Saatinizi Ileriye Almayı Unutmayın

Sponsorlu Bağlantılar

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Saatinizi Ileriye Almayı Unutmayın
Güneş ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufunda bulunmak için yapılan yaz saati uygulaması bugün başlıyor. Saatler bu gece 1 saat ileri alınacak.
25 Mart 2006 07:16
<div align="center"></div>
Yaz saati (ileri saat) uygulaması, 26 Mart Pazar günü 01.00&#39;de, saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılacak. Uygulama, 29 Ekim Pazar günü saat 02.00&#39;de, saatlerin bir saat geri alınmasıyla sona erecek.

Yaz saati (ileri saat) uygulaması, çalışma saatlerinin günün güneşli bölümüne alınması suretiyle, gün ışığından daha fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlanması amacını taşıyor. Ayrıca, yaz saati uygulamasıyla, akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji talebinin (puant gücü) azaltılması hedefleniyor.

697 sayılı Kanunun 3097 sayılı Kanunla değişik 2. maddesi,
&#39;&#39;Greenwich&#39;e göre 30. derecede bulunan boylam dairesi bütün Türkiye
Cumhuriyeti saatleri için esas alınır. Ayrıca başlangıç ve bitiş
tarihleri belirtilmek ve bir saati aşmamak şartıyla yaz saati uygulamaya Bakanlar Kurulu yetkilidir&#39;&#39; hükmü gereğince, yaz saati uygulamasının başlangıç ve bitiş tarihleri Bakanlar Kurulu kararları ile belirleniyor.

Yaz saati uygulaması başlangıç ve bitim tarihlerinde Avrupa
ülkeleriyle birlikte hareket ediliyor. Uygulamaya ilişkin kararname teklifi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanırken, Dışişleri Bakanlığı tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı&#39;na gönderilen Avrupa Birliği (AB) çerçevesinde kabul edilen karar metinleri dikkate alınıyor. Kısaca yaz saati uygulamasıyla, enerji tasarrufu, AB üyesi ülkeler ile saat birlikteliği ve uyum sağlamak ve akşam saatlerinde en yüksek
değerine ulaşan enerji tüketim talebinin (puant gücünün) azaltılması
amaçlanıyor.

Öte yandan, uygulamayla her yıl, &#39;&#39;orta ölçekli&#39;&#39; bir hidroelektrik santralin yıllık üretimi kadar tasarruf sağlanıyor. Yaz saati uygulamasıyla 1990&#39;dan 2004 yılına kadar sağlanan elektrik tasarrufu ise toplam 7 milyar 41.7 milyon kwh&#39;yı buldu. Yaz saati, bir başka deyişle ileri saat uygulaması, Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle birlikte Mart ayının son pazar günü başlayıp, Ekim ayının son pazar günü bitiyor. 16 Mart 2002 tarihli Resmi Gazete&#39;de yer alan Bakanlar Kurulu Kararı&#39;na göre, ileri yaz saati uygulaması, 29 Ekim 2006&#39;ya kadar devam edecek.

aa

kırizantem

Üye
unutmuştum teşekkürler

gknky

gknky

Üye
saol abi hatırlattığın iyi oldu

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
akşam yine konuyu hortlatalım
sağol haberci

S1FR3K1R1C1

Üye
Saol Abi ßen Unutmuştum Fabrikayı Uyardım

Lost_Boy

Lost_Boy

Üye
saol ya bende gerimi yoksa ilerimi diye karıştırıyordum

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar saatlerinizi 5 dk sonra ileriye almayı unutmayınız.
Yarın ki bütün randevularınızı karıştırırsınız bilesiniz
Sabah servis beni eski saate göre mi yoksa yeni saate göre mi alacak bilemiyorum Haydi hayırlısı

HuMuRGaN

HuMuRGaN

Üye
haber için sağol tamamen aklımdan çıkmış

msw

msw

Üye
Benim için bişey farketmez zaten ... Hatırlatma için tşkler

impavidus

impavidus

Üye
Uyarı için teşekkürler Yalnız saatlerin 1&#39;de ileri alınması gerekiyordu biraz önce dikkat ettim bizim sitenin saati hala eski halinde duruyor

tofy

Üye
evet yarım saat önce saat 1 di 2 oldu
ama tüm saatleri düzeltmek lazım hatırlatma için teşekkürler haberci

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Ne kötü oldu böyle ya

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Hepimize hayırlı olsun bu Yaz Saati Uygulaması...

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Korktuğum başıma geldi ve 1 saat gecikmeyle servisle değilde otobüsle şirkete ulaşabildim.

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Oda güzelmiş

mAd_girL

mAd_girL

Üye
yaa çok kötüüüüüü :S dersaneye gitmedim bu yüzden :cry:

Üst Alt