.Samet Aybaba: "Türk futbolu batmıştır"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
.Samet Aybaba: "Türk futbolu batmıştır"
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Antalya’da gerçekleşen Türkiye Spor Yazarları 50. Yıl Sporun Zirvesi Eğitim Semineri’nde Türk futbolu ve Türkiye’de teknik adam olmak konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Seminerde TFF’nin altyapılara yardım ettiğini söyleyen Aybaba, “Kulüp başkanları bu paraları alır ve yanlış yaptığı transferin üstünü kapatmak için bu paraları hacarlar. Milli takım teknik direktörünün bu konuda yapacağı hiçbir şey yok. Bırakın yaratıcı oyuncu bulmayı, 70 milyonluk ülkede bir sol bek oyuncu bulamıyoruz. Yıllardır bu ülkede 3 yabancı olmasını söylerken şimdi 15 oyuncuyla sözleşme yapıyoruz. Bunlardan sadece 8 tanesini oynatma hakkımız var. Teknik direktörlerin işine itibar edilmeyen bu ülkede Türk futbolu batmıştır.” ifadelerini kullandı.

Yabancı oyuncuların Türk futbolcuların yetişmesine katkı yaptığı tek yılın Galatasaray’ın UEFA kupasını aldığı yıl olduğunu söyleyen teknik adam, “Fernandes’in çok iyi bir kalbi var, al şu oyuncuları eğit diyorum; bak biz de Oğuzhan var diyorum. Almeida’ya da aynı şeyleri söylüyorum. Çok sorunlarımız var. Aklıma Hagi, Popoescu ve Taffarel geldiği için yabancı sayısının 3 olmasını istiyorum. Çünkü 3 tanesi ile de olabiliyormuş. Biz hedefiz her zman hedefe olacağız.” şeklinde konuştu.

Eleştirilere açık olduğunu belirten Samet Aybaba, “Bazen biz de espri yapıyoruz, arkadaşların da espri çalışmaya ihtiyacı var. Siz basın mensuplarının hangi şartlarda çalıştığınız biliyorum ve hepinize kolaylıklar diliyorum.” diye konuştu.

Özeleştiri konusunda da açıklama yapan teknik direktör, “Kesinlikle özeleştiri yapıyoruz; neyi yanlış, neyi doğru yaptık bakıyoruz. Ülkemizdeki takımlar planlı seçimler yapamıyor ve yanlış antrenör ile çalışıyorlar. 3 hafta sonra biz niye bu antrenörü aldık diyorlar. Son zamanlarda Antalyaspor örneği çok güzel Trabzon’da da Şenol Güneş’ten başkasını bulmak zor . Sonuç olarak planlama yapmak çok zor.” ifadelerini kullandı.

Maçlarda 6 hakemin olması konusunda orta hakemin maça ve oyunculara hakim olması gerektiğini söyleyen teknik adam, “6 hakemi iyi ayarlamalıyız ve karışıklıkların önüne geçmeliyiz.” diye konuştu.

Sezonun ilk yarısının değerlendirmesini yapan Beşiktaş teknik direktörü, “Biz Beşiktaş olarak gizli hedefmizin olduğunu söylemiştik ve bu hedefte ilerlemeye devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt