Samsung INNOV8-Özellik-Analiz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Intergate

Intergate

Üye
    Konu Sahibi
Samsung INNOV8-Özellik-Analiz

Şebeke: 850/900/1800/1900 , HSDPA 900 / 2100
Boyutlar:
106.5 x 53.9 x 17.2 mm
Ağırlık:
136 gr
Ekran tipi:
16 milyon renkli TFT ekran
Ekran boyutu:
240 x 320 piksel 2.8” ekran.
Genişletilebilir Hafıza:
mikroSD (16Gb maksimum)
Dahili bellek:
16 GB, 128MB RAM, ARM 11 330 MHz işlemci
Bağlantı:
Bluetooth, USB 2.0(mikro USB), 802.11 b/g Kablosuz Bağantı.
İşletim Sistemi:
Symbian OS v9.3, Series 60 ver. 3.2
Kamera:
8 megapiksel, bütünleşik flaş(LED). 2. VGA kamera
Navigasyon:
Bütünleşik GPS, A-GPS desteği ile.

  • Java MIDP 2.1
  • Video düzenleyici
  • FM radyo
  • MP3, eAAC+, WMA, AMR desteği
  • DivX/H.263/H.264/WMV/MP4 video oynatıcı.
  • Döküman Görüntüleyici
  • Kartvizit tarayıcı
  • 3.5 mm kulaklık girişi
  • Hesap Makinası
  • Ses Kayıt
Batarya türü: Li-Ion 1200 mAh
Bekleme Süresi:
310 saat
Konuşma Süresi:
8.5 saat

  • Standart Pil
  • Şarj Cihazı
  • Kulaklıklı Mikrofon
  • Kullanım Kılavuzu
  • Bilgisayar Data Kablosu
  • Bilgisayar Yazılım CD'si
  • Kulaklıklı Mikrofon Aparatı
  • Yedek Kulaklık Aparatı
  • Route 66 Navigasyon Yazılımı Hediye (Satıcıya göre değişiklik gösterebilir.)




Samsung i8510 INNOV8

Samsung i8510 INNOV8 cep telefonu küçük bir kutu içerisinde geliyor. Ürün kutusunun üzerinde telefonun bazı resimleri basılmış ve 8 megapiksel dijital kamera, 8GB hafıza ve WiFi gibi başlıca özellikleri vurgulanmış. Ürün kutusu oldukça sade. Kutuyu açar açmaz içerisindeki Samsung i8510 cep telefonu köpük yuvasında göze çarpıyor. Telefonu elinize aldığınızda bu yuvanın altında aksesuarlar ortaya çıkıyor. Ürün paketinde standart olarak bir kulaklık, son derece kısa bir veri aktarma kablosu, bir şarj cihazı, kullanım kılavuzları ve yazılım CD'si bulunuyor. Aksesuarlara belki yumuşak taşıma kılıfı da eklenebilirdi.

Samsung INNOV8 - Telefon tasarımı

Telefon parlak siyah bir ön yüze sahip ve bu yüzde oldukça geniş ekranın altında belirli sayıda tuşlar bulunuyor. Bu siyah gövde rengine kamera gayet hoş bir şekilde entegre edilerek telefona adeta bir dijital fotoğraf makinesi görünümü kazandırılmış. Telefonun kayar kapağını açtığınızda genel tuş takımı ortaya çıkıyor. Kullanımı kolay olan tuş takımı gayet hoş bir görünüme sahip. Genelde bakıldığında, telefon özellikle kayar kapağı açıldığında oldukça büyük görünüyor. Ancak telefonu cebinizde taşırken dikkatinizi çekmediği için bu o kadar sıkıntı verici bir durum değil.

8 megapiksel dijital kamera

Avrupa piyasalarında 8 megapiksel çözünürlüklü ilk cep telefonu olma unvanının Samsung i8510 için önemli bir özellik olduğu açıkça görülüyor. Kamera uygulaması kayıt tuşuna basılarak aktif hale getirilebiliyor. Telefonun sağ yanındaki kaydırmalı tuş ise bir sonraki işlevin video kamera mı, fotoğraf makinesi mi yoksa çekilmiş video ve fotoğrafların izlenmesi mi olacağını seçmeye yarıyor. Bu işlemler tıpkı bir dijital fotoğraf makinesinde olduğu gibi çalışıyor. Kolay görünen bu işlemler bazen, seri bir şekilde fotoğraf çekmek istediğinizde bu tuş yanlış konumdaysa can sıkıcı hale gelebiliyor.

Dijital kameranın çalıştırılması

Kamera aktif hale getirilince lensin önündeki kapak otomatik olarak açılıyor; bu işlem gayet hoş ve oldukça havalı bir şekilde gerçekleşiyor. Kamera uygulaması oldukça hızlı başlıyor. Telefonun tüm ekranı vizör olarak görev görüyor ve hızlı biçimde tepki veriyor. Telefonun kayar kapağını kapattığınızda kamera açık kalıyor ancak kapak açıkken telefonu iki el ile tutmak biraz daha kolay oluyor ve bu tutuş fotoğraflarda kullanıcının elinin hareketlerinden kaynaklanan bulanıklık etkilerini de engellemiş oluyor. Netleme işlemi genelde olduğu gibi biraz zaman alıyor ancak son derece hassas yapılıyor. Ayrıca makro çekim mesafesi de yakın.
Dijital kamera ayarları

Telefonun kamerası ile ilgili çok sayıda ayar seçeneği bulunuyor. Yön tuşları flaş, çekim modu, kendi kendine çekim ve kontrast işlevlerin kısayol görevi görüyor. Böylece bu ayarlara resim çekmeden hemen önce dahi hızla ulaşılabiliyor. Kalan diğer ayar seçenekleri ise opsiyonlar başlığı altında toplanmış; bu başlıkta ortaya çıkan menü aracılığıyla diğer şeylerin yanı sıra çözünürlük ve efektlerle ilgili değişiklikler gerçekleştirilebiliyor. ISO değeri gibi daha özel konularda ayar değişiklikleri yapmak istiyorsanız Ayarlar (Settings) menüsüne girebilirsiniz. Bu gibi ayarlar daha derinlerde konumlandırılmış.

Symbian işletim sistemi

Samsung firması i8510 INNOV8 modelinde Symbian işletim sistemini tercih etmiş. Bu işletim sistemi oldukça tanıdık olmasına rağmen INNOV8 bunu kendine özgü bir görünümde sunmayı başarıyor. Elbette, kullanışlı ve kapsamlı bir menü yapısı mevcut. Ana menü on iki sembolden oluşuyor, bu semboller tüm fonksiyonları içeriyor ve hatta menüde Google için standart bir kısayola da yer verilmiş. Ajandanın yanı sıra müzik çalar, radyo ve kişiselleştirme seçenekleri de mevcut, bu kişiselleştirme özelliği sayesinde kullanıcılar ayrıca ana ekrana kendilerine göre altı adet kısayol da yerleştirebiliyorlar ve böylece sık kullandıkları ve en çok sevdikleri fonksiyonlara hızla erişebiliyorlar. Eğer daha sakin bir arka plan istiyor ve kısayol menüsünden hoşlanmıyorsanız aktif bekleme fonksiyonunu pasif hale getirebilirsiniz. Menü düzgün ve akıcı şekilde çalışıyor, grafikler göze çok hoş görünüyor. Symbian işletim sisteminin avantajı harici yazılımlar yükleme olanağı sunması ve standart olarak sunduğu fonksiyonların zenginliği. Bazen kullanmak istediğiniz fonksiyonu epey aramanız gerekiyor ancak genel olarak bakıldığında menü yapısı oldukça kullanıcı dostu bir tarzda.

DivX görüntülerin oynatılması

Bu konu başlığı altındaki her şey Media fonksiyonu altındaki menüde bir araya getirilmiş. RealPlayer, ses kayıt, galeri, radyo ve video edit yazılımları bu başlık altında bulunuyor. RealPlayer video görüntülerde kullanılıyor. Samsung INNOV8 i8510 cep telefonunda RealPlayer video oynatma yazılımına yer verilmesi sayesinde DivX formatlı video görüntüler seyredilebiliyor. Bu kompakt video film formatının destekleniyor olması seyahat halinde dizi film veya sinema filmlerini cep telefonunuzda seyredebilmenize olanak tanıyor. Genel müzik çalar tüm müzik içeriğini solist, şarkı veya albüm adına göre dilediğiniz gibi sıralamanızı sağlıyor. Telefonun iki adet entegre hoparlörü iyi bir ses veriyor. Kulaklık kullanmayı tercih edenlerdenseniz telefonla birlikte gelen standart kulaklıkların kullanımını tıpkı Omnia modelinde olduğu gibi hoş bulacaksınız. Kulaklık girişleri kulağa çok iyi oturuyor ve şarkı dinler veya film seyrederken mükemmel bir deneyim sunuyor. Eğer bunu haricinde kendinize ait başka bir kulaklık kullanmak isterseniz Samsung i8510 INNOV8 cep telefonunun sol tarafında bulunan 3.5mm jack kulaklık girişi sayesinde herhangi bir adaptöre gerek duymaksızın dilediğiniz ürünü kullanabiliyorsunuz.

Wi-Fi ve HSDPA desteği

Telefonda bulunan entegre internet tarayıcı internette sörf yaparken iyi bir performans sergiliyor. Wi-Fi ve HSDPA gibi bağlantı seçenekleri ve elbette geniş ekran sayesinde bu iyi performans elde ediliyor. Telefonun dokunmatik ekran özelliği bulunmuyor fakat mevcut optik joystick sayesinde web sayfalarında kolaylıkla dolaşabiliyorsunuz. Optik joystick yön tuşları arasında bulunan küçük bir buton. Parmağınızı bu joystick üzerinde hafifçe kaydırarak menüde kaydırma yapıyor veya internet tarayıcıda fare imlecini yönlendiriyorsunuz. Daha önce de benzeri optik joystick uygulamalarıyla karşılaştım ancak hiçbiri i8510 cep telefonundaki kadar iyi değildi.

Samsung i8510 Hafıza

S amsung i8510 cep telefonunun 8GB dâhili hafızası bulunuyor. Bu, tıpkı Omnia modelinde olduğu gibi ayrı tutulan bir veri depolama kapasitesi. Arada sırada cihaz hafızanın dolduğuna dair bir mesaj veriyor ve bu durum mevcut dosyaların bir kısmını 8GB kapasiteli kısma aktarmanız gerektiği anlamına geliyor. Telefonun mevcut belleği microSD/SDHC hafıza kartları ile genişletilebiliyor. Samsung INNOV8 i8510 cep telefonu maksimum 16GB'a kadar hafıza kartlarını destekliyor. Buna telefonun dâhili hafızasını da eklerseniz toplam 24GB gibi oldukça iyi bir veri depolama kapasitesi elde edebilirsiniz. Hafıza kartı girişi telefon y an tarafında bulunduğundan telefonu tamamen kapatıp kapağını açmaya gerek kalmadan kart değişimi yapabiliyorsunuz.

Samsung Lityum İyon batarya

Samsung i8510 cep telefonun 1200 mAh 3.7V bir Lityum İyon bataryası kâğıt üzerindeki teknik özelliklerine göre 310 saat bekleme ve maksimum 8.5 saat konuşma süresi sağlıyor. Kamera, müzik çalar ve internet uygulamalarının kullanım yoğunluğu batarya ömrü konusunda en belirleyici etkenler. Genel kullanım koşullarında telefonun şarjı iki ile üç gün kadar sürüyor. Bu tür cep telefonlarında bu süre gayet normal. Cihazı yoğun ve sık kullanacak olanlar şarj işlemini her gün yapmak durumunda kalacaklardır; aynı durum navigasyon yazılımı kurulduğunda da geçerli.

MENÜ GÖRÜNÜM

Samsung INNOV8 sonucu

S amsung i8510 INNOV8, kameralı cep telefonları arasında cevher gibi öne çıkan bir model. Telefonun 8 megapiksel dijital kamerası yanınıza ayrıca fotoğraf makinesi almanıza gerek kalmadan gayet güzel fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Telefonun bol miktardaki ayar seçenekleri sayesinde her şeyi kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Ancak maalesef, kameranın çekime hazır hale gelmesi ve çekim ile görüntünün tamamen kaydedilmesi için geçen süreler hâlâ bir realite. Üstelik bu kameralı cep telefonunda optik zum özelliği de bulunmuyor. Samsung'un, INNOV8 modelinde kamera özelliğinin yanı sıra, tüm fotoğraflarınız ve DivX oynatıcı ile izleyeceğiniz video görüntüleriniz için yeterli alan sunan 8GB hafızaya yer vermiş. Telefonlar birlikte gelen kulaklık cihazın ses kalitesinden sonuna kadar yararlanmanızı sağlıyor.

HSDPA ve Wi-Fi fonksiyonellikleri eşliğinde kullanılan optik fare
internette kolay ve hızlı sörf imkânı tanıyor. Telefonun ekranı son derece geniş ve parlak, cihazın işletim sistemi olan Symbian da hızlı ve sorunsuz. Kişisel görüşüme göre, Samsung INNOV8 mükemmel bir cep telefonu!



alıntı





 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt