Saçımı başımı yolmaktan kalmadı yol yordam

Sponsorlu Bağlantılar

VaronBurak

VaronBurak

Üye
    Konu Sahibi
Saçımı başımı yolmaktan kalmadı yol yordam
Arkadaşlar böyle çarpıcı bir bir başlığı çabuk tıklansın diye atmadım geçrekten acayip vasat bir sorunum var vasat diyorum çünki basit bir sorun yüzünden sıkıntı çekiyorum basit ve saçma bir sorun bukadar sıkıntı çıkarması cabası..

Öncelikle telefonum Samsung Wonder. Bu telefonu çok severek aldım kullandımda ama bir süre sonra yavaşlamaya başladı ve sorunu ram veya başka birşey değil sebebini biliyorum. Aksine babamın Samsung Ace var adamın benimkinden 100 mb eksik rami olmasına rağmen jet gibi bunun sebebini de buldum.

Sosyal platform yazılımları (Tango,Viber, Facebook, Messenger,WeChat bilmemne) başta olmak üzere birçok kullanmadığım program arkaplan işlemi olarak hayatını sürdürüyor. Telefonu açtığımda aynı pcede olduğu gibi başlangıçta açılan programlar ramin ırzına giriyor. Ben başlangıçta açılmasını istemediğim programları windowstaki gibi seçmek istiyorum ama çokaradım telde bulamadım. Her açılışta teker teker kapatmakta çok can sıkıcı ayarlara girene kadar saat geçiyor yani abartmyayaım ama bunu yapana kadar zaman geçiyor yine saat geçiyor derken rehber gibi asıl arkaplanda tutulması gereken bir arayüze girmeye kalksam rahat 10 15 saniye bazen 20 saniye geçiyor saymadım ama bana öyle geldi yada gerçekten böyle. Aynı zamanda bir çok ihtiyacım olmayan program arkaplanda hayatını sürdürüyor bunlar olmasa rahat rahat kullanacam teli ama benim gibi bir net ve pc tiryakisi sürekli üst üste program açtığı için ne kadar iyi bir telefon olsada(bu çok iyi değil biliyorum) yinede bu yanlış yazılan ram düşmanı programlar yüzünden böyle oluyor.


Face ve messenger yada en azından whatsapp yeter diğer programlarla nasıl başa çıkacam balangıçta açılmaması için ?


2. Sorun ben bir spy call yada spy call programı yükledim aynı böyle ismi tüm konumaları kaydedediyor tele. Programı yükledikten sonra giremiyorum hata veriyor ama tüm knouşmaları kaydediyor. SpyCall klasörüne kaydedildi diyor gizli dosyaları açtım her dosyaya tweker teker baktım spy call yok var yok tüm konuşmalar kaydedilmiş onlarda zaten düşük olan hafizayı iyice daraltıyor. iyice yavaşladı bu yüzden cabası buda.. Nerden bulabilirim yada uygulamayı kullanan varsa yardımcı olabilirmi ...


3. Ben 8 gb toshiba card aldım duyduğuma göre yerel bellekteki 3. şahıs programları carda aktarsam telefon hatır sayılır biçimde hızlanacak birsürü program yerel bellekte yaşıyor şuan çünki. Ama kartı uzun zaman önce taktım sd carda aktar diyorum card dolu diyor. Hiç bir şekilde bir programı aktaramadım bu yüzden arkadaşlar. Böyle saçma sapan sorunlardan dolayı sd cardım olsada dandik bir telefonum olmasada benimkinden düşük bir telefondan daha yavaş ve kötü bir şekilde kullanıyorum teli. Hiçbir şekilde kullanıyorum cardı zaten fotoğraf galerisini açamıyorum içindekileri carda aktarayım. Zaten müzik yüklesem player kasacak onuda dinleyemeyecem. Anca programlara girip cardsız yapılacak şeyler yapıyorum. bu arada dediğim gibi fotoraf uygulamasınıda kullanamıyorum bellek dolu olduğu için videoları felanda aktaramıyorum galeriyi açamadığımdan.

Böyle saçma sapan bir durumdayım arkadaşlar yardım ederseniz telefonumu bitkisel hayattan kaldırabilirim teşekkürler.
 


aleranol

aleranol

Üye
senin telefonu rootlayip system/app konunundan gereksiz herseyi silmen gerekli.

- - - Eklendi - - -

ha yanlız sadexe istemediklerini silmen gerekli. sonra aşırıya kaçırma. benim not2de ses driveri silinmişti sesi azalıp artıyordu.
 

mr.bell

Üye
senin telefonu rootlayip system/app konunundan gereksiz herseyi silmen gerekli.

- - - Eklendi - - -

ha yanlız sadexe istemediklerini silmen gerekli. sonra aşırıya kaçırma. benim not2de ses driveri silinmişti sesi azalıp artıyordu.

Çok doğru söylemiş , rootla ve gereksiz olan uygulamaları sil.
 
BYFECI

BYFECI

Üye
Gereksiz değil tüm ufak klasörleri sil.
 
VaronBurak

VaronBurak

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaslar cok sagolunda ben whatsappi viberi kullaniyorum ama surekli degil napacam ??? silmek istemiyorum gerek yok arada sirada kullaniyorum diye arkaplanda surekli aktif. Niye siliyim kullaniyorum yine. ortasi yokmu bunun arkadasim basit birsey istiyorum acilista oto arkaplanda acilmasin bilen yokmudur bunu ey ahali :-)
 
badmus

badmus

Üye
Arkaplanda Acilacak Uygulamalari Kisitlaman Gerekli. Yani LMK'yi Sinirlayacaksin. Mesela Sen Programdan Ciktigin Anda Program Kapanacak. Kullanmadigim Icin Baska Arkadaslar Benden Daha Iyi Bilir Ama CyanogenMod Custom Rom'larinda LMK Ayarlama Vardi Sanirim :hmmm
 


Üst Alt