Samsung yeni işletim sistemiyle geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ozan2020

ozan2020

Üye
    Konu Sahibi
Samsung yeni işletim sistemiyle geliyor
Akıllı telefon devlerinden olan Samsung'un, gelişmekte olan akıllı telefon piyasası için, gelecek sene 2 GHz'lik çift çekirdekli işlemcilere sahip akıllı telefonlar planladığı ortaya çıktı. Samsung tarafından konu hakkında resmî bir açıklama gelmemiş olsa da, Güney Kore kaynaklı Daum.net'in hazırladığı rapora göre Samsung, önümüzdeki sene var olan işlemci hızını iki kat artırarak 2 GHz'lik bir işlemci hızına ulaşmayı planlıyor.

İsmi açıklanmayan üst düzey bir Samsung yöneticisinin Daum.net'e vermiş olduğu demeç şu ekilde: "Önümüzdeki sene akıllı telefonlarımızda 2 GHz hıza sahip olan işlemciler kullanmayı planlıyoruz. Bu sayede akıllı telefonlarımız, normal bir bilgisayarın işlem gücüne sahip olabilecekler."

Geçtiğimiz Eylül ayında 1 GHz kapasiteye sahip olan, Orion isimli işlemcisini tanıtan Samsung, beraberinde 2011 için olan planlarını da açıklamıştı.

Samsung'un kendi üreteceği 2 GHz'lik çift çekirdekli işlemcilerin, diğer telefon üreticilerine de satılabileceği söyleniyor. Samsung'un bu yeni işlemcileri bir Exynos modeli altında tanıtacağı düşünülüyor. Bilindiği gibi ilk Exynos işlemcisi 1 ya da 1.2 GHz'lik çift çekirdekli yonga, Galaxy S2'nin işlem ihtiyacını karşılayacak.

Önümüzdeki sene, akıllı telefonlarda 2 GHz'lik işlemciler kullanılacak.

• Beğen
Tepkiler: ares_53

eaagent

eaagent

Üye
isletim sistemi degil arkadasim islemcileri guclendirerek geliyor isletim sistemi falan yok ortada cift cekirdekli 2 ghz islemcli telefon uretecekler iste

tht_mehmet

tht_mehmet

Üye
isletim sistemi degil arkadasim islemcileri guclendirerek geliyor isletim sistemi falan yok ortada cift cekirdekli 2 ghz islemcli telefon uretecekler iste
Aynen Samsung Bada'yı daha geliştiriyor, niye yeni bir işletim sistemi çıkartsın ki ? Ayrıca 2 Ghz... hayal edemiyorum. :)

frager

frager

Üye
Bizim telefonların hızının 2 katı...

teknolji korkutuyor ;)

Noks

Noks

Üye
biri dur desin :D

mrt1399

mrt1399

Üye
2 ghz'a nasil bir batarya yapacaklar asil mesele bu

• Beğen
Tepkiler: 61semih, cedric2323, wpp_00 ve 1 kişi daha

soserious

Üye
Yeni donanım ile geliyor desek daha iyi.Zaten GSII 2ghz işlemcili değilmiydi.Amacları bunu cogaltmak.

recepz

Üye
ya telefon zaten iyi samsung apsi buyutseler ya

• Beğen
Tepkiler: nidforspid
ayhan2000

ayhan2000

Üye
2 sene oncesine kadar 200 ile 400 Mhz hizinda islemcili telefonlar kullanıyorduk simdi 1Ghz yetmiyor. hem 2Ghz hemde cift cekırdek benim laptopta bile okadar yok.

silver021

silver021

Üye
2 ghz çift çekirdek işlemci yapıldı diyelim peki nasıl soğutmayı planlıyorlar öyle güçte bir işlemciyi ? benim acer 4 çekirdekli işlemciye sahip laptobumun heryerinde fanlar bağlı genede soğutamıyorum bir türlü telefonda bunu nasıl becericekler hayret. :D ayrıca batarya içinde herhalde 3000 mah çıkartmaları gerekir diye düşünüyorum en azından günlük kullanım için. ama henüz o kadar sıkıştırılmış bi batarya yok.

