Samsung Galaxy W Custom Romlar Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

SuperNovaTR

SuperNovaTR

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy W Custom Romlar Hakkında
Öncelikle merabalar. Foruma yeni üye oldum fakat 3-4 yıl gibi uzun bir süredir takip ediyorum.
Yeni telefon aldım Samsun Galaxy W. 2 Ay oldu. Haliyle performansı beni memnun etmedi. Ama şuan değiştiremem. 1-2 ay sonra Galaxy S4 Active 64GB alacam. O zamana kadar bunu kullanmam gerekiyor.
Öncelikle CM Romlarını kullan dediler. Arkadaşım kullanıyor. Aynı telefon var ikimizdede Galaxy W. 1 hafta kullandım. Fakat hızlı çalışıyor ama Facebook programında bildirimler çalışmıyor ve aynı zamanda telefon RAMi dolduğunda kendini resetliyor. Birde batarya yavaş doluyor aynı zamanda çok hızlı bitiyor. Normal Stock ROMda 5 saat internette gezebiliyorsam (örnek veriyorum saat tutmadım) CM romlarında 1 saat zor geziyorum. Hızıda iyi fakat batarya sorun oldu. Diğer bir kaç ROMuda denedim ama aynı sonuçlar. Birde güvenlik sorunu var. Araştırdım bazı romlarda casus yazılımlar virüsler çıkmış. Buda beni endişelendirdi. Yani güvenlik sorunu var. CMnin yaptığı açıklama beni tatmin etmedi. Birde telefoncu arkadaşlarıma sordum. Onlarda XDA da ROMlar kontrol ediliyor sorun olmaz dedi. CM ROMları kullanma nedenimde Facebook uygulamasının Stock ROMda kasması ve Chrome'un sadece Android ICS ve üstünü desteklemesi.
Şimdi derdimi anlattım.1-2 Ay için CM kullanmalımıyım? CM ROMu güvenli mi? Aynı zamanda Stock ROM'u hızlandırma gibi bir şansımız var mı? Stock ROM'da arka plan uygulamalarının kasmaması için ne yapmalıyım (TuneIn Radio, Facebook, Twitter gibi)?
Ben Chromedanda vazgeçtim bana Facebook uygulamasını hızlı bir şekilde açsın Stock ROM yeter. Evet sorun böyle.

Vereceğiniz cevaplar benim için önemli. İlginiz için Teşekkürler.

-Emre

-Emre

Üye
Stock romu Rootlayip gereksiz ve kaldirilmayan uygulamalrı kaldriabilirsinz. Ayrıca oc destekleyen kernel kurup işlemci hızını da artırabilirsiniz.

SuperNovaTR

SuperNovaTR

Üye
    Konu Sahibi
Ya onu arkadaşımda yaptım bazı program sürekli hata veriyor. Galaxy W için yapılan oyun ROMu var. Onu kurdum ama oda çok hızlı fakat onu kuracağıma CM9 yada CM10 kurarım Chrome falan da kullanırım. Ya asıl sorum bunların sakıncası var mı. Virüs falan çıkar mı. Benim Google Play hesabına kredi kartı ekli o yüzden. Banka hesaplarına falanda giriyorum telefondan asıl sorun o. Yoksa hemen kurarım yani. :dry:

- - - Eklendi - - -

O dediğim oyun romundada Facebook uygulaması kasıyor. Tabi normal Stock ROMa göre az kasıyor ama yine kasıyor yani.

ahmetsuha525000

Üye
At gitsin ama CM 10.1 at daha rahat olur.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Baska bi gmail ac olsun bitsin :)

SuperNovaTR

SuperNovaTR

Üye
    Konu Sahibi
Google Play hesabı açmak kolay ama ben E-mailleri kontrol ediyorum. Aynı zamanda o kadar lisans var. En az 100 dolarlık program almışımdır. TuneIn Radio gibi programalar lisans kontrolü yapmıyor ama Poweramp yada KasperSky nasıl olacak. Mecburi olarak Gmail hesabımı girmek zorundayım.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Sende haklisin cm ekibi oyle bisey yapamaz simdiye kadar farkedilirdi zaten

ahmetsuha525000

Üye
Zaten Mart ayına kadar CMnin kurucusu Steve Kondik Samsung da çalışıyordu. Arkadaşının dedigi gibide o romlar sürekli kontrol ediliyor. Sıkıntı olmaz. CM 9 RC9 HurtSky kernel kur. Normal romdan 5-6 kat hızlı çalışır. Ama tek sorun orjinali gibi stabil degil. Aslında orjinal romda hızlı :) Ya 2 ay sonra başka telefon alacaksan orjinal kullan. S4de zaten hız sıkıntın olmaz.

- - - Eklendi - - -

Ayrıca sistem güncelleme sıkıntısıda olmaz

SuperNovaTR

SuperNovaTR

Üye
    Konu Sahibi
Bugün kullandım CM9 ama hiç memnun kalmadım orjinalle hemen hemen aynı. Aynı zamanda çok şarj yiyor. Orjinal attım. Orjinal kullanacam 1-2 Ay. Sonrada S4 gelecek zaten.

Cevaplarınız için teşekkürler...

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Cm9 niye attinki? 10.1 varken

ahmetsuha525000

Üye
Niye 10.1 atsınki aşırı derecede şarj yiyor 10.1. Sabah %100 1 saat sonra %15 ona şarj dayanmaz. Hemde stabil değil daha Aplha 5 de. Final olmadı enaz 5 ayı var final için.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Sizde stabil degilse kullanmayin tabi atrixde sarj sorunu olmuyor :)

-Emre

-Emre

Üye
Niye 10.1 atsınki aşırı derecede şarj yiyor 10.1. Sabah %100 1 saat sonra %15 ona şarj dayanmaz. Hemde stabil değil daha Aplha 5 de. Final olmadı enaz 5 ayı var final için.

Naptin yav =) sabah 100 okula gidiyorum 9 saat sonra 55 veya 60 oluyor ki okulda da internete giriyorum ve oyun da oynuyorum :oke:

- - - Eklendi - - -

Okul 8 saat ama ben yurtlu olduğum için bana 9 saat =D

SuperNovaTR

SuperNovaTR

Üye
    Konu Sahibi
O kadar qitmiyor ya arkadaşımda test ettim. Aşırı şarj yiyor. Arkadaş doqru demiş.

Üst Alt