Sahibinden Satılık Devlet :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 776553

Silinen Üye 776553

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Sahibinden Satılık Devlet :)
İngiltere açıklarında, bundan 40 yıl kadar önce, İngiliz Roy Bates tarafından kurulan dünyanın en küçük devleti “Sealand” satışa çıkarıldı.

LONDRA - The Times gazetesinin haberine göre, eski bir askeri platform olan ve 550 metre karelik oturulabilir alana sahip “Sealand Prensliği”, kimse tarafından tanınmayan bir devlet. Sadece helikopter ya da gemiyle ulaşılabilen devlet için sahipleri 10 milyon sterlin istiyor

Bu kadar çok para istenmesinin nedeni ise bu küçük devletin niteliklerinden kaynaklanıyor: sınırsız deniz manzarası, tam bir sükunet garantisi ve vergilerin olmaması....

Hukuki statüsü tartışmalı olan platform-ada, 1967’de İngiliz ordusunun eski binbaşısı Roy Bates ve ailesi tarafından işgal edildi. Uluslararası karasularda bulunduğu için adanın devlet statüsüne çıkarılabileceğini ilan eden Bates kendine “prens” unvanı da verdi. Ertesi yıl Kraliyet Donanması Roy’u adadan atmaya çalıştı, ancak platformdan açılan uyarı ateşine maruz kalan askerlerin girişimi başarılı olmadı. Daha sonra da bir İngiliz savcı platformun İngiliz karasularının 3 mil açığında olması dolayısıyla Roy Bates’i haklı bile buldu.

1974’te ise Roy Bates işi bir anayasa çıkarmaya kadar vardırdı ve ardından “egemenlik simgesi olarak”, bir bayrak, milli marş ve Amerikan Doları ile eşdeğer bir para birimi olan Sealand Dolarını kabul etti.

Bates’in oğlu, 40 yıldır adada olduklarını, babası yaşlandığı için adayı satışa çıkardıklarını anlattı. Ada için astronomik fiyat istendiğini bildiğini ifade eden Michael, teklifleri bekleyip göreceklerini söylüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı

• Beğen
Tepkiler: 55_BeRKaN_55 ve TheExplorer

cargo3230

cargo3230

Üye
20 bin verdim açık artırma başlasın :ehe

jatvalca

jatvalca

Üye
pazarlık payı vardır herhalde?:ehe:ehe:kop::kop:

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Kulak jack ın yaşadıgı fırıtına limanına benziyor

Febris

Febris

Üye
30 milyon diyorum :hahaha:

ibrother

ibrother

Üye
benim telefonla takas eder mi acep ? :) ;)

ahmet_1231

ahmet_1231

Üye
şaka gibi 10 milyon sterlin istiyo bide

Astrosman

Astrosman

Üye
Ilginç

TheExplorer

Üye
Aslında fena değil hani.

hicsam

hicsam

Üye
yuh :)

SHS

SHS

Üye
wikileaks'te oraya taşıncaktı, çünkü kimse sana karışamaz eğer merkezin ordaysa

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Aldım gitti :cool :kop:

brknfdn_55

brknfdn_55

Üye
:d:satılık devlet:d:

ahmettt1903

Üye
Yalnız dünyanın en küçük devleti 440 m2 yle vatikandır. Ayrıca hangi emlaçıyla çalışıyolarsa söyle de onunla irtibata geçelim. :D

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Beyler devlet satın alacağım. Hangisini önerirsiniz?

En fazla 1 kentrilyon eurom var ona göre öneri yapın :sirit:

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
İsraili alacağım. Hem daha ucuz hem çok kaliteli. İsraili alırsam peşinden ABD gelir. ABD geldi mi bütün dünyayı satın almış gibi olurum :cool

doctorrr

doctorrr

Üye
İsraili alacağım. Hem daha ucuz hem çok kaliteli. İsraili alırsam peşinden ABD gelir. ABD geldi mi bütün dünyayı satın almış gibi olurum :cool
bende hollandaya ilk bi el atarım sonra ingiltere almanya falan avrupaya akarım hacı:d:

Metin MF

Metin MF

Üye
evet biliyordum bunu. Dünya'nın en küçük ülkesi.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Ama şu bir gerçek: Ülkemizi satın almaya kimsenin parası yetmez.

- Türkiye satılık değildir. Maddi değeri paha biçilemez.
- Avrupa ve ABD senelerdir satılık.

Aramızdaki fark bu :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...