Sağ eli sol koluna nakledildi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sağ eli sol koluna nakledildi!
Sağ eli sol koluna nakledildi!


İspanya'da sıra dışı operasyonlara imza atan cerrah Pedro Cavadas sol eli olmayan bir hastaya sağ elini naklederek bir başka ilginç ameliyat daha yaptı...


Bu şaşırtıcı ameliyatta 40 yıl önce sol elini kaybettikten sonra 3 yıl öncesinde de geçirdiği felç sonucu sağ kolunu kullanamayan 63 yaşındaki hastanın kendi sağ eli sol koluna nakledildi.

Cavadas Vakfının mensubu ve doktor Cavadas'ın kız kardeşi Virginia Cavadas "Hasta hiçbir şey yapamıyordu ve her şey için yardıma ihtiyacı vardı. Doktor Pedro Cavadas da bir donör bulmaktansa sağ elini sol el yapmayı akıl etti" diye konuştu.

Donörün nakil yapılacakla aynı kişi olduğu bu tip oto-nakillerde
hastaya doku uyuşmazlığı nedeniyle bir tedavi uygulanması gerekmiyor ve başarı oranı daha yüksek oluyor.

Ancak bu operasyonda Doktor Cavadas basit bir nakil yerine elin tüm yapısını değiştirmek ve sağ elin eklemlerinin sol önkolla uyumlu hale gelebilmesi için kemikler ve tendonlar üzerinde çok zor bir çalışma yapmak zorunda kaldı.

Valencia Virgen del Consuelo hastanesinde 29 nisanda yapılan ve 13 saatten fazla süren bu operasyon sırasında ünlü cerrah ve ekibi pratik ve nedenler ve olumsuz bir estetik etki yaratmaması amacıyla hastanın başparmağının yerini de değiştirdiler.

Operasyonun üzerinde bir ay geçtikten sonra hastanın mutlu olduğu ve elini oynatabildiği belirtildi.İspanyol doktor geçen yıl sonunda ülkede ilk çift el nakli yapan cerrah oldu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt