• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Samsung GT-S5620 Monte İncelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Samsung GT-S5620 Monte İncelemesi


SAMSUNG GT-S5620 MONTE İNCELEMESİ

Tarafımca yapılan Samsung GT-S5620 Monte İncelemesine geçmeden önce özelliklerini hatırlayalım:
3.0 inç, TFT, kapasitif, dokunmatik, 256K Renk Ekran
Gülücük Yakalama 3.15 mp kamera, 2048×1536 piksel, video kaydı (15fps)+ön kamera
GPRS, Edge, Wi-fi, Bluetooth, 3G Bağlantı Seçenekleri
A-GPS & Google Maps
MP3/WMA/eAAC+ müzik çalar ve MP4/H.263/H.264 video oynatıcı
RDS’li FM radyo ve radyodan kayıt özelliği
200 MB dahili hafıza, 16 GB’a kadar microSD kart girişi
Facebook, Myspace, Youtube gibi birçok sosyal ağın uygulaması



TASARIM
Öncelikle telefonun tasarımından bahsetmek istiyorum son derece şık bir tasarımı var. Özellikle bendeki Deep Black rengi yani tamamen parlak siyah yanlar ve tuşlar gümüş renkte, tam iş adamı telefonu havasında duruyor. Ayrıca telefonun inceliği de çok başarılı şıklığına şık katıyor. Diğer renk seçenekleri ise Black/Orange, White ve Dark Gray seçenekleri de gördüğüm kadarıyla göze hitap ediyor.



EKRAN-DOKUNMATİK KALİTESİ
Ekranı gayet parlak ve çok net. Ekranı kağıt üstünde Nokia'nın bazı dokunmatik modellerinden düşük kaliteli gibi gözüksede telefonları yan yana getirdiğimizde bile aradaki fark anlaşılmıyor. Mesaj yazmanın da çok rahat olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Kapasitif dokunmatiğe sahip olduğu için son derece mükemmel tepkimeli hızlı bir dokunmatik sunsa da kusursuzluk için multitouch'da olsaydı daha iyi olabilirdi diyorum.



KAMERA
Telefonun 3.2 mp'lik kamerası hakkında şunu söyleyebilirim ki gece çekimleri flaş olmadığı için çok güzel değil ancak gündüz çekimlerinde son derece tatmin edici kalitede çekiyor ayrıca Metin/Manzara/Portre resim çekme seçenekleri de ne çekmek isterseniz telefonun kendine ona göre ayarlamasına olanak sağlıyor. Gülücük yakalama özelliği ise ilginç bir özellik olup karşı taraf güldüğü an telefonun anında resmini çekmesini sağlamaktadır. Telefonla çekilen videolar ise mp4 formatında olup 320X240 çözünürlüğündedir. Bilgisayarda tam ekran izlendiğinde ise görüntü tatmin edicidir. Son olarak telefonun yanında bulunan kamera tuşu ile telefonun kamerasına menüye girmeden bağlanabilirsiniz ve aynı tuşla fotoğraf çekimi/video kaydı yapabilirsiniz.



MÜZİK
Müzik anlamında çok başarılı olan telefonun hoperlöründen çıkan ses gayet iyi ayrıca yanında verilen kulaklıkla müzik dinlemenin zevki paha biçilemez. 3.5mm jack (kulaklık girişi) ile istediğiniz marka kulaklık ve hoperlörü telefona doğrudan bağlayabilirsiniz. Müzik menüsünde Rock/Pop vb. modlar ile dinlediğiniz müziğin türüne uygun ekolayzırı telefona yaptırabilirsiniz. Telefonun elimize aldığımızda bize göre sol tarafındaki iki tuş ile de ses ayarını yapabilirsiniz. Gerek arayüzü gerek ses kalitesi ile Müzik konusunda son derece iddaalı olduğunu söylemekte fayda var.



YAZILIM/UYGULAMALAR
Java altyapılı Samsung OS yazılımı kullanan telefonda çok fazla iş görür uygulama mevcut. Örneğin Müzik Tanıma ile adını bilmediğiniz şarkıları sadece 10 saniye Monte'ye dinletin Monte size dinlettiğiniz şarkıyla ilgili sanatçı albüm ve şarkı ismi bilgilerini versin. Facebook, Myspace, Twitter uygulamaları ile sosyalliğinizi devam ettirebilir, CNN, Sports, Y!Finance ile haberleri takip edebilir, Accu Weather ile her yerin günlük hava durumunu öğrenebilir, Google Maps ile konumunuzu bulabilir ve istediğiniz yere yol tarifi yaptırabilirsiniz, ülkemizde şuan yasaklı olduğu için giremediğimiz Youtube uygulamasından video izleyebilirsiniz ancak yasak kalktığında tabi ki. Telefona 3 farklı arkaplan koyabilirsiniz sayfa çevirir gibi dokunduğunuzda istediğiniz 3 arkaplandan biri telefonda kalır. Ayrıca telefondaki tüm uygulamaları 3 farklı arkaplanın olduğu 3 masaüstüne yerleştirebilirsiniz böylelikle menüye girmeden anında masaüstünden o uygulamayla ilgili işlem yapabilirsiniz. Örneğin: Mini müzik çalar koyduğunuzda telefonun menüsüne girmeden bir mp3 çalar misali telefonunuzu kullanabilirsiniz. Görüntü düzenleyici ile de fotoğraflarınızı düzenleyebilir efektler verebilirsiniz gayet başarılı bir uygulamadır. İçindeki Palringo uygulaması anlık mesajlaşma servisidir. Bu servis ile bir çeşit yöntemler ile msn hesabı da kullanabilmek mümkünmüş ben daha denemedim. Kronometre, zamanlayıcı, dönüştürücü, alarm, hesap makinesi, ses kaydı, sözlük gibi basit uygulamaları da bulunduran telefonda kısacası uygulama pek bişey yüklemeye gerek yok çünkü herşey mevcut, son derece zengin bir telefon. Java uygulamaları çalıştıran telefona dokunmatik oyunlarda yüklenebilmektedir. KORA 3D bu telefonda çalışan en iyi grafiklere sahip oyundur denilebilir. Street Fighter Alpha ise kaliteli ve parlak 2d grafikleriyle göz dolduruyor.



PERFORMANS
Bu telefon takılmak, donmak nedir bilmiyor. Gayet stabil ve hızlı bir telefon olmakla birlikte birden fazla uygulamayı da kolaylıkla çalıştırmanıza olanak sağlamaktadır. Örn: Müzik dinlerken oyun oynamak gibi.



TELEFONDA OLSAYDI DAHA İYİ OLURDU DEDİĞİM ÖZELLİKLER
1) Multitouch yok, piano gibi uygulamalarda multitouch'ın eksikliğini çekiyorum yani bazı oyunlar için olsaydı iyi olurdu.
2) Sensör var ama....... Telefonda sensör mevcut internete girdiğimde, fotoğraflarıma bakarken ve bazı uygulamalarda sensör son derece sorunsuz çalışsa da oyunlarda malesef sensör kullanmak mümkün değil. Sensörün oyunlar için aktif edilmesi bence iyi olurdu.
3) Symbian, Android vb. yazılım mevcut değil bu benim için sorun olmasa da bazı kişiler için sorun olduğu için eksiklik olarak bunu da listeye ekliyorum. Monte için Android çalışması var ama ne zaman yükleyebiliriz işte o en büyük soru işareti.
4) Bu en büyük sorun yukarıdaki eksiklerin olmasını sağlayan tek sorun "Yazılım Güncellemesi" evet malesef yukarıdaki sorunların hepsi tek bir güncellemeye bakar, ancak Samsung bunu yapmayacak gibi gözüküyor. Samsung malesef destek konusunda sınıfta kalan bir marka eğer bu telefon Nokia'da olsaydı yukarıdaki sorunların hiç biri olmazdı, olsa bile yazılım güncellemesi ile giderilirdi. Ama Samsung son güncellemesi ile daha önceleri eksik olan qwerty klavyeyi telefona koydu, son derece kusursuz işlemekte, umarım Samsung'dan buna benzer iyi bir yazılım atağı daha gelir.



SON SÖZ
Telefon fiyatını fazla fazla hakediyor. Alacak olanlar hiç düşünmeden alsınlar kullanımı rahat, USB'den şarj olabilme özelliği ile hayatı dahada kolaylaştıran, son derece şık bir telefon Samsung GT-S5620 Monte.
 
  • Beğen
Tepkiler: anl_tr


anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
:tşk:
 

gisem_12

Üye
fiyatı 300 tl mi?
çok az ben teknosada sordum bayağı bahalı bişy söledi :D
 
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Yorumlar için teşekkürler.
Gizem, Monte'nin fiyatı 300 tl değil ama bazı sitelerde ve dükkanlarda paralel ithalat olarak yani paralel ithalatın tek farkı 2 yıl garantisi yok. Bu şekilde 375 tl'ye bulabilirsin. Onun dışında 2 yıl garantili piyasa fiyatı 460 tl'dir. Bu fiyatın üstünde satmaya çalışanlar ise tuttuğunu kar bilen tiplerdir.
 

toprak112

Üye
Merhaba,
Yukarıda yazılanları okuyunca sanki benim aldığım Samsung GT - S5620 den bahsedilmiyormuş gibi hissettim. Neden mi?
Öncelikle sistemi nokia lara kıyasla çok yavaş. Mesaj yazarken T9 kullanma diye bir olanağın yok. Çünkü sen yazarken hızına yetişemiyor, telefonun arkadan gelmesini bekliyorsun, yanlış kelimeleri önerip duruyor vs... Ama asıl farklılık fotograf çekme özelliğinde. Hayatımda kullandığım hiçbir telefonun bu kadar kötü fotoğraf çektiğini görmemiştim. Bir sürü özelliği var ama odaklama sorunu var. Hava açık ya da kapalı olsun, ortam güneşli ya da karanlık olsun, kamera ile foto çekimi bulanık sonuçlanıyor. Çok sinir bozucu. Eğer birisi bu telefondan almayı düşünüyorsa, almasın, gitsin biraz daha para verip nokia alsın. Paranizi boşuna vermeyin.
Not: Telefonun kendi kendini kapatıp açması cabası...
 


Üst Alt