Şampiyon, Arsenal’e takıldı!

Sponsorlu Bağlantılar

Akıncı

Akıncı

Üye
    Konu Sahibi
Şampiyon, Arsenal’e takıldı!
[h=2]Premier Lig’de şampiyonluğu garantileyen Manchester United, deplasmanda Arsenal ile 1-1 berabere kaldı. Ligin bitimine 3 hafta kala Reading ve QPR'ın küme düşmesi kesinleşti.[/h]
İngiltere Premier League'de şampiyonluğu garantileyen Manchester United, deplasmanda Arsenal ile 1-1 berabere kaldı.
Ligde geçen hafta sahasında Aston Villa'yı Robin van Persie'nin golleriyle 3-0 yenen ve bitime 4 hafta kala 20. şampiyonluğunu ilan eden Manchester United, deplasmanda Şampiyonlar Ligi bileti almak isteyen Arsenal'a konuk oldu. Arsenal futbolcuları, maç başlamadan önce saha kenarına dizilerek şampiyonluğu garantileyen rakiplerini alkışladı.
Londra ekibi, karşılaşmanın 2. dakikasında Walcott'un golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarının son dakikasında Manchester United'ın kazandığı penaltıyı 8 yıl Arsenal forması giyen ve ilk kez Emirates Stadı'nda eski takımına karşı mücadele eden Robin van Persie gole çevirdi ve mücadele 1-1 berabere tamamlandı.
Hollandalı futbolcu, golden sonra sevinç gösterisinde bulunmadı.
Ligde ikinci sırada yer alan Manchester City, sahasında West Ham United'ı 2-1 mağlup etti. Manchester ekibinin gollerini Agüero ve Yaya Toure atarken, Londra temsilcisinin tek golünü Carroll kaydetti.
UEFA Avrupa Ligi'nde hafta içinde Basel'i 2-1 yenen Chelsea, sahasında Swansea City'yi Oscar ve Lampard'ın ilk yarıda attığı gollerle 2-0 mağlup etti. ''Maviler'', bu galibiyetin ardından ligde yeniden üçüncü sıraya yerleşti.
Haftanın en gollü maçında Liverpool, deplasmanda Newcastle United'ı 6-0 gibi farklı bir skorla geçti. ''Kırmızılar''a galibiyeti getiren golleri Agger, Henderson (2), Sturridge (2) ve Borini atarken, ev sahibi takımda Debuchy, 75. dakikada kırmızı kart gördü.
Ligde son iki sırada yer alan Reading ile Queens Park Rangers arasındaki mücadele golsüz sona erdi. 25 puanda kalan iki ekibin bitime 3 hafta kala küme düşmesi kesinleşti.
Gol krallığı yarışında, Manchester United'ın Hollandalı futbolcusu Robin van Persie, 25 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 23 golle Luis Suarez (Liverpool), 19 golle Gareth Bale (Tottenham Hotspur), 17 golle Michu (Swansea City), 15 golle Demba Ba (Chelsea) ve Christian Benteke (Aston Villa) izliyor.
Ligde bu hafta diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
Everton-Fulham: 1-0
Southampton-West Bromwich Albion: 0-3
Stoke City-Norwich City: 1-0
Wigan Athletic-Tottenham Hotspur: 2-2

36. HAFTA
4 Mayıs Cumartesi: Fulham-Reading, Norwich-Aston Villa, Swansea-Manchester City, Tottenham-Southampton, West Bromwich-Wigan, West Ham-Newcastle, QPR-Arsenal,
5 Mayıs Pazar: Liverpool-Everton, Manchester United-Chelsea,
6 Mayıs Pazartesi: Sunderland-Stoke.
 

Benzer Konular



Üst Alt