Samsung Galaxy Note İncelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tempestshine

tempestshine

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy Note İncelemesi
SAMSUNG GALAXY NOTE

Samsung Galaxy Note 146.9 x 83 x 9.7 mm’lik boyutlara ve 178 gr. ağırlığa sahip. Yani karşımızda oldukça büyük ve ağırca bir cihaz var. Ancak kapladığı alan fazla olduğu için bu ağırlık fazla hissedilmiyor. Bununla birlikte cihazın ince oluşu elde biraz daha rahat bir şekilde taşınmasını sağlıyor. Tabii, bizim elimiz normalden büyük olduğu için bu cihazı tamamen kavramakta zorlanmadık, bunu da belirtelim. Aslına bakarsanız, Samsung Galaxy Note, piyasada satılan, cebe sığacak boyutlardaki bir not defteriyle aynı boyutlarda.


Samsung Galaxy Note’da 5.3 inç’lik bir ekran var. Cihazın hücresel şebeke desteği taşıdığını göz önünde bulundurup onu bir akıllı telefon olarak değerlendirirsek, karşımızda standartların dışında bir cihaz var. Samsung Galaxy Note’u kulağa götürüp konuşmak karşınızdakilerde garip bir yüz ifadesinin oluşmasına neden olabilir. Telefonla konuşmak için onu kulağınıza götürdüğünüzde kulağınızın tamamen telefonla kaplandığını farkedeceksiniz. Ancak bunun telefonla konuşma deneyimi açısından negatif bir durum yarattığını söyleyemeyiz. Samsung Galaxy Note’u birincil telefonumuz olarak kullandık ve bu süre içinde hiçbir problem yaşamadık.


Samsung Galaxy Note görünüş açısından Galaxy S II’nin biraz daha büyükçe hâli olarak nitelendirilebilir. Tasarım olarak Samsung’un 2011 yılı gözde telefonuna oldukça benziyor, hem ön görünüşüyle hem de arkada taşıdığı plastik pil kapağıyla. Cihazın Gorilla Cam ile kaplanmış 5.3 inç’lik ekranının altında fiziksel ana ekran tuşu yer alıyor. Bu tuşun solunda ve sağında ise menü ve geri işlevlerini gören aydınlatmalı kapasitif tuşlar yer alıyor. Ekranın üstünde ise sensörler ve görüntülü görüşmeler için ön kamera bulunuyor. Cihazın solunda ses kademe tuşları, sağında ise açma / kapama tuşu var. Her iki tuş da parmaklar rahatlıkla erişecek şekilde yerleştirilmiş. Cihazın üst kısmında 3.5 mm’lik kulaklık jakı bulunuyor. Altta ise şarj ve bilgisayar bağlantısı işlevlerini gören microUSB portu ve Samsung Galaxy Note’un ekranında çizim ve yazma işlevlerini gerçekleştirmeye olanak sağlayan S-Pen adlı kalemin yuvası var. Bu arada telefonun alt ve üst bölümlerinde olmak üzere birer adet mikrofon yer alıyor.


Samsung Galaxy Note’un arkası bahsettiğimiz gibi plastik bir kapak ile tamamen kaplı. Bu ince plastik kapağı kolayca çıkarabiliyorsunuz, rulo hâline getirecek kadar bükebiliyorsunuz, oldukça esnek. Kapak üzerinde 8 megapiksellik kamera, LED flaş ve hoparlör için açılmış delikler var. Kapağın altında Samsung Galaxy Note’a güç veren 2500 mAh’lik batarya, microSD kart yuvası ve mini SIM kart yuvası var.



Samsung Galaxy Note, sahip olduğu yüksek çözünürlüklü ekrandan maksimum verim alınmasını sağlayacak donanım bileşenleriyle birlikte geliyor. Cihazda 1.4 GHz’lik çift çekirdekli Exynos işlemci yer alıyor. Bu işlemciye ARM Mali-400MP grafik işlemci birimi eşlik ediyor. 1 GB RAM barındıran Samsung Galaxy Note 16 GB’lık dahili bellekle birlikte sunuluyor. Ayrıca sahip olduğu microSD kart yuvası 32 GB’ye kadar destek sunuyor. Yani toplamda 48 GB’lık bir depolama kapasitesine erişmek mümkün.
Samsung Galaxy Note’un kablosuz ve kablolu bağlantı destekleri de bir hayli zengin. 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, DLNA, Bluetooth 3.0+HS, GPS, HSDPA 21 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps gibi kablosuz bağlantı ve mobil genişbant desteği barındıran Samsung Galaxy Note’un bilgisayarla USB 2.0 bağlantısını sağlayan microUSB portu MHL desteği sayesinde, uygun bir kablo yardımıyla harici ekranlara ve TV’lere görüntü aktarımı yapmayı sağlıyor. Cihazda HDMI portu bulunmadığı için kabloyla görüntü aktarımı bahsettiğimiz yolla gerçekleştiriliyor. Bu arada Samsung Galaxy Note’da ivmeölçer, jiro, yakınlık, barometre ve pusula gibi modül ve sensörler de yer alıyor.



Videolar:


 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet_Selim ve JBelieber


Jrcan1

Jrcan1

Üye
çok büyük bir telefon.bunu alırsak pc'ye gerek kalmaz :oke:
 
Ahmet_Selim

Ahmet_Selim

Üye
dayım kullanıyo yurtdışından almış :)
 

Kefelon

Üye
yha fazla abartmışlar ekranı 5 bile değil 5.3 :D
 
JBelieber

JBelieber

Üye
Çok büyük bir telefon :ohannes:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt