Arkadaşalar bildigimiz gibi samsung son sürat cep telefonu üretiyor ve ürettikçe bi eski modelini ucuza veriyor nokıa ise yavaş yavaş yeni çıkan teknolojilere uyumlu kaliteli güzel bi telefon üretiyor ama uzun sürüyor samsung hiç beklemiyorr hep üretiyor sizce bu samsung nokıa yı alt edip iflasa sürükleye bilirmi ben telefon teknolojisi heptakip ederim ne zaman samsun un resmi sitesine girsem 1.) 3g li dokunmatik bi yeni model telefon görüyorum ama nokıa ise herhangi bi kıpırdama göremiyorum bu gidiş sizce nokıyayı bataga sürüklermi?
Mobil sektörün en önde ve ilk akla gelen firması olan nokianın çok seri ürün üretmeme politikası tüm dünyada işe yarayan müthiş bir strateji.
nokia nın en alt grupta bulunan bir ürünü ile üst segmentte yer alan bir ürününü kullanılabilirlik olarak kıyasladığımızda en alttan en üstteki ürüne geçiş yapan bir kimse zorlanmadan ürünü kullanabilir.
Ve nokia yı bu denli lider kılan da ürünlerinde fonksiyonel benzerlikler.
ama öte yandan bakıldıgında samsung da nokia ya benzer bir strateji uyguluyor.
son ceyrekte piyasaya sürdügü ürünlerin %60 bir önceki ürünün devamı niteliğinde ve ufak çaplı özellik eklemeleriyle piyasaya sürüyor. örn; sam b3410, b3410 wifi, corby - corby wifi ( nokia 5800 aynı yüze sahip daha uygun fiyatlı 5800, 5230-5235, 5230 nuron ve yeni gelecek olan 5228) gbi..
nokia her zaman aceleciliği geri planda bırakarak yavaş ve sağlam adımlarla piyasadaki liğerliğini devam ettirir.
Buna hiçbir firma ciddi anlamda olumsuz etki yaratamaz.
Nokia şuan tüm dünyada hemen her şehirde yaygın teknik servis ağına ve satış mağazalarına sahip aynı sektöde diğer firmalar için bunu söyleyeyiz ki hala öyle.
Diğer firmaların bu yaygınlık anlayışı saece kendi ülkeleri ve komşu ülkeleri için geçerli
Örn bi apple store türkiye de kaç ilde var bileniniz varmı?
Örn bi samsung satış ve servis mağazası kaç ilde faal ve mevcut? bana göre belirsiz.
Markayı marka yapanda zaten elinizin altında yeralması değilmi?
Diğer firmalar bu alanda bile nokia ya kafa tutamıyorlar...
Nokia nokya