Samsung 5g Mobil Teknolojisinde Büyük Atılım Gerçekleştirdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Samsung 5g Mobil Teknolojisinde Büyük Atılım Gerçekleştirdi


Samsung Pazartesi günü, online hizmetin abonelere sunulması için henüz yıllar olmasına rağmen, geliştirmekte olduğu beşinci nesil iletişim ağı teknolojisinde büyük bir atılım gerçekleştirdiğini açıkladı.

Güney Koreli elektronik devi, kullanımda olan bilindik teknolojiye göre çok daha yüksek frekansa sahip bir bant kullanılarak, büyük hacimli verilerin aktarılmasını sağlayan bir yol bulunduğunu, bunun da kullanıcıların mobil cihazlarından yüklü veri dosyalarını çok daha hızlı bir şekilde, neredeyse limit olmaksızın göndermelerine olanak sağlayacağını açıkladı.
Teknolojinin, düzenli olarak yüklü veri alışverişi yapan telefon kullanıcıları arasında hızla popüler hale gelmesi bekleniyor. Samsung, 5G iletişim ağları sayesinde kullanıcıların çok yüksek çözünürlükteki film dosyalarını dahi saniyeler içinde gönderebileceğini belirtti.
Şu anki en hızlı kablosuz ağ teknolojisi olan 4G dünya çapında kullanılıyor ve analistler bu standartın bir sonraki aşamasının muhtemelen 4,5G iletişim ağları olacağını ifade ediyor. Birçok ağ ise halen 3G ile çalışıyor.
Samsung 5G teknolojisinin 2020 itibariyle ticarileşmesini beklerken Avrupa Birliği'nin hedefi de aynı yönde. AB bu yılın başında 2020 itibariyle 5G teknolojisine geçilmesi için 50 milyon euroluk araştırma bütçesi ayırmayı planladığını açıkladı.
Birçok mobil operatör halen 4G kablosuz ağ teknolojisine geçiş sürecinde. Analistler ise, 5G teknolojisine geçişin planlandığı şekilde ilerlemesi için gelecek nesil kablosuz ağa geçişte hızlı olmaları gerektiğini belirtiyor.

Samsung, "Gelecek nesil mobil iletişim teknolojisi geliştirmede liderlik yarışı giderek kızışıyor. Samsung bunun uluslararası iş birlikleri kurulması ve söz konusu genişbant hizmetlerinin zamanında ticari hale gelebilmesi için itici bir güç sağlayacağına inanıyor," dedi. (WSJ Türkiye)
 


hurol1

Üye
biz daha 4gye geçemedik
 
fk555897

fk555897

Üye
Evet biz daha 4G'ye geçemedik. Tamam 4G'yi de geçtim daha adam gibi sınırsız internet kullanamıyoruz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt