Ismayilov_Elcin
Üye
-
Konu Sahibi
-
elimizde koca bir Türk tarihi var ve bu tarihe biz ne taraftan bakarsak o taraftan görürüz. Şah İsmail'in yaptıkları da Yavuz'un yaptıkları da büyük işlerdir. Önemli olan Sultan Selim'in yaptığı veya Şah İsmail'in yaptığı şeyler değildir. Senin hangisini görmek istediğindir. Örneğin Yavuz'un Mısır seferine ben "kutsal toprakları fethetmek" diye bakarım sen ise "Müslümanları katletmek" diye bakarsın. Kısacası felsefede de olduğu gibi "doğru" veya "yanlış" olgusu kişiye göre değişir.
Bu arada "Yavuz" kelimesi Türkçe'dir (arapça değil) ve anlamı; güçlü çetin, fena demektir.
Yavuz eski Türkçe'de zalim,fena demekdir.
Biz eski Türkçe mi konuşuyoruz.
Biz eski Türkçe mi konuşuyoruz.
Osmanlı'daki lugat karşılığı: Yavuz = Şiddetli yanan, A'lâ (Güzel), fevkalâde(Olağanüstü). Pek sert.Eski Türkçe'den şu anki Türkçe'ye çevirsek o anlamı veriyor
Süleyman ben Yavuz isminin karşılığına takıldım kardeşim. O yüzden ismin karşılığını araştırdım ama zalim sonucuna hiç ulaşamadım.arkadaş farklı bişeyi anlatmak için söylemiş şu an ki türkçeyle alaka kurarsak düşünülenler yanlış olur
atanız şah ismail'de sizin gibi casuslarını gönderip osmanlı yurdunu hallaç pamuğu gibi attırıp, fitne fesat kazanı gibi kaynatmağa uğraştığı için yemişti o tokatları büyük sultan Yavuz Sultan Selim han hazretlerinden...
şimdi,
konuyu ben henüz yeni gördüm.
tabii ki, söyleyecek çok şeyimiz var,
ne ki, şu an vakit darlığından çıkmak zorundayım.
bekleyin, geleceğim, bi iznillah.
değneksiz köy bulunca kendinizi sultan ilan ettiğiniz anlaşılıyor!
ismailin türk soyundan geldiğini biliyorum ama devlet kurduğunu filan bilmiyordumama yavuzun alevileri yaktırdığını ve babasını tahttan indirdiğini de biliyorum
yazdıklarına dikkat et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?