şampiyon fenerbahçe ülker . : )

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
şampiyon fenerbahçe ülker . : )
Beko Basketbol Ligi Play Off Final Serisi altıncı maçında Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız Galatasaray Cafe Crown ile Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaştı. Seride rakibi karşısında 3-2 önde olan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, rakibini 91-88 yenerek seride durumu 4-2’ye getirdi ve şampiyonluk ipini üst üste ikinci kez göğüsledi.

Geçen sezon da play-off final serisinde Efes Pilsen’e 4-2 üstünlük kurarak şampiyon olan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, son 5 sezonda 4. kez şampiyonluğa ulaşarak, büyük başarı elde etti.

Galatasaray taraftarlarının salondan çıkartılmasının ardından, üzerlerinde ’’Mutlu bir an’’ yazan tişörtlerle sahaya çıkan oyuncularımız ve teknik heyetimiz, saha ortasında kenetlenerek, şampiyonluk sevincini yaşadılar.

Daha sonra platforma çıkan oyuncularımız, saha kenarında kendilerini bekleyen yöneticilerimizden Ali Koç, Semih Özsoy, Ünal Uzun, Yasemin Merçil ile tezahürat yaptılar.

Kupa töreninde Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, oyunculara ve teknik heyete madalyalarını verdi. Daha sonra kupayı alan kaptanımız Ömer Onan, havaya kaldırarak, şampiyonluk sevinci yaşadı. Bu sırada yöneticiler ’’5, 5’’ diye tezahürat yaparak, beşinci şampiyonluğa gönderme yaptı.

Kaptan Ömer Onan, kupayı yöneticilerimize götürürken, kupa yöneticilerin ellerinde de havalandı. Yöneticilerimiz daha sonra sahaya gelerek, oyuncular, teknik heyet ve kupayla birlikte fotoğraf çektirirken, hep birlikte ’’5, 5’’ diye tezahürat yapıldı. Daha sonra Lavrinovic ve Ömer Onan, potaların filelerini kesti.

Oğuz Savaş’ın serbest atışlarıyla maçtaki ilk sayılarını kaydeden Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Ömer Onan’ın da üç sayılık basketiyle 2.dakika geride kalırken 4-5 öne geçti. Alan savunmasına karşı Roko Ukic ve Oğuz Savaş ile boyalı alandan dört sayı birden bulan Takımımız, durumu da 6-9 yaptı. İki takımında hücumda skor üretmekte zorlanmadığı ilk 6 dakikada Jerry Johnson’ın üç sayı isabetiyle Galatasaray Cafe Crown 13-11 öne geçti. Bu bölümde Preston Shumpert ile üç sayı çizgisinin gerisinden iki isabet bulan ev sahibi ekip, 8.dakikada da farkı altı sayıya çıkarttı (19-13). Mola alan Takımımız, aranın ardından Oğuz Savaş ve Sean May ile hücumdaki suskunluğunu bozdu. Ancak Takımımız ilk periyotu 23-21 geride tamamladı.

İkinci periyotun ilk dakikası içerisinde Sarunas Jasikevicius ve Ömer Onan ikilisiyle beş sayı bulan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, 23-26’lık skorla da öne geçti. Caner Topaloğlu’nun 24 saniye hücum süresinin sonunda bulduğu basketin ardından Takımımız, Jasikevicius ve May ile skor üreterek farkı yedi sayıya çıkarttı (25-32). Molanın ardından Galatasaray Cafe Crown, Caner Topaloğlu’nun pasında Haluk Yıldırım ile pota altından basket buldu. Alan savunmasına dönen Sarı Kırmızılılar, hücumda da Haluk’un üç sayı isabetiyle farkı iki sayıya indirdi (31-33). İki takımında dış atışlara yöneldiği bu bölümde hücum ribaundlarında etkili olan ve ikinci şansları bulan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Marko Tomas ve Sarunas Jasikevicius’un üçer sayılık basketleriyle durumu 31-39’a getirdi. Oğuz Savaş ile boyalı alandan skor üreten Takımımız karşısında Galatasaray Cafe Crown Jerry Johnson’ın da serbest atışlarıyla ilk yarının tamamlanmasına 1.40 kala 7-0’lık seri yakalayarak 45-43 öne geçti. Son hücumda kenardan oyuna sokulan topta Marko Tomas, turnikesinde isabet bulamadı ve devre de 49-49 eşitlikle tamamlandı.

Üçüncü periyota Takımımız Ömer Onan’ın basketleri ile başladı. Emir Preldzic’in de serbest atışlarıyla 23.dakikada 53-55 ile öne geçen Takımımız, Oğuz Savaş’ın pota altında oyuna ağırlığını koydu. Son bölümde Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, periyodu da Marko Tomas’ın son saniye basketiyle 66-69 önde kapattı.

Mücadelenin son 10 dakikalık bölümünde Emir Preldzic’in oyuna ağırlığını koymasıyla hücumlarda organize olduk ve Marko Tomas’ın da skora katkı yapmasıyla 36.dakikada farkı 5 sayıya çıkarttı (74-79). Luksa Andric ve bir hücum sonrasında da Jerry Johnson’ın penetresiyle hücumdaki suskunluğunu üzerinden atan Sarı Kırmızılılar, skora da bir kez daha ortak oldu (78-79). Son dakikaya girilirken mola alan Galatasaray Cafe Crown, Haluk Yıldırım ile hücumu değerlendirmezken, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız ise Ömer Onan’ın turnikesiyle bitime 47 saniye kala farkı 4 sayıya çıkarttı (80-84). Heyecan fırtınası şeklinde geçen son bölümde Marko Tomas, bitime 22 saniye kala serbest atış çizgisinden tek isabet buldu ve fark da üç sayıya indi (82-85). Jerry Johnson ile Roko Ukic’in karşılıklı taktik faulleri değerlendirmesiyle bitime 9.3 saniye kalaTakımımız 84-85 ile skordaki üstünlüğünü korudu. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Roko Ukic’in serbest atışları değerlendirmesiyle mücadeleden 88-91 galibiyetle ayrılarak Beko Basketbol Ligi’nde 2010-2011 sezonunu şampiyonlukla tamamladı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Recep Ankaralı, Erşan Kartal, Alper Özgök

GALATASARAY CAFE CROWN (88): Josh Shipp 9 (4 ribaund- 1 asist), Jerry Johnson 19 (1 ribaund- 8 asist), Caner Topaloğlu 3 (2 ribaund- 3 asist), Preston Shumpert 18 (6 ribaund), Tutku Açık 7 (1 ribaund- 6 asist), Luksa Andric 7 (4 ribaund), Haluk Yıldırım 7 (3 ribaund), Evren Büker 6 (4 ribaund- 1 asist), Sertaç Şanlı 2, Ermal Kurtoğlu 10
FENERBAHÇE ÜLKER (91): Roko Ukic 8 (1 ribaund- 5 asist), Ömer Onan 20 (2 ribaund- 1 asist), Darjus Lavrinovic (2 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius 14 (1 ribaund- 3 asist), Kaya Peker (3 ribaund), Oğuz Savaş 19 (6 ribaund), Marko Tomas 8 (3 ribaund- 2 asist), Sean May 10 (6 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 12 (6 ribaund- 5 asist).

1. PERİYOT: 23-21
2. PERİYOT: 26-28
3. PERİYOT: 17-20
4. PERİYOT: 22-22
 
  • Beğen
Tepkiler: technoshark


|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
yav arkadaşlar, yazının tarihine baktım, bugün yazılmış. şaştım doğrusu. halbuki maçın oynanıp bittiği günden bu yana şunca zaman geçmiş.
biraz tuhaf bir durum değil mi?
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
yav arkadaşlar, yazının tarihine baktım, bugün yazılmış. şaştım doğrusu. halbuki maçın oynanıp bittiği günden bu yana şunca zaman geçmiş.
biraz tuhaf bir durum değil mi?

Şampiyonluk konusu açılmamış . :oke:
Konu araması yapıp , öğrenebilirsiniz . Kolay gelsin .
 
technoshark

technoshark

Üye
FeNeRBaHÇe Sen Çok YaŞa ... CaNıM FeDa oLSuN SaNa. FeNeRBaHÇe SeN ÇoK yaŞa CaNıM FeDa oLSuN SaNa....
 
  • Beğen
Tepkiler: DiaBLoS
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
FeNeRBaHÇe Sen Çok YaŞa ... CaNıM FeDa oLSuN SaNa. FeNeRBaHÇe SeN ÇoK yaŞa CaNıM FeDa oLSuN SaNa....

5 de 5 yaptık ...
Var mı Türkiye de böyle bir takım ... :) Ne mutlu Fenerbahçeliyim diyene ... :sarıl:
 
  • Beğen
Tepkiler: technoshark
technoblue

technoblue

Üye
seri 3-2 olunca sevindiler. 4-3 yapacaklarını sandılar ama rüya kısa sürdü, birden kabusa dönüşüverdi :)
 
  • Beğen
Tepkiler: DiaBLoS ve technoshark
technoshark

technoshark

Üye
Aynen yaa... o kadar güzel oldu kii 4 + 2 = ? Bilin Bakalım Kaç eder :) Budamı tesadüfffffff :)
 
  • Beğen
Tepkiler: DiaBLoS
greenmile

greenmile

Üye
gslilerin önünde yenipte şampiyon olmak ayrı bi gurur kaynağı oldu bizim için
 
  • Beğen
Tepkiler: DiaBLoS

Benzer Konular



Üst Alt