Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibimiz Spartak Moskova ... Rakibimizi tanıyalım ...!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibimiz Spartak Moskova ... Rakibimizi tanıyalım ...!


Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Rusya’nın Spartak Moskova takımıyla eşleşti. 21 veya 22 Ağustos’taki ilk maç Rusya’da oynanacak.

Kura çekiminde İtalya’nın Udinese, Fransa’nın Lille, İspanya’nın Malaga ve Almanya’nın Borussia Mönchengladbach takımları ile aynı torbada yer alan Fenerbahçemizin muhtemel rakipleri arasında Ukrayna’nın Dinamo Kiev, Yunanistan’ın Panathinaikos, Danimarka’nın Kopenhag ve Portekiz’in Sporting Braga takımları da bulunuyordu. UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde play-off turu ilk maçlar 21-22 Ağustos’ta, rövanş mücadeleleri ise 28-29 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Bu turu geçen ekipler, gruplarda mücadele etme hakkı elde edecek. İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde çekilen kuradaki eşleşmeler ise şöyle:

Braga - Udinese
Spartak Moskova - FENERBAHÇE
Malaga - Panathinaikos
Borussia Mönchengladbach - Dinamo Kiev
Lille - Kopenhag
FC Basel - Cluj
Helsingborgs - Celtic FC
BATE Borisov - Hapoel Kiryat Shmona
Limassol - Anderlecht
GNK Dinamo - Maribor

SPORTAK KOSKOVA

1922 yılında kurulan Spartak Moskova, Sovyetler Birliği döneminde elde ettiği 12 şampiyonlukla Dinamo Kiev’in ardından en fazla şampiyon olan 2’nci takım unvanını elinde bulunduruyordu.

Sovyetler Birliği Kupasını da 10 kez kazanan Spartak Moskova, 1992-2001 yılları arasında Rusya Liginde elde ettiği 9 şampiyonluğun sonrasında11 yıldır şampiyon olamıyor.

Avrupa kupalarındaki en önemli başarısı 1990-1991 sezonunda şampiyon kulüpler kupasında yarı final olan Spartak Moskova, ayrıca UEFA kupası ve Kupa Galipleri Kupasında da birer kez son dörde kalma başarısı gösterdi.

2011-2012 Rusya Ligi sezonunu Zenit’in ardından 2’nci bitiren Spartak Moskova’da teknik direktörlüğe Valerı Karpin’in yerine geçtiğimiz 4 sezonda La Liga ekiplerinden Valencia’yı çalıştıran Unai Emery getirildi.

Kadrosunda Nijeryalı forvet Emmanuel Emenıke, İrlanda Cumhuriyetli Aiden Mcgeady, Hollandalı Demy de Zeeuw, Kombarov kardeşler, Dniyar Bilyaletdinov gibi oyuncular bulunduran Spartak Moskova, yeni sezon öncesinde kadrosuna Vasco’dan Romulo, Boca Juniors’tan Insuarralde ve Lyon’dan Kim Kallström’ü katarken, Marcos Rojo Sportıng Lizbon’a transfer oldu.

İç saha maçlarını Luzhniki Stadında oynayan Spartak Moskova, 3 haftası geride kalan Rusya Ligi’nde oynadığı 3 maçı da kazandı ve 9 puanla lider durumda bulunuyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt