Sağlıklı yaşam adına beş dakika

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
♦Janer♦

♦Janer♦

Üye
Sağlıklı yaşam adına beş dakika
Mutlu mu, yoksa haklı mı olmak istersiniz?
Günümüzün insanlarının çoğunluğu, mutlu olmak yerine haklı olma savaşı vermekteler. Yazılı ve görsel basında bunun örneklerini hemen her gün okumakta veya seyretmekteyiz. Cevap hakları (haklı çıkma savaşı) karşılıklı olarak devam edip gidiyor. Esas konu tartışılmaktan çıkmış karşılıklı kişisel açık arama savaşına dönüşüyor... İnsanlar “mutlu olma” savaşını bırakıp “haklı olma” savaşı vermeye başladılar.

Hergün 5 dakika durup düşününüz
Emellerimiz ve hedeflerimiz şüphesiz ki olmalıdır. Bazen, seçilen hedef veya hedefler insanı öylesine kendisine kilitler ki, işte o insan kendi kendisini adeta kilitleyip hapsetmiştir. O hedefinin arkasından koşar da koşar. Çevresinde olup bitenlerin çoğu zaman farkında bile değildir. Farkında olsa bile, umursamaz. O artık hedefine kilitlenmiş, kendisini hapsetmiştir. Hürriyetini kaybettiğinin (hapis olduğunun) farkında bile değildir. Toplar, biriktirir ve sayar durur. Paylaşmayı ve yardımı çoktan unutmuştur. Kurbanını keser, derin dondurucuda depolar.
Değerli okuyucu, geçen hafta bir dostum ziyaretime geldi. Üzgün, sıkıntılı ve heyecanlı idi. Hayırola dememe fırsat vermeden, koluma girdi ve anlatmaya başladı, “üç gün oldu öğreneli, tüm vücudunu sarmış, hekim çok fazla bir ömrü olmadığını söyledi”, ardından, “günleri sayılıymış artık” dedi. Rahatsızlığını öğrenmeden bir gün önce, ölüm ona çok mu uzaktaydı... Her canlı oluşmaya başladığı anda onun için geri sayım başlıyor demektir. İnsanoğlu için de durum böyle. Anne rahmine düştüğü anda (yumurta döllendiği) geri sayım başlar. Bazen dünyaya gelemeden yaşam son bulur bazen de dünyaya geldikten belli bir zaman sonra son bulur. Ama mutlaka son bulur. Affınıza sığınarak, kendi dünya görüşümden birkaç satır yazmak istiyorum.
Hergün tüm işimi bırakıp beş dakika düşünürüm ve sorgularım, ne yapıyorum, nereye koşuyorum? Hayatım boyunca kimse ile yarışmadım. Kimseyi kendime rakip görmedim. Kimseyi kendime örnek almadım. Eşitlik yoktur, farklılık vardır. Zor iş olmadığına inanıyorum, zor olan insanlardır. Sıkıntı ve dert yoktur, ders vardır. Öylesine hoş görülüyüm ki, beni çok sabırlı zannediyorlar. Tüm okuyucularımın, bayramını tekrar kutlar sağlıklarının daim olmasını dilerim.

Sağlıklı yaşam için düşünsel kür
Değerli okuyucu, iki sözcüğün bir araya gelmesi uzun yıllarımı aldı. “Ruh” ve “bekçi” kelimelerini bir araya getirip düşünmeye başladığımda bir kitap yazabileceğimi hiç düşünmemiştim.Yakında “Ruhun bekçileri” adlı kitabımı okuyucuların hizmetine sunacağım. Bu iki kelimede ne var diyebilirsiniz. En basit sorular, en zor olan sorulardır. Sağlıklı ruh yapısı, sağlıklı yaşamın en önemli temel taşlarından biridir. Ben diyorum ki, sağlıklı düşünceler “ruhun bekçileri”dir. Sağlıklı düşünceler insanı terk etmeye başladığı zaman yerini sağlıksız düşünceler alır. Ruh sağlığı bozulmaya başlar. “Bana öyle bir şey söyleyin ki, beni mutlu etsin” diyen çok insan tanıdım. Günümüzün insanı sevgiye ve ilgiye muhtaç kaldı.
Kötü düşünmek kişinin kendisine zarar verir. Olumsuz bir olay veya durum karşısında yargılamaktan veya yargıç olmaktan sakınınız. Konuları tartışırken yargılamadan ve yargıç olmadan tartışabiliyorsak, ruhun bekçilerini harekete geçirerek sağlıklı yaşam için gerekli ve şart olan düşünsel kürü uygulamış oluruz. Kapatmadan son bir kür daha, şartlarınız ne olursa olsun, kesinlikle gıybet (dedikodu) yapmayınız. Gıybet, ruh sağlığını bozar. Gıybetin yapıldığı ortamları sessiz ve yorumsuz kalarak terk ediniz. Sır yoktur, çünkü paylaşılmaz.

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Teşekkürler

qirL1903

qirL1903

Üye
Tesekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt