumadım fakat tek bir oyuna veya bir uygulamaya gitmek için widget oluşturabilirmiyiz.?
 


Üst Alt