Sağlık İletişimi Derneği kuruldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Sağlık İletişimi Derneği kuruldu
Sağlık alanında doğru bilginin paylaşılması için "sağlıklı bilgi-sağlıklı iletişim-sağlıklı yaşam" anlayışıyla yola çıkan gazeteci, akademisyen ve hekimler, Sağlık İletişimi Derneği'ni (SİLDER) kurdu.



Yönetim kurulunda, Dr. İbrahim Ersoy, Dr. Sinan Korukluoğlu, Dr. Deniz Akgül, Diş hekimi Selim Mutgan ile gazeteci Yeşim Sert Karaaslan, gazeteci Büşra Arslantaş ve gazeteci Celal Çamur'un bulunduğu SİLDER'in genel merkezi Ankara'da bulunuyor.

Dernek Başkanı Dr. İbrahim Ersoy, iletişim çağının bilgiye ulaşımı kolaylaştırırken, aynı zamanda bilgi kirliliğine de yol açabildiğini belirterek, sağlık alanında yanlış ya da eksik bir bilginin kamuoyu ile paylaşılmasının ölüm dahil, geri dönüşü mümkün olmayan sorunlara yol açabildiğini söyledi.

Ersoy, doğru haberciliğin, uygun hasta-hekim ilişkisinin, sektör ve akademisyen işbirliğinin, sivil toplum kuruluşlarının yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ve araştırmaların sağlığın korunmasında çok önemli olduğunu vurguladı.

Yıllardır görüntülü ve yazılı basın organlarında çalışan ve sağlık alanında uzmanlaşan bir grup gazeteciyle hekim, diş hekimi ve akademisyenlerin bulunduğu sağlık profesyonelinin bir araya gelerek SİLDER'i kurduğunu ifaden Ersoy, "Dernek olarak sağlıkla ilgili konularda sağlık iletişimcileri ile sağlık profesyonellerinin birlikteliğini sağlayarak, halkın doğru bilgilendirilmesini, sağlığın iyileştirilmesini, sağlık iletişimi konusunda politikalarının geliştirilmesini amaçlıyoruz" dedi.

İLK PROJE HEKİM-MEDYA İLİŞKİSİ

İlgili sivil toplum kuruluşları, bakanlıklar, üniversitelerle "sağlık iletişimi" üzerine projeler yürütmeyi hedeflediklerini dile getiren Ersoy, "Bu kapsamda hekim-medya ilişkisini biçimlendirecek olan ilk projemizi yakın bir zamanda başlatacağız" diye konuştu.

Ersoy, hekim ve hasta ilişkisinde iletişimin tedavi sürecini çok yakından etkilediğini, iyi bir iletişimin tedavi sürecini hızlandırdığını ifade etti: "Hekim ve hasta arasında iyi bir iletişimin sağlanmasının sadece tedavi sürecini hızlandırmak bir yana sağlık harcamalarını bile azaltacaktır. Çünkü hekimin, hastanın hikayesine biraz daha fazla zaman ayırması halinde isteyeceği tetkikler azalacak, bu da sağlık harcamalarını düşürecektir. Çünkü tıpta birçok hastalığın tanısı sadece anamnez ve fizik muayeneyle bile konulabilmektedir."

HEKİMLERDEN ÜYELERE 7/24 DANIŞMALIK

Sağlık haberlerine ilginin her zaman yüksek olduğunu söyleyen Dr. Ersoy, ancak bu alanda bilgi kirliliği bulunduğunu, gündemde bilginin mutlaka uzmana sorulması gerektiğini dile getirdi. Ersoy, !Bu nedenle dernek üyesi muhabir arkadaşlarımıza yönelik önemli bir proje daha başlatıyoruz. Sağlık İletişimi Derneği'ne üye muhabir arkadaşlarımızın 7 gün 24 saat arayabilecekleri, her branştan alanına hakim profesör ve doçent düzeyinde 3-4 öğretim üyesiyle danışmanlık için işbirliği yapılacak. İlerleyen dönemde sağlık muhabiri arkadaşlarımız tüm branşlardaki hocalarımızdan ders alacak ve temel konularda bilgi sahibi olacaklar” ifadesini kullandı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Byhaydar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt