Samsung Star için Navigasyon

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ByOlricReyiz

ByOlricReyiz

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Star için Navigasyon
Biraz Uzun Ama sonucu çok güzel

Tekrar merhaba arkadaşlar. Bu rehber ile artık Java platformunu kullanan cihazlarda navigasyon problemi kalmayacak. We-Travel programını bazılarınız duymuştur belki. Uzun zamandır uğraşıyordum üzerinde. Programın gelişmesinde(ver.0.2) 5 testerdan biriydim. Emeklerin karşılığı olarak artık kullanılabilecek düzeye geldi. Ancak şimdiden söylemeliyim ki kullanacağımız programlar freeware programlardır. Herhangi bir karşılık beklenmeden geliştirilmektedirler. Bu nedenle hatalar çıkabilir, normaldir. Önemli olan rehberde söyleyeceğim şekilde gerekli bilgileri paylaşmanız im de bunları programı geliştiren arkadaşlar ile paylaşmamdır. Bu şekilde hata giderilecek ve hatasız bir şekilde başarmanız sağlanabilecektir.
We-Travel si->

Kullanacağımız telefonda desteği olmalıdır. Yoksa navigasyon yapamayız.

Gerekli dosy arı yükleyeceğiniz linkler.

We-Travel programı(cihaza kurulacak) ->

Mapgenerator programı( sayarda çalıştırılacak) ->

Mapgenerator programının çalışması bilgisayarınızda MySQL'nin yüklü olması gerekmekte ->

Ayrıca haritaları Garmin haritalarını kullanarak oluşturacağımız için bir de haritasını oluşturacağınız bölgeyi içeren .img uzantılı(Garmin Mobile'ın kullandığı haritalardan) bir Garmin haritası gerekmektedir. Paylaşımının illegal olduğunu düşündüğümden böyle bir link vermeyeceğim. Gerekli araştırmayı yaparsanız rahatça bulabilirsiniz.

Anladığınız gibi Mapgenerator programının kendisi de Java ile çalışıyor. Hepinizin bilgisayarında yüklüdür ama yine de söyleyeyim. Bilgisayarınızda Java'nın da yüklü olması gerekiyor

Önce MYSQL programını kuruyoruz. Kurduktan sonra ayarların yapılacağı bir ekran açılacaktır. Burada devamlı next diyerek geçiyoruz. En sonda 'password' yani şifre yazacağımız ekran geliyor. Burada şifremizi yazıp en altındaki ''Enable root access from remote machines'' kutucuğunu işaretliyoruz. Next, Execute diyerek ayarları uygulayıp kaydetmiş oluyoruz. Bu konuya fazla girmeyeceğim çünkü asıl rehberden ayrılmak istemiyorum.

Mapgenerator programını arşiv içinden(jar dosyası şeklinde) masaüstünüzde ''yeni'' (tırnaklar yok) adlı bir klasöre koyun.

Şimdi komut sistemini açıyoruz(vista ve Win 7'de başlatta arama kısmına cmd yazın, listede çıkacaktır. Her ihtimal için sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırı seçin).

c:\users\kullanıcı isminiz\ sktop\Yeni\WeTravel_Mapgenerator.jar -WTRUN -Xmx1024m

Bu argümenti kullanıcı isminizi belirttiğim yere ekleyerek kopyala yapıştır yapıp enter'a basın. Mapgenerator programı çalışmaya başlayacaktır..

Bir açılışta karşılaşmayacağınız bir ekran gelecektir. Aşağıdaki resimli anlatımdan devam ederek haritamızı oluşturuyoruz.










Artık sıra harita ve bazı gerekli dosyaları telefonumuzun hafıza kartına atarak programın kurulum ve kullanımına geldi. We-Travel'ı indirdiğiniz(ilk link) paketin içinde klasör dizinleri hazırlanmış. Bu klasörleri hafıza kartınızdaki WeTravel klsörüne kopyalayın. Yeni versiyon için gereken klasör dizini değişik ve ilk kurulum için daha basit. Ankara haritasını atacaksanız, WeTravel\Maps\Ankara şeklinde olacak. Bunun için verdiğim linklerde ismi Map olan klasörün adını şehir ile değiştirip WeTravel\Maps içine atmanız yeterlidir.

We-Travel'ı kurup çalıştırıyoruz ve program bize hafıza kartında kullanacağı bölümü otomatik arayıp aramamasını soruyor. Aramasını isteyip WeTravel adlı klasörü bulmasını sağlamış oluyoruz. Evet diyoruz ve program menu, skin gibi bazı ayarların bulunduğu bir sayfa açıyor. Burada uğraşmanıza gerek yok, sonra istediğiniz gibi seçerseniz. Ok diyerek ilerliyoruz. Şimdi ise bir yer ismi yazıp bu şekilde haritadan bir yer bulmamızı istiyor. Ancak biz GPS ile bulmak istediğimizden cancel diyerek bu adımı da geçiyoruz. Artık ana ekrana yönlendirilmiş olduk.

Şimdi bazı ayarları yapma vakti.
Menu / Settings / GPS içinde Internal GPS seçeneğini seçiyoruz.
Menu / Settings / Screen içinde yolu 3 boyutlu görmek istiyorsan 2D on üzerine bir kere tıklıyoruz ve 3D on şeklinde değiştiğini görüyoruz(bu isteğe bağlıdır)
Tema, skin gibi görünüm ayarlarını Menu / Settings / Advanced / Screen Details içinden yapabiliyoruz. Yine aynı yerden otomatik ekran dönmesi(destekliyorsa), ekranda nelerin gösterileceğini(yer isimleri, ikonlar vs), dokunmatik ekranlar için özel bazı tuşlar seçebiliyoruz.
Daha çok çeşit ayarlar var sizlerin kurcalayınca göreceği gibi ama şimdiden karışıklık yaratmak istemiyorum. Zamanla gerekli gereksiz her türlü ayar ve paylaşımların yapılacağına inanıyorum.

Yukarıdan istediğimiz ayarları yaptıktan sonra menuden exit diyerek çıkıyoruz. Programa tekrar gireceğiz ancak bu sefer açılıştan itibaren GPS'in kullanılabileceği bir yerde olmalısınız. Tekrarlamakta fayda var. Daha önce kullanmadıysanız GPS'inizin ilk bağlantısı 10 dk kadar sürebilir. Sonraki kullanımlarda 10-20 sn arasında değişmektedir. GPS bağlandıktan sonra(her cihazda bazı ikonlar olur bağlanıldığını gösteren) ekranda harita çıkacak ve bulunduğunuz konumu gösterecektir. Daha sonra menuden Navigate To diyerek istediğimiz yeri yazarak vs. sesli navigasyon yapabiliriz..

Hazırlanış, kurulum, genel kullanım genel ol k bu şekilde. İlerleyen süreçte fırsat buldukça programı beraber iyice irdeleyeceğiz. Birbirimize yardım ederek ve aşağı da bahsedeceğim şekilde hata veren ya da bir terslik oluşan durumlarda log dosyalarını paylaşarak programın gelişmesine katkıda bulunarak bu konuda bir soru işareti bırakmayacağız. Hayırlı olsun diyeyim herkese

Log dosyaları konumları(yazılı metin dosyalarıdır)
Cep telefonumuza kurduğumuz We-Travel programı için; Hafıza Kartı\We-Travel\Logfiles içinde,
Bilgisayarımızda çalıştırdığımız Mapgenerator programı için C:\Windows\System32\WeTravelGen\LOG içindedir(lastlog dosyaları en son yapılan işlem içindir).
Paylaşılan Haritalar

Ankara haritası ->

İstanbul haritası ->

Mersin haritası ->

Sakarya haritası->

Samsun haritası ->

Sivas haritası ->

Trabzon haritası ->

İzmir haritası ->

Konya haritası ->
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt