Sadece adı kazak!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Atakan

Atakan

Üye
    Konu Sahibi
Sadece adı kazak!
Sarı-Kırmızılılar´ın Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda eşleştiği Kazakistan temsilcisi Tobol´un en büyük başarısı, 2007´de kazanmış olduğu lig kupası.

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’nde 2. ön elemedeki rakibi, Kazakistan’ın Tobol takımı oldu. Kostanay kentinin takımı olan ve 1967’de kurulan Mavi-Beyazlı kulüp, kuruluşundan bu yana toplam 5 kez isim değiştirdi ve 1995 yılında Tobol adını aldı. Avrupa’da bugüne kadar UEFA Kupası’nda 6, İnter Toto Kupası’nda ise 12 olmak üzere toplam 18 maça çıkarken, bu karşılaşmalarda 9 galibiyet, 2 beraberlik, 7 yenilgi aldı. Geçen sezon ise eski adıyla UEFA Kupası’nın 1. ön eleme turunda sahasında 1-0 yendiği Avusturya Wien’e deplasmanda 2-0 mağlup olarak elendi.

İlk maç deplasmanda
Halen devam eden 14 takımlı Kazakistan Ligi’nin 12. haftası itibariyle 20 puanla dördüncü sırada yer alan Kazak temsilcisinin bu sezonki en golcü ismi, 6 kez fileleri havalandıran Türkmen golcü Vladimir Bayramov. Teknik direktörlüğünü 5 sezondur Dmitriy Ogai’nin yaptığı Tobol, maçlarını yaklaşık 8 bin kişi kapasiteli Kostanay Stadyumu’nda oynuyor. Oyuncularının değeri 3 milyon 700 bin Euro olan takımın en değerli isimleri 900 bin Euro ile Chelyadinsky ve 850 bin Euro’luk Bulgar forvet Chilikov. Sarı-Kırmızılılar, zayıf rakibiyle ilk maçını 16 Temmuz’da deplasmanda, rövanşı ise 23 Temmuz’da sahasında oynayacak.


TOBOL’U TANIYALIM
Kuruluş: 1967
Stadı: Kostanay Stadyumu (8.323) (Florya 8.000)
Başkan: Nikolai Panin
T.Direktör: Dmitriy Ogai
Renkleri: Mavi-Beyaz
Başarıları: Kazakistan Kupası Şampiyonu (2007)
Yaş ortalaması: 26
Takım değeri: 3.700.000 Euro(Lincoln daha pahalı)
İDEAL ONBİRİ
Baginski, Chelyadinsky, Dimitrov, İrismetov, Nurdauletov, Kharabara, Ibraev, Baltiev, Chilikov, Golban, Bayramov
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt