Bence Samsung Nokia'nın yanından bile geçemez. Samsung sadece son çıkarttığı parmak ile sayılabilir modelinde hız ve uygulama destekleme özelliği açısından Nokia'ya yaklaşabilir. Modelini hatırlamadığım bir telefonunda Samsung Windows Mobile işletim sistemine geçmiş onu test etme fırsatım olmadı hiçbir arkadaşım henüz almadığı için Ona laf etmiyorum o açıdan ama diğer modellerinin hiçbiri Nokia'ya erişemez. Nokia'yı sadece N73 N72 gibi yavaş modellerdne ibaret sanmayın. 5800,N97,N958GB gibi hızlı modelleri de göz önüne alın.
Pazar durumuna değinecek olursak Samsung bir modeli üretiyor hakettiğinin fazlası fiyatıyla piyasaya sürüyor yenisini çıkarınca onu düşürüyor ama düşürene kadar kârını fazlasıyla elde ediyor düşürdüğü fiyatlar ise ele gelir modellerde 200-300 Lira artık dandik sayılabilecek modellerde %50 gibi bir düşüş oluyor.
Nokia ise ürettiği bir ürünün benzerini üretmiyor yakınını da üretmiyor aslında bu bir kayıp ama bir o kadar da Farklılığını ortaya koyduğu bir avantaj. Hepsinin bir arada olduğu modelleri de mevcut hemde çok güzel miktardaki fiyatlarda bu sayede aradaki farkı fazlasıyla kapatıyor.
Nokia'nın en büyük eksiği Symbian işletim sistemini genel bir telefon sistemi olarak kullanmaya devam ediyor. Apple'ın iPhone'unda olduğu gibi Telefona göre işletim sistemi mantığına geçse kimse onu tutamaz. Fakat bu haliyle bile Samsung ona yetişemiyor.
Kısacası Nokia piyasada her zaman hakim olacak bir markadır. (iPhone Türkiyede 500 TL olmadıkça

)
Uzun oldu ama herşeyi açıklar bir yazı oldu. Eksiğim yanlışım varsa Affola...