srknckr

srknckr

Üye
2 ghz çift çekirdek işlemci yapıldı diyelim peki nasıl soğutmayı planlıyorlar öyle güçte bir işlemciyi ? benim acer 4 çekirdekli işlemciye sahip laptobumun heryerinde fanlar bağlı genede soğutamıyorum bir türlü telefonda bunu nasıl becericekler hayret. :D ayrıca batarya içinde herhalde 3000 mah çıkartmaları gerekir diye düşünüyorum en azından günlük kullanım için. ama henüz o kadar sıkıştırılmış bi batarya yok.
tahminime dayanarak söylüyorum hemşo ama bilgisayarda kullanılan programın içerikleriyle telefonunki bir olamaz hiç bir zaman çünkü bilgisayarda bir tivibu çalıştırmak bile 300 fln yiyo telefonda çalıştırılan şeyler indirgenmiş olması gerekir bence, pil konusuna gelincede bu gün okudugum bir haberde bir pil firması laptoplar için uzun ömürlü piller üretmiş pil süresi ve ömrü 3 4 katına çıkartılmış. 2 ghz çift çekirdekli işlemci yapanlar bence o kapasitede pili kolaylıkla yapar diye düşünüyorum :ehe

akdenizx

akdenizx

Üye
2 GHz işlemci felan çok abartılı artık. O özellilkte bi telefon almaktansa Ipad bvenzeri el bilgisayarı alırım daha iyi. Telefon denmez o cihazlara bence..

eaagent

eaagent

Üye
ilerde cep telefonlariyla neler yapabilecegimizi simdi aklimiz almaz . teknoloji boyle birsey asla tahmin edemeyecegimiz seyler cikar karsimiza. simdi burda 2 ghz telefon icin fazla dediniz ama o zaman kimbilir ne ozellikler olacak ki telefonlarda 2 ghz islemciyi mecbur kilacak. soylemeye calistigim fazla gormeyn teknoloji bu bende ilk 1 ghz telefon islemcisini duydugum zaman bilgisayarmi yapiolar bu ne abi demistim ancak simdi bakiyorumda misal bi 720p video kaydi icin bi asphalt 5 oynayabilmek icin bu gerekli . o zamanda belki ultra hd cozunurluk oynatmak icin 2 ghz gerekecek daha iyi grafikli oyunlar cikaracak oyun firmalari onlar icin gerekecek. teknolojiye dur demek imkansiz hergun yeni bir ozellik yeni bir fonksiyon goruyoruz e tabi bunlarda kendi kendine olan seyler degil ne kadar iyi ozellik o kadar yuksek ihtiyac demek yani 2Ghz demek cift cekirdek demek. yani teknoloji gelismeye devam ettikce biz daha 3 ghz ler 4 cekirdekler gorecegiz. simdi bunu fazla gormeyin ilerde fazlasina sahit olacagiz olayin kuralida bu zaten . herkese iyi geceler ... :)

61semih

61semih

Üye
2 ghz'a nasil bir batarya yapacaklar asil mesele bu

aynen katılıyor ve eklıyorum 2 ghz lık cıft cekırdekli işlemciye ihtiyaçmı var ? hayrola samsung işin OKunu cıkarmadınmı? daha 2çekırdeklı ıslemcılere ihtıyac yokken ve batarya suresı her gecen gun kısalırken seneye planladıgın ıslemcı de artık benzınle calısır... işletım sıstemı ve oyun uygulamada vs cok buyuk gelişme olmadıkca buna ne gerek var.ha biz yapalım elbet bulunur bu ıslemcılerıde zorlıyacak sadece bu ıslemcının calıstırabılecegı uygulamalar dıyorsan o ayrı..:bann:

----------Eklendi @ 03:12:22 ---------- Yazıldı @ 03:08:04 ----------

2 GHz işlemci felan çok abartılı artık. O özellilkte bi telefon almaktansa Ipad bvenzeri el bilgisayarı alırım daha iyi. Telefon denmez o cihazlara bence..

ilede cocuklarımız felan telefonu gosterıp ''baba buna neden teefon dıyorlarkı'' dıye sorularla karşılaşabılırız

Skaptan

Skaptan

Emekli Yönetici
Evde 2000 yılından kalma bir laptop var onlardan daha hızlı bendeki wave gt s-8500 :)

scream man

scream man

Üye
ya telefon zaten iyi samsung apsi buyutseler ya
bencede telefon iphone'la aynı özelliklere sahip ama uygulama yönünden iphone eziyo uygulamaları çeşitli yapıp tema yerine oyun yapsalar iphone çöpten başka birşey değil wave yanında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt