Madem aramıza yeni katıldın sana biraz durumlardan bahsedeyim. Çok uzun bir süredir Samsung kullanıyorum. E250'den öncesini hatırlamamakla birlikte Star WiFi, Monte ve Wave II smart phoneları kullandım. Neyse duygu sömürüsünü bırakırsak, Samsung bildiğimiz gibi bir çok platformda birkaç işletim sistemiyle çalışıyor. Bu kadar büyük bir firmanın maliyetleri düşürmek, pazar payı çalmak, fiyatları düşürüp, daha fazla kar elde etmek için kendi işletim sistemini çıkarması gerekliliği doğdu. Hali hazırda kullandığımız Wave manşeli akıllı telefonlarda Samsung'un Bada işletim sistemini kullanmaktayız. Wave serisinin bir kaç farklı üyesi ve alt grubu bulunmaktadır ve bunlar 1.0, 1.1, 1.2 Bada kullanıyorlar. Şu aralar yeni sürüm olan Bada 2.0'ı (Betası mevcut) beklemekteyiz. Samsung Bada'ya tıpkı ios ve Android gibi bir market sistemi eklemeliydi ve bunun için Samsung Apps'yi tasarladı. Apps uygulamaların databasei olmakla birlikte her türlü güncellemeyi alabileceğiniz bir portaldır ayrıca. Samsung kendisine has bir işletim sistemi olması için kendisine has oyun ve uygulamalar ve kaynak kodlarıyla yapıyor bunları. Bunun içinde Pc ile haberleşmek için Kies programını yada geleneksel wifi Apps yi kullanıyoruz. Kies aslında telefonun bir parçası diyebiliriz. Çünkü yeni gelecek Bada 2.0'ı bile onunla yükleyeceğiz. Samsung takip kolaylığı ve cihaza zarar gelmemesi için bu yola başvuruyor. Kies dışındada oyun yüklemek için yollar var (Spoof yöntemi ama 1.2 de çalışmıyor). Android gibi setup dosyası olmamasıda yukarıda cevaplanıyor aslında. Umarım sıkmamışımdır.