Samsung Galaxy S2 Bellek problemi?

Sponsorlu Bağlantılar

Kuwazaki

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S2 Bellek problemi?
Telefonu defalarca fabrika ayarlarına geri döndürdüm, defalarca her şeyi sildim. Hiçbir şey yüklemediğim halde birden bire cihaz belleği doluyor ve 60 mb kalıyor içerisinde.
Sorum şu : Sd Kartımı cihaz belleği ile birleştirebileceğim bir yol var mı? Var ise açıklar mısınız?
İyi günler.

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
*NOT Uygulama 2 hafıza kartına birden sahip olan cihazlarda denenmemiştir. Eğer olmaz ise sd kartı tekrar formatlayıp hepsini fat32 yaparak eski sisteme dönebilirsiniz. Şimdi başlayalım.

- Önce Mini Partition Tool programını bilgisayara kuruyoruz

- Cihazı USB ile bilgisayara bağlıyoruz. Mini Partition Tool programını açıyoruz. Orada hafızanın üstüne gelip sağ tık ile delete diyoruz. Daha sonra üstüne tekrar sağ tıklayıp create diyoruz. Bu şekilde 2 alan oluşturacağız.

İlki şu şekilde olacak :

Diğeri ise :

* Yalnız bu resimde alan ext3 seçilmiş. Diğer seçenekler aynı girilecek fakat biz ext2 olarak gireceğiz. Bu fotoğrafı netten aldığım için burada ext3.

* Alanları siz kafanıza göre oluşturun. Ext2 olarak oluşturduğumuz telefon hafızası olacak kısım.

- Ayarladıktan sonra programda sol üstten Apply butonuna tıklıyoruz ve tamam deyip işlemi tamamlanmasını bekliyoruz. Daha sonra usb modunu kapatıyoruz.

- Marketten Link2sd uygulamasını indiriyoruz. Programı açınca program otomatik ext2 alanı görecek ve menüden ext2 'yi seçip tamam diyoruz. Program telefonu yeniden başlatmamızı isteyecek ve başlatıyoruz.

* Eğer yukarıdaki Link2sd programını açınca yukarıdaki ekran gelmez ise partition kısmında hata var demektir. Geri dönüp konu altındaki tavsiyeleri dikkate alarak işlemi tekrarlayın.

- Cihaz tekrar açılınca menü tuşuna uzunca basıp Ayarlar kısmına giriyoruz. Oradan Otomatik Link ayarını açık konuma getiriyoruz. Daha sonra geri dönüyoruz ve tekrar Menü tuşuna uzun basıyoruz. Çoklu seçimi seçiyoruz ve hepsini seç diyoruz. Daha sonra "SD Karta taşı" diyoruz.

Artık oluşturduğumuz alan ext2 alanı oldu ve uygulamalarda oraya yüklenecek. Cihazın hafızası rahatladı ve artık tel alanı sorunumuz yok. Dilediğiniz kadar uygulama yükleyebilirsiniz.

Dikkat edilecek hususlar :

* Cihaz Root edilmiş olmalı
* Hafıza kartının Class ne kadar yüksek ise o kadar performans alırsınız
* Bazı cihazlarda hafıza kartını bölmek için hafıza kartının cihazdan cıkarılıp aparat ile pcye takılması gerekebilir. Ben 4s'te denedim. Cihaz üzerinde de bu işlem gerçekleşebilir.
* Uygulama tüm android cihazlarda çalışıyor.
* Yazı bana aittir. 2 fotoyu nette buldum.
* Alıntı yaparsanız lütfen cepnoloji.com'daki bu adresi kaynak olarak gösterin.alıntıdır en altta yazdığı gibi.işallah olur kardeş kolay gelsin

Üst Alt