Samsung Galaxy S 2 Suya Düştü!!! ( Yardımlarınızı Bekliyorum )

Sponsorlu Bağlantılar

kinger1905

kinger1905

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S 2 Suya Düştü!!! ( Yardımlarınızı Bekliyorum )
Arkadaslar galaxy s 2 telefonum su dolu kovanın içine düştü. (paspas kovası ). Düşer düşmez telefonu çıkardım hemen batarya , sim , hafıza kartı nı çıkarttım peçeteyle iyice sildim ve sildikten sonra ( 5-10 dk sonra ) kurutma makinası ile telefonun heryerini kuruttum. 2-3 saat sonra telefonu kaloriferin üstüne bıraktım 6 saat kaldıktan sonra telefon çalıştı ama dokunmatiği biraz bozulmuş gibi bazen algılamıyo bazende takılıyo telefona yapmam gereken baska bı mudahale varmı acaba bi de bi kaç kişiye sordum telefonu kullandıgım surece telefonun ıcı cururmus yanı telefon ne kadar calısırsa calıssın 3-4 ay sonra pat dıye gıdermıs bı dahada kullanılamazmıs kullandıgım her dakıka telefon curuyomus..... ACAba bu dogrumudur , yanı böyle bısey varmı telefon bı kere suya dusunce calıssa da calısmasada o telefon ıcın olum fermanı verılmıs mı oluyo:):):
yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler

ultrayer6

ultrayer6

Üye
Telefonunuz suya düştüğünde onu sıcak ortam ile kurutmaya çalışmayın. Saç kurutma makinesi vs. kullanmayın. Bir kavanoz pirinç'in içine yerleştirin. 1 gün kalsın içinde. Pirinç nemi çeker.

Metin MF

Metin MF

Üye
Telefonunuz suya düştüğünde onu sıcak ortam ile kurutmaya çalışmayın. Saç kurutma makinesi vs. kullanmayın. Bir kavanoz pirinç'in içine yerleştirin. 1 gün kalsın içinde. Pirinç nemi çeker.

:oke:

kinger1905

kinger1905

Üye
    Konu Sahibi
valla ustad ben kurutma ıslemlerını yaptım cunku pırınc olayını bılmıodum . ama sımdı telefon normal calısıo yınede pırınce koymama gerek varmı acaba

karayel90

karayel90

Üye
Vallaha ne olcağı bilimmez ama cihazınız zamanla oksitlenme yapabilir servise göndersen iyi olur

ultrayer6

ultrayer6

Üye
Saç kurutma makinesi ve diğer kurutma işlemlerini yaptıysanız (inşallah yapmaz ama) telefonunuzun ileride oksitlenme yapma ihtimali var. Bir nevi arkadaşlarınız haklı. Ama bu düşük bir ihtimal tabii.

bthngngr

Üye
kurutma makinesi üflerken nemi daha iç noktalara itebiliyor inşallah bi problem olmaz

kinger1905

kinger1905

Üye
    Konu Sahibi
yardımlarınız ıcın tesekkurler o zaman bundan sonrasını zamanla gorucez:D:D:

fixana1

fixana1

Üye
valla ustad ben kurutma ıslemlerını yaptım cunku pırınc olayını bılmıodum . ama sımdı telefon normal calısıo yınede pırınce koymama gerek varmı acaba

Kardeş ben Bulgaristan'da, telefon tamircisi yanında çalışıyorum. Sana tavsiyem, eğer gucun yetiyorsa, bir tamirciye göster. Bir kaç hafta evvel, bir müşteri geldi, ve telefonu'nun suya düştüğünü söyledi, ve kuruttukdan sonra, bir hafta falan çalıştığını söyledi, ama telefonu bize getirdiğinde, malesef çalışmıyordu. Telefonun Markası ve modeli, Samsung Galaxy S2 idi. Ustaya nesi olduğunu sordum, dedi ki, CPU'su çürümüş, ve değişmek zorunda. Dilerim, Allah sana, bu duyguyu yaşatmaz inşeAllah. Allah yardımcın olsun.

maxirabit

maxirabit

Üye
Pirinç en etkili yöntem değil. Telefon'u düşük watt'lı lamba altın da kurutmak yada elektrik süpürgesiyle kalan suyu çekmek,en iyi yöntemlerden bunlar var. Discovery since'ta da bu testi uyguladılar. Pirinç,saç kurutma mak vs pekte işe yaramadı telefon bir zaman sonra oksitleme tuttu.

Navy Blue

Navy Blue

Üye
Herşeyi geç önemli olan suda kaldığı süredir...
Suya düşer düşmez hemen aldıysan ve sonrasında bataryayı ve kartları çıkarıp güzelce kuru bezle temizlediysen hiçbir sorun olmaz...

Bu konuda herkese tavsiyem suya düşer düşmez teli aldıysanız yukarıdaki işlemler yeterli olacaktır çünkü 1 - 2 saniye suda kalan cihazların elektronik devrelerine hemen su gitmez... kapağı açma gibi bir durumunuz varsa içinide kurulayın...

mcnpl4

mcnpl4

Üye
bi arkadasim boyle bi durumda oksitlenmemesi icin su dolu bi kapta telefoncuya gotur demisti ne kadar faydali bilemem tabi. ama sudan cikinca hizli bi sekilde temizlemen lazim cunku devreler cok hassas kolay oksitlenir

kinger1905

kinger1905

Üye
    Konu Sahibi
yardımlarınız ıcın tesekkurler inşallah telefona bişey olmaz zamanla gorucez . bazı arkdaslar telı hemen sat elden cıkar 1 ay sonra elınde patlar falan dedıler ama acıkcası benım vicdanım el vermedı cunku satın alacak adam tel bozulduktan sonra kım bılır ne hale gelır yanı aynı olay benım basıma gelse hıc ıyı olmazdı o nedenle de satmayı dusunmuyorum artık beklemekten baska caremız yok yıne de cok saolun

• Beğen
Tepkiler: redirect ve ilimli
technoshark

technoshark

Üye
Suya düşen telefonun yardımımı olurmuş gideceksin garantisine hallediceksin :)

isma55

Üye
arkadaşım sana benden tavsiye henüz geç kalmadın telefonu sök veya bir tamirciye söktür kartlarını ve soket girişlerini buna ekranın ve dokunmatigin soketi dahil iyice temizlettir genelde bu kartlar tiner ile yıkanır ve içi açık şekilde 1 gün kalsın sonra tekrar toplattır inan hiç bir şey olmaz su içinden tamamen çıksın telefonunu ilk günkü gibi kullan

kinger1905

kinger1905

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım sana benden tavsiye henüz geç kalmadın telefonu sök veya bir tamirciye söktür kartlarını ve soket girişlerini buna ekranın ve dokunmatigin soketi dahil iyice temizlettir genelde bu kartlar tiner ile yıkanır ve içi açık şekilde 1 gün kalsın sonra tekrar toplattır inan hiç bir şey olmaz su içinden tamamen çıksın telefonunu ilk günkü gibi kullan

dostum dedıgını yapıcam bı telefoncuya goturcem olayı anlatıcam onlar temızlesın ama bısey daha telefoncuya goturdugumde ıcını falan acıcak parcaları temızlıcek acaba garantı bozulur mu???

skyrolen2

Üye
hoca zaman kaybetmeden servise yolla, ne yaparsan yap, en iyi kurutma şeklide olsa, kapalı bölge olduğu için nemi yükselir ve orada kalır, sublimleşme usulü, bu yüzden hemen servise göndert açtır, iyice kurutulsun ve kontrol edilsin, açık şekilde düşük wattlı bir lampa ancak toparlatır... servise vereceğin para çok gibi görünsede cihazından daha pahalıya mal olmaz.

klongs

klongs

Üye
garantiye ver telefoncuya verirsen garantisi bozulur