Şampiyon yine Fenerbahçe ..FENERBAHÇE ÜLKER 81 - BEŞİKTAŞ COLA TURKA 72

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Şampiyon yine Fenerbahçe ..FENERBAHÇE ÜLKER 81 - BEŞİKTAŞ COLA TURKA 72
Spor Toto Türkiye Kupası final maçında ezeli rakibi Beşiktaş Cola Turka’yı 81-72 mağlup eden Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız Spor Toto Türkiye Kupası’nın sahibi oldu. Kayseri’de düzenlenen 26. Türkiye Kupası finalinde ezeli rakibine üstünlük kuran Takımımız, 1966-67 ve 2009-10 sezonlarının ardından üçüncü kez kupaya uzandı.


Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı organizasyonda, çeyrek final maçında Banvit’i 69-68, yarı finalde ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crown’u 77-70, final maçında ise diğer bir ezeli rakibi Beşiktaş Cola Turka’yı 81-72 mağlup eden Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Türkiye Kupası’nı üst üste ikinci kez müzemize getirdi.


Spor Toto Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız şampiyonluk kupası ve madalyalarını; Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, TBF Başkanı Turgay Demirel ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altıntuğ’dan aldı. Kaptanımız Ömer Onan’ın kupayı kaldırmasıyla salonda büyük sevinç yaşandı.


Spor Toto Türkiye Kupası finalinde maçın adamı oyuncumuz Emir Preldzic seçildi. Karşılaşmayı 35 sayı- 3 ribaund- 4 asist ile tamamlayan Preldzic’e ödülünü, Spor Toto Organizasyon ve Reklam Şube Müdürü Yaşar Göçer sundu. Preldzic’e ayrıca, Sports TV Genel Yayın Yönetmeni İlhan Uzundurukan, Sports TV özel ödülünü de sundu.


Takımımız karşılaşmaya Ukic, Ömer Onan, Lavrinovic, Kaya Peker ve Tomas beşlisi ile başladı. Darjus Lavrinovic ve Roko Ukic’in sayılarıyla karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, ilk dakikayı da 4-0 önde geçti. Kaya Peker ile Marko Tomas’ın boyalı alandan ürettiği dört sayı sonrasında Beşiktaş Cola Turka da Andrew Ogilvy ile pota altını kullanarak etkili oldu. Serkan Erdoğan’ın basket faulüyle bulduğu üç sayı sonrasında önce Kaya ardından da Ukic ile skor kaydedenTakımımız, durumu da 11-8’e getirdi. İki takımında savunma direncini arttırdığı bu bölümde hücum ribaundlarında üstünlük sağlayan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, ilk periyotu da 20-19 önde tamamladı.


İkinci periyotta Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Oğuz Savaş’ın iki turnikesiyle 24-22’lik üstünlüğü yakaladı. Tarence Kinsey’in smacı, ardından da Mirsad Türkcan’ın pota altı basketiyle Takımımız, 28-25 ile öne geçti. Bunun üzerine mola alan Beşiktaş Cola Turka, Mire Chatman’ın üç sayılık basketiyle 14.dakikada dengeyi yakaladı (28-28). İki takımında skor bulmakta zorlandığı son bölümde Siyah Beyazlılar, Chatman’ın smacıyla periyotun tamamlanmasına 1.5 dakika kala durumu 35-35’e getirdi. Mola alan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, ara sonrasında ilk hücumunda Marko Tomas ile turnike basket bulurken, Chatman’ın basketiyle devre sonunda da eşitlik bozulmadı (37-37).


Karşılıklı boş hücumlarla başlayan mücadelede Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Emir Preldzic’in hücumdaki etkinliğiyle skoru 23.dakikada 47-43’e getirdi. Özellikle Mire Chatman ile basketler bulan Siyah Beyazlılar, buna karşın savunmada Preldzic’i durdurmakta büyük sıkıntı yaşadı. Roko Ukic’in turnikesiyle skoru 49-43’e getiren Takımımız, Kaya Peker’in de smacıyla farkı 9 sayıya çıkarttı (54-45). Hücumda skor bulmakta zorlanan rakibi karşısında Oğuz Savaş ve Sarunas Jasikevicius ile dört sayı birden bulan Fenerbahçe Ülker, 29.dakikaya da 58-47’lik üstünlükle girdi. Üçüncü periyotuTakımımız, 58-51 önde tamamladı.


Son 10 dakikalık bölüme savunmada gayretli başlayan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, özellikle Emir Preldzic ve Kaya Peker ikilisiyle 9-0’lık seri yakalayarak farkı 15 sayıya çıkarttı (67-51). Andrew Ogilvy’nin serbest atışlarıyla dördüncü periyottaki ilk sayılarını kaydeden Beşiktaş Cola Turka, Mire Chatman’ın da turnikesiyle skoru 67-55’e getirdi. Mirsad Türkcan’ın sakatlanarak kenara geldiği bu bölümde Siyah Beyazlılar, Marcelus Kemp ve Serkan Erdoğan ikilisiyle farkı 8 sayıya indirdi (59-67). Emir Preldzic ile hücumları domine eden rakibi karşısında Cevher Özer’in üç sayılık basketiyle bitime iki dakika kala skor 67-75’e geldi. Preldzic ve Kaya ile hücumları değerlendirememesine karşın hücum ribaundlarını alan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, karşılaşmadan da 72-81 galibiyetle ayrıldı. Maç sonrası büyük sevinç yaşayan sporcularımız, sahada tur atarak taraftarları selamladı ve kupa heyecanını tribünlerle paylaştı.


SALON: Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu
HAKEMLER: Engin Kennerman, Recep Ankaralı, Serkan Emlek


BEŞİKTAŞ COLA TURKA (72): Serkan Erdoğan 5 (1 ribaund- 7 asist), Mustafa Abi (1 ribaund), Hüseyin Beşok 3 (2 ribaund), Serhat Çetin (1 ribaund- 2 asist), Michal Ignerski 3 (2 ribaund- 2 asist), Marcelus Kemp 10 (1 ribaund), Mire Chatman 22 (4 ribaund- 3 asist), Cevher Özer 5 (3 ribaund- 1 asist), Andrew Oglivy 24 (14 ribaund- 1 asist)


FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Ukic 6 (1 ribaund- 3 asist), Mirsad Türkcan 3 (7 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 1 (4 ribaund- 2 asist), Darjus Lavrinovic 4 (4 ribaund- 1 asist), Sarunas Jasikevicius 2 (2 asist), Kaya Peker 13 (9 ribaund), Oğuz Savaş 10 (4 ribaund), Tarence Kinsey 4 (6 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 3 (1 asist), Emir Preldzic 35 (3 ribaund- 4 asist)


1.PERİYOT: 19-20
2.PERİYOT: 18-17
3.PERİYOT: 14-21
4.PERİYOT: 21-23
 


arslansem

arslansem

Üye
Türkiye Kupası mı? :ehe
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Türkiyenin açık ara en iyi kadrosu ...
Ve zorlanmadan yola devam ediyoruz . Şampiyonluk zaten belliydi . :)

Asıl hedef EuroLig ...:oke:
 
greenmile

greenmile

Üye
fenerbahçe bir spor kulübüdür her dalda başarı gelenektir,at gözlüğüyle bakmayız spora yani herşey sadece futbol değildir bizim için:) tebrikler kanaryam
 
'Davut

'Davut

Üye
Fenerbahçe S.K.

Bu Kulüp Daha ne yapsın... Her yerde Fenerbahçe Konuşulur Oldu...

Adamlarım Amatör branşlarda süründükleri için Konuşa bildikleri tek şey Futbol ...Dur Yahu Ordada Sürünüyorlar...:d: Gelde Gülme...

Fenerbahçe S.K'nü zorlayacak Rakip Aranıyor... ( Not : Hakemler Dışında :ehe)
 


Üst Alt