Haber Samsung, En Çok Taklit Edilen Akıllı Telefon Markası Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Samsung, En Çok Taklit Edilen Akıllı Telefon Markası Oldu
AnTuTu Benchmark tarafından açıklanan verilere göre sahte telefon üreticileri tarafından en çok taklit edilen marka Samsung oldu.

Piyasada çok fazla miktarda sahte akıllı telefon bulunuyor. AnTuTu Benchmark, veri tabanda test edilen telefonların %2.64'ünün sahte akıllı telefon olduğunu açıkladı. Sahte deyince, bir tasarım özelliğini başka bir telefondan kopyalayan bir telefondan bahsetmediğimizi unutmayın; bu, gerçek telefon olarak satılan sahte akıllı telefonlarla ilgili bir bilgi.



Samsung, sahte akıllı telefonların %36.33'ünün bir Galaxy akıllı telefon kopyası olması sonucu en çok taklit edilen marka oldu. Sadece Galaxy S7 Edge kopyaları, sahte akıllı telefonların %8'ini oluşturuyor. Daha küçük ekranlı Galaxy S7 de listede üst sıralarda bulunuyor. Hatta, kapaklı Samsung telefonlsr bile listede yer alıyor.

Sahte Apple telefonlar, sahte akıllı pazarının % 7.72'sine sahipken, iPhone 7 Plus da bu alanda liderlik yapıyor. İPhone 7 taklitleri %2.67 ile ilk beşe giriyor. Xiaomi, Oppo, OnePlus ve Huawei de taklit edilen markalar arasında yer alıyor. Diğer kategorisi ile %40'ın üzerinde.



AnTuTu'nun da belirttiği gibi, bu sahte telefonlarda kalite oldukça düşük. Bu cihazların yaklaşık % 60'ında maliyetten tasarruf etmek için dört çekirdekli işlemciler var, sadece % 30'u sekiz çekirdekli CPU'lara sahipler. Yasal olmayan üreticiler ekranlarda da ucuza kaçıyorlar, çoğu cihazda 720p veya 1080p'lik bir panel kullanılıyor.



Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey ise bir cihaz normal olamayacak kadar ucuz bir fiyata sahipse mutlaka kalitesini kontrol etmeniz gerekiyor.
Samsung, En Çok Taklit Edilen Akıllı Telefon Markası Oldu
 


Üst Alt