Samsung Z akıllı telefon Tizen işletim sistemi ile duyuruldu

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Samsung Z akıllı telefon Tizen işletim sistemi ile duyuruldu
Samsung'un uzun süredir merakla beklenen Tizen işletim sistemine sahip akıllı telefonu Samsung Z olarak karşımıza çıktı.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Samsung Z'nin teknik özelliklerine bakacak olursak; 4.9 inç büyüklüğünde 1280x720 çözünürlüğünde Super AMOLED ekran, 2.3GHz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemci, (Muhtemelen Snapdragon 800) 2GB sistem belleği, 16GB microSD kart desteği ile arttırılabilir dahili hafıza karşımıza çıkıyor.

Cihazın arka tatafına baktığımızda 8MP çözünürlüğünde kamera yer alırken ön tarafında 2.1MP çözünürlüğünde kamera konumlandırılmış. LTE, NFC, IR sensör cihazın diğer özellikeri arasında yer alıyor.

Galaxy S5 modelinde olduğu gibi parmak izi tarayıcısı ve kalp sensörü bulanan cihaz farklı olarak Tizen 2.2.1 işletim sistemi ile karşımıza çıkıyor. Cihazın batarya kapasitesi ise 2,600mAh.

Samsung Z yılın 3.çeyreğinde ilk olarak Rusya'da satışa sunulacak.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: TeknoÖmer

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Bende Nerde Kaldıysa Anıl Bu Konuyu Açacak Diye Bekliyorum Ben Açakcatım Açmasaydın :dry:Neyse Telefon Güzel Ancak Yakında Ne İyidir Ne Kötüdür Ćıkar Bence Bu Telefonun İşlemcisi Hexa :hmmm

0MG90

0MG90

Üye
Bunu Z, Z1, Z2 diye uzatırsa Sony'de dava açar bunlara :D

• Beğen
Tepkiler: The Shadow, MaxipmaN, muhammettvurucu ve 1 kişi daha
muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Acaba android mi avantajli tizen mi? Ama varya menu cok guzel olmus gibi

MaxipmaN

Üye
Ekran hd full hd degil performansta baya can yakabilir

• Beğen
Tepkiler: TeknoÖmer
Seglopsi

Seglopsi

Üye
Ekran hd fu ll hd degil performansta baya can yakabilir
adamlar işi biliyorlar ya, s2 hd modeli ile aynı donanımda tizen gelistirici cihazı çıkardılar, satarken sadece snapdragon 800 koyup satıyorlar. tamamen göz boyama :)

android-dalvik desteği de verirlerse sailfish gibi, patlama yapabilir.

Invoke

Invoke

Üye
Niye Z ?

skylinegti

skylinegti

Üye
işte bu olmuş :alkis

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Z ismi ve tasarımı Sony'i yeteri kadar andırıyor. Tizen sistemli modeller ekonomik olmazsa piyasada şansı olmaz. Kimse salak değil yeni emekleyen bir sisteme fazla para vermez.

• Beğen
Tepkiler: muhammettvurucu
Seglopsi

Seglopsi

Üye
tizen boş bir sistem olmayacak, Nokia'nın birkaç yazılımı da tizende olacak, here maps gibi.. tam olarak emekleyen bir sistem de değil. emekleme işini firefox os ve chrome os yaptı. native desteğinin yanında html5 desteği de mevcut. uygulama sıkıntıları olacaktır tabiki yalnız sailfish gibi akıllı davranıp dalvik desteği vermesi lazım kısa yoldan bu sorunu aşması için. tabiki işletim sistemini nereye getireceklerine kendileri karar verecekler. birde işletim sistemini açık kaynağa çevirirseler geliştirici desteğini de arkalarına alırlar. android bu şekilde patladı. tamamen açık kaynak bir telefon yapsalar n900 gibi (n900'ün sadece gps ve kamera driveri kilitli) tutacağını düşünüyorum. en azından maemo, nemo, web os, plasma active, ubuntu mobile.. gibi işletim sistemini kullanacak kişiler, kendi işletim sistemini port etmek için tercih edecektir. çünkü cihazın donanımı oldukça iyi görünüyor.

Emre

Üye
Tizen'in oluşturulma süreci, Nokia'nın Microsoft ile anlaşıp MeeGo'yu geliştirmeyeceğini bildirmesi ve Intel'in Samsung ile anlaşıp, MeeGo'yu devam ettirme kararı almasıyla başladı.

Ancak içerik yönünden MeeGo ile pek bir bağı olmayan Tizen, tamamen HTML5 API'lerı üzerine kurulmuştur. Native desteği ise (C/C++) 2.0 Magnolia sürümü ile gelmiştir.

fk555897

fk555897

Üye
Z değil de T olsa daha iyş olurdu. Isletim sisteminin adına uygun olarak.

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Türkiye'ye gelsede denesek. Bu arada android uygulamaları açıyor mu?

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

mürteza16

mürteza16

Üye
Z? Sony özentisi olmuş.

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Z? Sony özentisi olmuş.
Sony hemen dava açacaktır :D Keşke bir Tr'ye gelse de incelesek. Bir de bunun Windows Phone'a uygulama yönünden yetişmesi lazım Tizen'İn yolu uzun hayırlı olsun.

fk555897

fk555897

Üye
Sony hemen dava açacaktır :D Keşke bir Tr'ye gelse de incelesek. Bir de bunun Windows Phone'a uygulama yönünden yetişmesi lazım Tizen'İn yolu uzun hayırlı olsun.
Android uygulamalarını destekliyor diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Microsoft Corporation

Üst Alt