Sağlıklı Mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sinem's

Üye
Sağlıklı Mı?
Arkadaşlar;

Benim okuldan bir arkadaşım ( erkek ) fazla kilolarından şikayetçi.. Diyet yapmaya karar verdi..

Fakat herhangi bir diyetisyene muayene olmadı ve belirli bir diyet listesi uygulamıyor..

Sadece; sabah bir dilim ekmek, peynir birde az şekerli çay.. ( Her sabah )

Öğlenleri annesi evde ne yaparsa yer, genelde sebze yemekleri. Fakat hiç bir şekilde, ekmek yemez..

Akşam yine aynı şekilde, ne yemek çıkarsa ekmeksiz yer..

Yanlız ne öğle nede akşam yağlı şeyler yemez.. Saat 10.00'da bi Eti Form birde 16.00'da Eti Form yer.. Ha birde saat 22.00 civarlarında bir tane elma..

Diyete başlayalı yaklaşık 9 - 10 gün olacak bu sre içerisinde, 3 kilo verdi.. Sizce sağlıklımı? İleride miğre problemlerine ve beslenme problemlerine yol açmasın?

Yanlız bana çok iyi geldi 10 günde 3 kilo.. Ha birde her akşam olmasada 1 - 2 günde koşu bandı ile, en az 20 dk. koşuyor.. Yaklaşık 100 Kalori yakıyor..

Ha unutmadan günde de en az 2,5 lt su içer.. Hatta geçen 14 tane 0,5 LT'lik sulardan içmiş yani buda 7 litre su yapar..

Boy : 1.77
Kilo : 87 [ 84'e düştü ]

Sizce en ideal kilosu nedir? Ben diyorum ki 70 - 75 kiloya düşşen yeterli.. Nasıl iyi değil mi? 75 kiloya'da ay içince düşer sanırım..

gknky

gknky

Üye
80 olsa yeterli bence
bence bu diet sağlıklı deil çünki vucudun protein-vitamin alması gerekli
gerekli mineral ve enzimleri alması gerekli

sağlıklı olsn da kilo önemli deil fazla

(fen öğrencsi belli oluo valla )

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
bence kaybettiği kilo(yağ) değil su.forumda diyetisyen bi arkadaş vardı ona bi sor istersen.a21a sanırım.

Sinem's

Üye
Ya sağlıklı kendisi.. Herhangi bir sağlık problemi yok.. Herhangi bir kısıtlamada getirmedi.. Sadece abur-cuburu kesti.. Birde ekmeği.. Normalde öğle yemeklerinde en az 5 - 6 dilim ekmek yerdi 10 günden beri 1 tane bile yemiyor..

Her gün saat 10.00 - 11.00 arasında 2 tane açma, poğaça vs. yerdi onun yerinde şimdi 1 paket eti form yiyor.. Her akşamda spor yapıyor.. Bu sayede 3 kilo verdi.. Bana göre süper yaw..

<div class='quotetop'>(DeRMaNTeS &#064; May 1 2006, 11&#58;29 PM) [post=326563]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
bence kaybettiği kilo(yağ) değil su.forumda diyetisyen bi arkadaş vardı ona bi sor istersen.a21a sanırım.
[/b][/quote]

Ne suyu yaw ben diyorum ki günde en az 2,5 LT su içiyor.. Bazen 4 - 5 Lt&#39;yi buluyor...

Biliyorsunuz ki diyetten en önemli faktör su..

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
ekme&#287;i az yemek bence güzel ama hiç yememek kötü.esmer ekmek falan yese bu arkada&#351;&#305;n
ayr&#305;ca sa&#287;l&#305;kl&#305; görünmesi sa&#287;l&#305;kl&#305; oldu&#287;u anlam&#305;na gelmiyor,az yicekse az yesin ama adamak&#305;ll&#305; yesin bence

gknky

gknky

Üye
hayırlısı ozaman
ama fazla kilolarıda önemsememeli
insanlar her haliyle tatlıdır . ... .

jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
gknky dogru soluyor
ama bende takiyom bazen
ben 1,84 kilo 80
bu bana fazlaymis

gknky

gknky

Üye
bende 1.89 kilo
kilomun 85 fln olması gerek zayıf duruomuşum kızlar öle dio

Sinem's

Üye
<div class='quotetop'>(DeRMaNTeS &#064; May 1 2006, 11&#58;34 PM) [post=326570]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ekmeği az yemek bence güzel ama hiç yememek kötü.esmer ekmek falan yese bu arkadaşın
ayrıca sağlıklı görünmesi sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor,az yicekse az yesin ama adamakıllı yesin bence
[/b][/quote]

Yok ekmeği sadece sabah yiyor, o da bir dilim..

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
bence arkadaşın kendi başına iş yapıcağına bi diyetisyene falan gitsin, n&#39;olur n&#39;olmaz

tofy

Üye
bence diyetisyene gitmeli;
çünkü her türlü ölçüm yapılarak kişinin o gün içerisinde tüketmesi gereken kalori hesabına göre diyet yapılmalı
artı ekmek yememek B vitamini eksikliğine neden olabiliyor kişininde hangi oranları düşük bilemediğimiz için bence yanlış yapıyor zararlı ve çözümdeğil çok kolay geri alır
diyette esas uzun sürede ama kalıcı kilo vermektir ve sağlığımızı kaybetmeden en önemlisi

Sinem's

Üye
Ya amacı önümüzdeki 2 ay içinde 70 - 75 kiloya düşmesi.. Ki 10 günde 4 kilo verdi..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...