Haber Sailfish OS 2.0 üzerinde çalışan ilk akıllı telefon bugün sunulacak

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sailfish OS 2.0 üzerinde çalışan ilk akıllı telefon bugün sunulacak
Jolla’nın geliştirdiği Sailfish mobil işletim sistemi Intex’in yeni akıllı telefon modelinde yer alacak…


Akıllı telefon pazarına baktığımızda işletim sistemi olarak, Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi ile Apple tarafından geliştirilen ve firmanın iPhone modellerinde yer alan iOS’un hakimiyetini görmekteyiz. Ancak bu iki işletim sisteminin haricinde farklı işletim sistemleri de pazarda yer alırken, bunlardan bir tanesi de Sailfish olmakta.



Bir zamanlar Nokia bünyesinde Meego işletim sistemini geliştiren ekip, Nokia’nın Meego projesinden ayrılmasının ardından, Jolla adında bir şirket kurmuş ve Meego’yu Sailfish OS adı ile geliştirmeye başlamıştı. Ayrıca bu işletim sistemi üzerinde çalışan ilk akıllı telefon da Jolla Phone olarak Avrupa ve bazı diğer ülkelerde satışa sunulmuştu.

Sailfish şimdi de başka bir akıllı telefon üreticisinin cihazında yer almaya hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre bugün Mobile World Congress Shanghai’da Hindistan kökenli akıllı telefon üreticisi Intex, Sailfish üzerinde çalışan ilk akıllı telefonu duyuracak.

Henüz bu yeni akıllı telefon hakkında çok fazla bilgi bulunmazken, gelen bilgilere göre Qualcomm’un Snapdragon 600 yonga setinden güç alması bekleniyor. 4G LTE desteğine sahip olan akıllı telefon Hindistan’da ilerleyen aylarda satışa sunulacak.

Intex’in yen Sailfish akıllı telefonunun fiyat etiketinin de 15.000 INR (Yaklaşık 235$) seviyesinde olacağı belirtilmekte. Ayrıca Hindistan’ın ardından bu yeni akıllı telefonun Rusya pazarına da sunulabileceği kaydedilmekte.


Sailfish OS 2.0 üzerinde çalışan ilk akıllı telefon bugün sunulacak - MaxiCep
 


braayn

braayn

Üye
Diğer platformlarla yarışması çok zor
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
MR.ROOKİE

MR.ROOKİE

Üye
bence adını duyurabilmesi için biraz daha uygun fiyatlı ürünler sunması lazım birinci cikardiklari cihaz biraz pahali idi
 
skylinegti

skylinegti

Üye
Kesinlikle sailfish daha da geliştirilmeli android artık darboğaza girdi ,nereye kadar ram ve ghz kasacak android sistemi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Kesinlikle sailfish daha da geliştirilmeli android artık darboğaza girdi ,nereye kadar ram ve ghz kasacak android sistemi.
Ubuntu
sailfish
tizen
firefox os
wp
ios

çok işletim sistemi var aslında :hmmm
 
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Haber için teşekkürler :tşk:
 
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Ahhhhh #Meego ahhh. Gül gibi işletim sistemine yazık ettiler. Elimde halen N9 var ve ekran çatladığı halde çalışıyor. En sevdiğim telefon olarak onu başa koyarım.
 

Emre

Üye
ben inanıyorum Nokia n9 ile ortaya maya şimdi salfish oldu mutlaka geçiş yapacaktır ;)
 
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Yenilikler her zaman iyidir tüketicinin işine yarayacak her şey makuldur :ehe
 


Üst Alt