Samsung m8800 cep telefonu - kayıtlı 350 TL

Sponsorlu Bağlantılar

zmda

Üye
    Konu Sahibi
Samsung m8800 cep telefonu - kayıtlı 350 TL
Telefonu 3 hafta önce gittigidiyordan almıştım. Şuan çok sıkışık durumdayım. Paraya ihtiyacım var o yüzden telefonumu satıyorum. Telefonda hiçbir sorun yoktur. Kayıtlıdır.



PAKET İÇERİĞİ
1 ADET M8800
1 ADET BATARYA
1 ADET USB KABLOSU
1 ADET KULAKLIK
1 ADET ŞARJ ALETİ
350 TL
Gittigidiyordan almak için



m8800 ile çekilmiş videolar















Orjinal resimleri















Samsung Pixon testi

Y eni tanıtılan cep telefonlarında model numarası eşliğinde bir model adı da kullanılması günümüzde bir trend haline gelmiş gibi görünüyor. Diğer pek çok üretici markada olduğu gibi Samsung da yeni modellerinde ayrıca bir model ismi kullanıyor. Son dönemde ve modellerinde gördüğü-müz bu yaklaşıma şimdi de Samsung Pixon modelinde bir kez daha tanık oluyoruz. Cep telefonlarına bu şekilde model ismi vermek, model numaralarının aksine, olumlu bir etkinin yanında ayrıca cihaz hakkında bir fikir de veriyor. Örneğin, Latincede 'hepsi, tümü' anlamına gelen OMNIA ismi bu modelin muazzam uygulama zenginliğini yansıtıyor ve yine aynı şekilde Pixon ismi de cihazın dijital kamerasına işaret ediyor. Cep telefonları sadece model isimlerine değil aynı zamanda model numaralarına da sahipler, dolayısıyla bu incelememizde ele aldığımız cihazın tam isminin Samsung Pixon M8800 olduğunu da burada ifade etmek gerekiyor.














Samsung Pixon telefonun ilk izlemini

Samsung Omnia modeli bir ayakkabı kutusundan daha büyükçe bir ürün paketi içerisinde geliyordu ve bununla kıyaslandığında Samsung Pixon'un paketinin dikkat çekici derecede kompakt olduğu görülüyor. Kutunun üzerinde cep telefonunun benzer sayıdaki diğer özelliklerinin yanı sıra dijital kamera özellikleri sıralanmış. Pixon modelinin adı, ürün paketi ve tanıtımlarında Samsung'un ağırlıklı olarak dijital kamerayı vurguladığını görüyoruz. Telefonun ürün paketinde standart olarak bulunan aksesuarlar şöyle: şarj cihazı, kulaklık, veri aktarım kablosu, telefona takılan stylus kalem, kısa bir kullanım kılavuzu ve küçük boyutlarda bir yazılım CD'si.

Samsung Pixon incelemesi


Samsung M8800 Pixon dokunmatik ekran

Samsung Pixon M8800 cep telefonunda 3.2 inç büyüklüğünde bir dokunmatik ekran bulunuyor. Telefonun kontrolü ağırlıklı olarak bu dokunmatik ekran üzerinden gerçekleştiriliyor. Ayrıca, ekranın alt kısmında üç tane butona yer verilmiş. Dokunmatik ekran oldukça sert ve gayet hassas. Ancak işlemlerde kısa bir dokunuş yeterli olmuyor; ekrana biraz net şekilde temas etmek gerekiyor. Yine de kontroller kolay ve keyifli şekilde yapılabiliyor. Çok da gerekli olmamakla beraber cihazın beraberinde kendisine monte edilen bir stylus kalem de mevcut. Ekrandaki büyük semboller ve anlaşılır yapı dokunmatik ekranda işlemleri parmakla gerçekleştirmeyi kolay hale getiriyor. Telefonda SMS yazılı mesaj yazmak için T9 fonksiyonuna sahip bir standart tuş yapısı bulunsa da cihazı hafifçe salladığınızda eksiksiz bir klavye tuş takımı ekranda beliriyor. Bu özellik son derece kullanışlı ama her zaman için bu her iki seçenek arasında bir tercih yapmak durumunda kalıyorsunuz fakat öte yandan bu iki seçenek arasında gayet kolay ve hızlı şekilde geçiş yapmak da mümkün.



Samsung Pixon Widget'ları


Samsung Pixon menüsü

Samsung Pixon cep telefonunda Samsung işletim sistemi kullanılmış. Oldukça kullanıcı dostu bir yapıya sahip olan cep telefonunda her şey gayet düzgün çalışıyor. Telefonun ana ekranında çeşitli kısayollar bulunuyor. Bu butonlardan birine basarak bir numara seçmek üzere nümerik tuş takımı çağrılıyor ve telefon rehberi, mesaj menüsü ve elbette ana menüye kısayollar görülüyor. Bu kısayollara ek olarak Pixon'un ana menüsünde widget'lar da bulunuyor. Widget olarak adlandırılan bu öğeler kısayollara benziyorlar fakat kayarak ekrana gelen dikey bir çubuk içerisinde gizlenmişler. Bu çubuğu açtığınızda buradan bir widget seçebiliyor ve bu widget'ı telefonun ana ekranına sürükle bırak yöntemiyle taşıyabiliyorsunuz. Bu yöntem hava durumu veya fotoğraf arşivinize erişmek için kolay bir yol sunuyor. Bu widget'lar telefonun ana ekranında kalabiliyorlar ve böylece ekranınızı kişiselleştirebiliyorsunuz.

Samsung Pixon cep telefonu menüsü


Samsung Pixon fotoğraf gösterici

Telefonun iki adet ikondan oluşan ana menüsü kullanıcıların tüm fonksiyonlarını bulmasını kolaylaştırıyor. Pixon cep telefonu ayarlar ve mesajlar gibi standart menü seçeneklerine ilave olarak Google kısayolu ve fotoğraf gösterici opsiyonları da sunuyor. Fotoğraf gösterici telefonda bulunan çekilmiş fotoğraflar arasında alfabetik sırayla hızla arama yapmaya olanak tanıyor. Eğer fotoğraflarınızı isimlendirmemişseniz hepsi tek bir harf altında toplanıyorlar ve bu durumda dahi slayt şov şeklinde aralarında çok daha hızla dolaşabiliyor ve her seferinde farklı bir dosya açmak zorunda kalmıyorsunuz.



Samsung Pixon ile Internet


HSDPA & Wi-Fi Internet bağlantısı

Samsung Pixon cep telefonu standart olarak sade bir internet tarayıcıya sahip. Web sayfalarını adresleri SMS mesaj gibi giriliyor; telefonu salladığınızda ise eksiksiz bir klavye görüntüye geliyor. Samsung Pixon cep telefonu internet bağlantısında iyi bir hız sağlayan HSDPA desteğine sahip. Ancak maalesef, Pixon'da Wi-Fi bağlantı olanağı mevcut değil; bu özellik telefonda olsa iyi olurdu. Pixon kesinlikle gerçek anlamda bir internet telefonu olmadığı için ürün paketinde her zaman için bir internet bağlantısı ile birlikte gelmiyor, o yüzden Wi-Fi özelliği olmuş olsa kullanıcılar açısından arada bir internete bağlanabilmek için kullanışlı olabilirdi. Internet tarayıcı haberleri izleme ve e-postaları kontrol etmek gibi standart kullanım için gayet iyi ama yüklü web sitelerini izlemek için ben şahsen Internet Explorer veya Opera gibi farklı bir internet tarayıcıyı tercih ederim.

Samsung Pixon kısayolları


Samsung M8800 tuş kilidi butonu

Samsung Pixon cep telefonunun yan tarafında bulunan çeşitli kısayollar farklı işlemlerin daha hızlı ve seri gerçekleştirilmesine olanak tanıyor. Burada ses ayar tuşları, dijital kamera tuşu, çekilmiş fotoğrafları görüntülemeye yarayan bir kısayol tuşu, hızlı menüyü açan bir tuş ve tuş kilidi butonu yer alıyor. Tuş kilidi butonu telefonun sol tarafında ve biraz dışarı doğru çıkık durumda. Tuşa sadece bir kere basınca Pixon'un kilidi açılıyor ve bu, butonun dışa doğru çıkık olmasından dolayı kimi zaman kazara kilidin kalkmasına neden olabiliyor. Bu yüzden istenmeyen aramalar olabiliyor.



Google & GPS navigasyonu

D aha önce de sözünü ettiğimiz gibi, ana menüdeki bir kısayoldan Google'a ulaşılabiliyor. Bu kısayollar Google arama motorunun kendisine, Gmail'e ve Google Maps'e erişim sağlıyor. Google Maps, telefonun entegre GPS anteni ile birlikte kullanılabilen tek uygulama. Bu da Samsung Pixon'un sesli navigasyon cihazı olarak kullanılamayacağı anlamına geliyor. Google Maps uygulaması sadece şehir haritalarını görüntüleme veya rota belirleme amacıyla kullanılıyor. Ayrıca bunun için bir internet bağlantısına gerek duyuluyor; bu özelliği kullanmak ancak telefonun beraberinde bir internet paketi de mevcutsa akıllıca bir davranış olacaktır.




Samsung Pixon dijital kamera


8 megapiksel kamera

Hiç şüphesiz Samsung Pixon M8800 cep telefonunun başlıca özelliği 8.0 megapiksel çözünürlüklü dijital kamerası. Telefonun arka yüzü, ileri doğru uzayan lensin de katkısıyla gerçek anlamda bir dijital fotoğraf makinesi görünümüne sahip. Kamera uygulaması menüden veya Pixon telefonun sağ tarafındaki kısayol tuşundan aktif hale getiriliyor. Kamera aktif hale gelince lensi örten kapak otomatik olarak açılıyor. Ardından hemen fotoğraf çekebiliyorsunuz. Otomatik lens kapağı ilave hoş bir özellik. Çekim ile kayıt arasındaki gecikme süresi sadece çerçeveleme de çekim işleminde minimum seviyede hissediliyor.

Samsung Pixon kameralı telefon


Samsung Pixon kamera ayarları

Fotoğraf çekerken telefonun tüm ekranı tamamen bir vizör görevi görüyor. Görüntü aktarımında neredeyse hiç gecikme yaşanmıyor ve fotoğraflar ekranda gayet güzel görüntüleniyor. Buna ek olarak ayarları değiştirmek için ekranda çeşitli kısayollar da mevcut. Flaş ve çekim modlarının ayarları sadece tek bir tuşa dokunarak kolaylıkla değiştirilebiliyor ve hatta çekim esnasında da bu değişiklikler anında ve kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.



Samsung M8800 ile Gülümseme Modu


Samsung Pixon Yüz Tanıma özelliği

Telefonun kamerasında diğer pek çok standart ayarın yanı sıra Yüz Tanıma fonksiyonu ve Gülümseme Tespit çekim özelliği de mevcut. Fotoğraf çekimi esnasında kamera uygulaması insan yüzlerini ayırt ederek isimlendirilmelerine olanak tanıyor. Çekilmiş fotoğraflara Yüz Tanıma özelliğini uygularsanız ve resim daha önce kaydedilmişse yüzün sahibi olan kişinin ismi fotoğrafın üzerinde görüntüleniyor. Gülümseme Tespit fonksiyonu Pixon telefonda daha önce kullandığımız diğer kameralı telefonlara kıyasla daha iyi çalışıyor. Önce yüz tanıma fonksiyonunun çalıştığını görüyorsunuz ardından da kişinin ağzının çevresinde bir çerçeve belirerek gülümseme tespiti yapıyor ve son olarak da fotoğraf anında çekiliyor.

Samsung Pixon ile fotoğraf çekimi


ISO değerlerinin ayarlanması

Hızlı menü çekim esnasında tüm ayar seçeneklerine kolay erişim sağlıyor. Sadece çözünürlük, beyaz dengesi ve ISO değerlerindeki değişiklikler menüde biraz daha derine inilmesini gerektiriyor. Çekim modu gibi bir seçim gerçekleştirildikten hemen sonra diğer opsiyonların tüm ayar seçenekleri ekranda görüntü leniyor. ISO ışık hassasiyet değerleri ISO 1600 değerine kadar ulaşıyor. Genel çekimlerde maksimum ISO 400 değerini kullanmanızı öneriyoruz. Daha yüksek ISO değerleri renklerde güçlü noise üretiyor ve dâhili noise azaltma sistemi fotoğrafların netliği üzerinde kötü bir etki yapıyor. Öte yandan yüksek ISO değerleri en azından belirli objelerin fotoğraflanabilmesi imkânını tanıyor.



Samsung Pixon kamera

S amsung Pixon cep telefonunun kamera uygulaması özellikle de cihazın bir kameralı telefon olduğu göz önüne alınırsa şaşırtıcı derecede iyi. Uygulama, aynı zamanda erişimi kolay olan pek çok seçenek sunuyor. Gülümseme Tespit ve Yüz Tanıma opsiyonları gayet iyi uygulanıyor ve ilave olarak GPS verileri de cihazın GPS alıcısı sayesinde fotoğraflara kolaylıkla eklenebiliyor. Fotoğrafların, ortalama bir dijital fotoğraf makinesinden daha iyi olmayan görüntü kalitesi yeterli seviyede. Özellikle en yüksek çözünürlükte noise oldukça göze batıyor; yakından çekilen fotoğraflarda olduğu kadar geniş kompozisyonlu çekimlerde de aynı durum geçerli. Fotoğraflarda ayrıca oldukça kuvvetli bir distorsiyon etkisi dikkatimizi çekti ki bunun etkisi bazen fotoğraf karesindeki düz çizgilerin doğru şekilde görüntüleneme-mesine neden oluyor.




Samsung Pixon multimedya çalar


Pixon M8800 ile müzik dinleme

Samsung Pixon cep telefonun multimedya oynatıcısı çok özel bir yazılım değil. Grafikler çok yüksek kaliteye sahip değil ve sadece birkaç opsiyona ulaşılabiliyor. Multimedya çalarda Sony Ericsson'dan tanıdığımız TrackID müzik tanıma fonksiyonu mevcut. Bu fonksiyon kullanıcının o anda dinlemekte olduğu şarkının bir kısmını kaydederek bunu bir veritabanı ile ilişkilendirerek ardından şarkının ve şarkıcının ismi gibi bilgileri getiriyor. Dinlemekte olduğunu şarkıdan hoşlandıysanız ve bu bilgileri öğrenmek istiyorsanız bu uygulama çok kullanışlı oluyor. Video görüntüleri oynatırken telefonu yan yatırıyorsunuz ve görüntü de yavaşça dönüyor ve sonunda yatay durumda tam ekran görüntüleniyor. Sesi dinlemek için dâhili hoparlör veya telefonla beraber gelen kulaklık kullanılabiliyor. Hoparlör gayet iyi ve kulağa giren kulaklıklar da kulağınıza iyi oturuyor ve rahatsız etmiyor. Telefonun sunduğu iki seçenek sayesinde dilediğiniz her kulaklığı telefon ile birlikte kullanabiliyorsunuz. Standart kulaklığı tercih etmiyorsanız genel 3.5mm jack girişini seçebiliyorsunuz.





Samsung Pixon Lityum İyon batarya


Samsung Pixon bekleme süresi

Kâğıt üzerindeki teknik özelliklerinde, telefonun 3.7V 1000mAh Lityum İyon bataryasının maksimum 290 saat bekleme süresine ve 3.4 saat de konuşma süresine sahip olduğu belirtiliyor. Cihazın bekleme süresi için sadece mükemmel diyebiliriz; telefonla çok arama yapmamama rağmen şarjı 3 gün sürdü. Eğer telefonun kamera uygulaması sıklıkla kullanılırsa bekleme süresi ciddi anlamda kısalıyor. Öte yandan; Wi-Fi desteği olmadığından dolayı interneti sık kullanamamış olmamızın telefonun bekleme süresine olumlu bir katkı sağladığını da burada belirtmekte yarar var.

Samsung Pixon hafıza


Hafıza kartı yuvası

Samsung Pixon M8800 cep telefonunun dâhili hafızası 200MB. Bu kapasite ancak 2 veya 3 MB'lık belirli sayıda fotoğraf depolanmasına olanak tanıyor. Ancak telefonun mevcut hafızası microSD/SDHC hafıza kartları ile genişletilebiliyor. Samsung Pixon M8800 kameralı cep telefonu 8GB kapasiteye kadar hafıza kartlarını destekliyor. Fotoğrafların yanı sıra şarkılarınızı ve video görüntüleri de telefonunuzda kayıtlı olarak tutmak isteyeceğinizden dolayı, mümkün olduğunca yüksek kapasiteli bir hafıza kartı satın almanızı öneriyoruz.



Samsung Pixon batarya






Samsung Pixon navigasyon















ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLAR





Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı








Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı








Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı








Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı








Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı








Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı








Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı






Orijinal fotoğrafı




Samsung Pixon sonucu

S amsung Pixon M8800 gayet hoş ve sağlam bir kameralı cep telefonu. Samsung işletim sistemi Pixon modeli üzerinde hızlı ve düzgün çalışıyor ve seri ve kolay bir kullanım sunuyor. Widget'lar ve geniş ikonların telefonun kullanımını çok kolaylaştırıyor olması stylus kalemi neredeyse gereksiz hale getiriyor. Parmak kullanarak işlemler mükemmel şekilde gerçekleştirilebiliyor. Pixon cep telefonu internet kullanımına imkân tanıyor ancak Wi-Fi özelliği bulunmuyor. Maalesef, telefonun internet tarayıcısı web sayfalarını gösterme konusunda en iyilerden biri değil. Telefon yatay şekilde yatırıldığında ekranda görüntülenen eksiksiz dijital klavye yazılı mesajların girilmesi için harika bir özellik. Bu hareket sensörü medya oynatıcı aktif hale getirildiğinde de devreye giriyor. Telefon yatay şekilde yatırıldığında video görüntüler tam ekran izlenebiliyor. Entegre GPS alıcısı fotoğraflara GPS verileri eklenmesi konusunda sadece Google Maps ile kullanılabiliyor. Pixon cep telefonunun en önemli özelliği 8 megapiksel çözünürlüklü dijital kamerası. Ayar seçeneklerine kolaylıkla erişmek mümkün ve çekim yaparken bile bu ayarlar kolaylıkla değiştirilebiliyor. Telefonda ayrıca Gülüm-seme Tespit modu ve Yüz Tanıma gibi ekstra özellikler de bulunuyor olmasını önemsiyoruz.






Yine de fotoğrafların görüntü kalitesi ortalama bir dijital fotoğraf makinesinin seviyesini tutturamıyor. Bu yüzden, Samsung'un Pixon modeli ile oluşturduğu beklentilerin karşılanabildiğini söylemek mümkün değil. Telefonlar çekilen fotoğraflar her ne kadar şaşırtıcı olacak kadar olmasa da gerçekten gayet iyi seviyede diyebiliriz.
 


nokio_6233

nokio_6233

Üye
wi-fi'si olmayan bir cihaz için çok fazla para
 
gokhan_5516

gokhan_5516

Üye
4 aylık 5800 ile takas düşünürr müsün
 

zmda

Üye
    Konu Sahibi
TL fiyat yenilendi.
 

zmda

Üye
    Konu Sahibi
nokio_6233

nokio_6233

Üye
iyide bu cihazlar artık pek piyasada bulunmuyor + buna vereceğin parayla gidersin innov8 alırsın en azından cihazın hem wi-fi'si var hemde symbian işletim sistemi
 


Üst Alt