Samsung Galaxy S2 Resmi Ice Cream Sandwich Güncellemesi (Detaylı Kurulum)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kngbld

kngbld

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S2 Resmi Ice Cream Sandwich Güncellemesi (Detaylı Kurulum)
kullanıcıları için sevindirici haber resmi olarak Samsung tarafından bugün yapıldı ve Galaxy S2 için I9100XXLPQ kodlu Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich güncellemesi resmen yayınlandı. AndroidTurkiye sitesi tarafından yapılan Galaxy S2 Android 4.0.3 güncellemesi detaylı kurulum açıklamasını yazımızın devamında bulabilirsiniz…

Dün SK Telecom tarafından Galaxy S II için Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesinin yayınlanacağına dair bir açıklama yapıldığını duyurmuştuk. Bugün ise Samsung’un resmi Facebook ve Twitter sayfalarından güncellemenin yayınlanmaya başladığına dair resmi bilgi verildi. Yapılan resmi duyurunun ardından; SamMobile tarafından resmi güncelleme firmware ve kurulum detayları da yayınlandı.



Samsung tarafından yapılan resmi güncelleme duyurusu şu şekilde:
Galaxy S II kullanıcıları için Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesinin bugün itibariyle Polonya, Macaristan, İsveç ve Kore başta olmak üzere; diğer ülkeler için de kısa sürede yayınlanacağını duyurmaktan heyecan duyuyoruz.
GALAXY Note, GALAXY S II LTE, GALAXY Tab 8.9 ve 10.1 cihazları için ise ICS güncellemesi kısa süre içinde yayınlanacak. Ayrıca, GALAXY S, GALAXY Tab 7″, GALAXY S Plus, GALAXY S SCL (Super Clear LCD) ve GALAXY W cihazları için de Android 2.3 GingerBread güncellemesi Photo Editor, Face Unlock, Snapshot gibi bazı özellikler ile birlikte Mart ayı sonunda alacak. Android 4.0 yazılım güncellemesi bölgelere ve operatörünüze göre farklılık gösterebilir.

Samsung Galaxy S2 Resmi ve Stabil Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich Detaylı Kurulum (I9100XXLPQ Firmware)

Önemli Notlar:

  • Aşağıdaki kurulum detayları Samsung Galaxy S II telefonu için Resmi Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich I9100XXLPQ firmware sürümünü içermektedir.
  • Güncelleme dosyaları Samsung sunucularında yer alan resmi güncelleme dosyalarıdır. Güncelleme resmi ve son yayınlanan güncellemedir.
  • Lütfen aşağıdaki adımları bir sorunla karşılaşmamak adına doğru şekilde uygulamaya dikkat edin.
  • Lütfen aşağıdaki kurulum işlemlerini yapmadan önce telefonunuzun yedeklerini almayı unutmayın. (Güncellemeyi Kies kullanarak yapacaksanız biçbir ayarınız kaybolmaz.. ODIN ile yapacaksanız eğer Titanium BackUP gibi yedekleme programlarıyla yedek almanız gerekir..)


Güncel Firmware Dosyası ve Kurulum Detayları


  • Galaxy S II’ye Firmware yükleyebilmek için öncelikle USB sürücülerini yüklemeniz gerekir. Samsung Galaxy S II için USB sürücülerini indirebilirsiniz. USB sürücülerini indirdikten sonra zip dosyasının içinden çıkan .exe uzantılı dosyayı kurun.
  • Samsung Galaxy S II Güncel Firmware Dosyaları


RAR ; samfirmware.com

Telefonunuzu bilgisayara tanıtıp, istediğiniz Firmware dosyasını indirdikten sonra yükleme işlemlerine geçebilirsiniz.

  • Firmware yüklemek için gerekli program ve PIT dosyasının bulunduğu zip dosyasını indirin.
  • İndirdiğiniz Firmware dosyasını ve 1. adımdaki dosyayı bir klasöre çıkartın.
  • Odin Multiloader programını çalıştırın.
  • Eğer indirdiğiniz Firmware birden fazla dosyadan oluşuyorsa PIT bölümüne programla aynı zip içerisinde gelen EXT4.pit dosyasını ekleyin.
  • Firmware içinden; tek dosya çıkar ise PDA bölümüne, üç dosya çıkar ise;
    PDA bölümüne CODE dosyasını,
    PHONE bölümüne MODEM dosyasını,
    CSC bölümüne CSC dosyasını ekleyin.
  • Firmware ve PIT dosyasını program üzerine yerleştirdikten sonra, tek dosyalı Firmware için sol üstteki Option kısmından Re-Partition hariç, Auto Reboot ve F.Time Reset seçeneklerini işaretleyin. Üç dosyalı Firmware için; Re-Partition seçeneğini de işaretleyin.
  • Telefonunuzu kapatın. Güç, Home ve Ses Kısma butonlarına basılı tutarak Download Moduna geçin. Ardından telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın.
  • Programın sol üstündeki ID:COM kısmının altında; 0:[COM...] yazısını gördüyseniz telefonunuz tanınmıştır.
  • Program üzerinden Start butonuna basın.
  • Yükleme işlemi 1-5 dakika sürebilir. Telefonunu ilk açılışı normalden daha uzun olabilir.
  • Telefonunuz açıldıktan sonra Gmail hesabınızı ekleyin ve telefonunuzu kullanmaya devam edin.


Sorun Yaşayanlar İçin

NOT: Firmware yükledikten sonra cihazınız bir türlü açılmazsa ya da bir takım problemler yaşarsanız şu yöntemi deneyerek düzgün yükleme yapabilirsiniz;
Cihazınızı kapatın. Ses Yükseltme + Home + Güç butonlarına basılı tutarak Recovery Modunda açın.
Wipe data/factory reset
Wipe cache partition
seçeneklerini uygulayın. Reboot System Now seçeneğini seçip cihazınızı tekrar Download moduna alarak yükleme işlemlerini tamamlayın. Bu işlemlerin ardından cihazınızdaki tüm kişisel verileriniz silinecektir.Dahili hafızadaki ya da microSD karttaki resim, müzik gibi ögeler zarar görmez.

Kaynak -
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt