"Şampiyonluğumuz için geri sayımdayız"

Sponsorlu Bağlantılar

Akıncı

Akıncı

Üye
    Konu Sahibi
"Şampiyonluğumuz için geri sayımdayız"
[h=2]Trabzonspor'da gerçekleştirilen 67. genel kurulda konuşan Başkan Sadri Şener, mahkeme kararının Yargıtay tarafından kesinleştirildikten sonra 2010-2011 sezonu şampiyonluğunun resmen tescilleneceği günler için geri sayımda olduklarını söyledi.[/h]

Trabzonspor'un 67. genel kurulu sürüyor.
Denetleme Kurulu raporlarının görüşülmesinin ardından kulüp başkanı Sadri Şener konuşma yaptı.
Alkışlar arasında söz alan Şener, genel kurul üyelerinin destekleriyle 2008 yılında çıktıkları yolculuğun sonuna geldiklerini, görev yaptığı tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla kulübün çıtasını her geçen gün daha yükseğe çıkarabilmek adına yoğun bir mesai harcadıklarını belirtti.
Kendisiyle elini taşın altına koyan tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Şener, "İlk seçildiğimiz dönemde ülke gündemindeki yerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan Trabzonspor’u yaptığımız hamleler, aldığımız saha sonuçları ve kadromuza kattığımız sporcularla tekrar konuşulur hale getirdik. Türk futbolunda yeniden ağırlığını hissettiren bir kulüp konumuna taşıdık. Elbette görev süremiz boyunca en önemli eforu 2010-2011 sezonunda elde ettiğimiz haklı şampiyonluğun elimizden alınmaya çalışılması çabalarına karşı gösterdik" dedi.

Bu zorlu dönemde camialarının başını öne eğecek hiçbir girişimin içerisinde olmadıklarını vurgulayan Şener, "Trabzonspor’un şanlı tarihine en ufak bir leke sürdürmedik. Futbolun sadece sahada oynanıp, kazananla kaybedenin burada belirlenmesi gerektiği ilkesine bağlı kaldık. Devletin yüce adaleti, birileri bilip anlamak istemese de verdiği kararla, bu duruşumuzu en güzel şekilde onaylamıştır. Artık mahkeme kararının Yargıtay tarafından kesinleştirilip, şampiyonluğumuzun resmen tescilleneceği günler için geri sayımdayız. Bu kararın ardından yaşanacak gelişmeleri bundan böyle çok iyi bir Trabzonsporlu olarak ben de yakından takip edeceğim. Bu yoğun süreçte camiadan zaman zaman beklediğimiz hassasiyeti göremesek de özellikle taraftarlarımızın sergilediği duyarlı ve kararlı tavır takdire şayandır. Onlara bir kez daha bu vesileyle teşekkürü borç biliyorum" diye konuştu.
KULÜBÜN EKONOMİK DURUMU
Şener, kulübün ekonomik ve mali yapısıyla ilgili olarak özellikle son dönemde gerçekleştirilen yoğun spekülasyonları büyük bir hayretle izlediklerini ifade ederek, "Borç yönetme ve ödeme yükümlülüklerini yerine getirme anlamında ülkenin sayılı kulüplerinden biri olan Trabzonspor’u batık bir şirket gibi gösterme çabalarını anlamsız ve iyi niyetten uzak bulduğumuzun altını çizmek istiyorum.

Yönetim Kurulumuz, seçildiği ilk günden itibaren kulübümüzün kaynaklarını artırma yolunda ciddi projelere imza atmış, tarihte eşi benzeri bulunmayan icraatların altını imzalamıştır" diye konuştu.
Başta şirketlerin birleşmesinin Trabzonspor’un geleceğini kurtaran en önemli adım olduğunu vurgulayan Şener, "Borsa yükünün bu yolla hafifletilmesi, HES Projesi’nin son aşamaya gelmesi, 1461 Trabzon organizasyonu, bankalar nezdindeki kredibilitenin tekrar tahsis edilmesi, Hüseyin Avni Aker Stadı’nın modernizasyonu gibi çalışmalar kulübümüzün önünü açan hamleler olarak değerlendirilmelidir. Camiamız önümüzdeki süreçte Akyazı Projesi’nin gerçekleştirilmesi yönündeki girişimlerin mutlaka takipçisi olmalıdır" ifadelerini kulllandı.
SPORTİF BAŞARILAR
Şener, görevde bulunduğu süredeki başarılara da değinerek, "Sportif açıdan bakıldığında hak edilen ve er geç kupası teslim edilecek olan lig şampiyonluğu, Süper Kupa, Ziraat Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi’ndeki başarılı mücadele, sürekli Avrupa devamlılığı, tarihin en yüksek puanının egale edilmesi hep bizim görevde olduğumuz döneme yansıyan başarılar olarak envanterimizde durmaktadır. Değişik dönemlerde kadroya kattığımız sporcular takım değerini yükseltmiş, bu oyuncuların bordo-mavili formayı giymeden önceki dönemlere oranla elde ettikleri aşama, Trabzonspor’un yetiştiren kimliğini sürdürmesinin müjdecisi olmuştur" şeklinde konuştu.

Kulübün en uzun süre yöneticilik ve başkanlık yapan fertlerinden biri olarak camiaya önerilerde bulunduğunu aktaran Şener, "Zor dönemlerde kişisel yaklaşımlarla değil, bütünlük ve sorumluluk anlayışı çerçevesinde ortak hareket bilinci sergilenmelidir. Bu başarıldığı ölçüde büyük kulüp olabilmenin gerekleri tam olarak yerine getirilmiş sayılır" dedi.
Şener, 5 başkan adayının olmasının kendisini mutlu ettiğini kaydederek, tüm adayların kulübü yönetecek kültür ve yeterlilikte olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmanın ardından yönetim kurulu idari ve mali açıdan oy çokluğuyla ibra edildi.
Genel kurula, gündemde bulunan ve göreve yeni gelecek yönetim kurulunun görev süresini belirleyecek tüzüğün 68. maddesine dayalı geçici bir maddenin ilave edilmesine ilişkin görüşlerle devam ediliyor.
 


DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Halen neyin hayalini kuruyor yahu ...
Federasyon olarak tescillendi karar..
Ne UEFA karisabilir , ne de mahkeme karari etki edebilir .
Tek merci TFF dir ülkemiz de...

2010 - 2011 şampiyonluğu Fenerbahce olarak tescillenmiş TFF nin ve UEFA nin resmi sitesinde ...
Bunun geri dönüşü olamaz hic bir şekilde ...
 
ismail

ismail

Üye
Olabilir :)
 
ka_za

ka_za

Üye
Su adam bu kupa askindan vazgeçip biraz takımla ugrassaydi trabzon bu halde olmazdı
 
rapman

rapman

Üye
İnşallah yakında hakkı olan kupayı alır Trabzonspor.
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Su adam bu kupa askindan vazgeçip biraz takımla ugrassaydi trabzon bu halde olmazdı

Katiliyorum Takimin bu hale gelmesinden o sorumlu eger sampiyonluk deyip duracagina onune baksaydi su anda trabzon cok farkli bir konumda olurdu
 
ismail

ismail

Üye
Trabzonun asıl sorunu kupa denmesi değil dengesiz transfer politikasıdır :)
 
TuRKGuCu

TuRKGuCu

Üye
Trabzonspora saygım vardı fakat bu adam ve o zokora ş.sizi yüzünden yağmurlu havada su yok ne kupasından bahsediyor bu adam.
 


Üst Alt