Saab Turbo X Sahneye Çıkıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
schumici

schumici

Üye
    Konu Sahibi
Saab Turbo X Sahneye Çıkıyor
Saab Turbo X, Saab turbo teknolojisinin 30. yılını kutlamak için yaratılmış ve ilk kez geçen sene Frankfurt Motor Show’unda sergilenmiştir. Sürücüye maksimum sürüş keyfi vermek üzere, sınırlı sayıda tasarlanan üst düzey bir performans modelidir. Sportif tasarımlı şasi ve 400 Nm’lik tork üreten 280 hp/206 kW 2.8 litrelik V6 turbo güç kaynağı motora sahiptir. Sizi 100 km/saat’e 5.7 saniyede ulaştıran (Sport Sedan, manuel), Saab’ın yenilikçi, tüm tekerleklerden çekişli XWD teknolojisidir.

Peki bütün bu özellikler size kendinizi nasıl hissettiriyor?


Bu sorunun yanıtını, İsveç Åre kayak alanında Şubat ayında gerçekleştirilen Saab aktivitesine katılan ve sıkı bir Saab Fanatiği olan Richard Lagerén’e sorduk. Lagerén önce dünyaca ünlü Ice Hotel’in yapısında da kullanılan buz bloğundan yapılmış platform üzerindeki arabaya baktı. Sonra tarafımızdan, dağ yakınlarındaki kar, buz ve çamurlarla kaplı caddelerde bir Turbo X test sürüşüne davet edildi.

“Beklentim 2.8 litrelik V6 motorun yeni versiyonlu XWD sistemini denemek ve tabi ki sınırlı sayıdaki Turbo X’in test sürüşü fırsatını yakalayarak muhteşem bir zaman geçirmekti.” diyen Lagerén, “Daha önceki Saab’larla karşılaştırılırsa…aslında karşılaştırılamaz. Gece ve gündüz gibi! Geliştirilen çekiş gücü, XWD sistemi diğer versiyonlardan özellikle buz ve kar üzerinde çok daha eğlenceli hale getirmiş. Bence XWD sistemi pazardaki en iyi sistemlerden biri olarak yerini almalı.”

Saab XWD torku sadece iki aks arasında değil, aynı zamanda ön ve arka tekerlerlek arasına da dağıtırak daha önceki Saab’larda görülmeyen bir sürüş keyfi ve dinamik şasi kontrolü sunar. Lagerén ayrıca Turbo X’in iç ve dış mimarisi ile motoruna da övgüler yağdırıyor :

“Sürüşe başlarken daha fazla güç ve daha sportif bir tutuş sağlıyor – ama sürüş keyfinden vazgeçmeden.” diyor. “Süspansiyon kış mevsiminin zorluklarıyla dolu yolu tam anlamıyla emiyor; motorsa harika, pürüssüz ve güçlü! Gücü ihtiyaç duyduğunuz yerlere dağıtan tork tamamiyle müthiş!”

İç dizayna gelince, deri direksiyon simidi ve “görkemli” deri koltukları seçti. Arabanın tam-siyah dış döşemesi akla bir ikon olan Saab 900’ü getiriyor. “Gövde kiti Black Turbo gibi, Turbo X’i kalabalıklardan ayırıyor. Ben de 1988 Saab 900 Aero’lardan - tabi ki siyah- birine sahibim. Bence Saab Turbo X ile katıksız sürüş keyfine geri dönüş sürecine başlamıştır.”

“Bir Saab müşterisinin karşılaşacağı en büyük sorun Turbo X mi yoksa Aero XWD mi alacağıdır. Fakat bence Turbo X, yalnızca Aero’nun yükseltilmiş hali değildir, o çok özel bir Saab’tır.”

“Turbo X bir sürücünün istediğinden daha fazlası. Şu anda XWD sistemli bir Saab almam an meselesidir. İsabet oldu.”

Yakıt tüketimi & Turbo X Sport Sedan ve XWD Sport Sedan için CO2 emisyon değerleri

Şehir içi / Şehir dışı / Ortalama, (l/100km, gram/km) AB rehberine göre 1999/100/EC
M6: 15.9 l/100 km, 380g/km / 7.5 l/100 km, 179g/km / 10.6 l/100 km, 254g/km
A6: 18 l/100 km, 429g/km / 7.4 l/100 km, 176g/km / 11.3 l/100 km, 269g/km

Yakıt tüketimi & Turbo X Sport Wagon ve Aero XWD Sport Wagon için CO2 emisyon değerleri

Şehir içi / Şehir dışı / Ortalama, (l/100km, gram/km) AB rehberine göre 1999/100/EC
M6: 16.5 l/100 km, 395g/km / 7.8 l/100 km, 187g/km / 11 l/100 km, 263g/km
A6: 18.6 l/100 km, 443g/km / 7.7 l/100 km, 183g/km / 11.7 l/100 km, 279g/km
 


CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
bilgilendirdiğin için teşekkürler :oke:
 
schumici

schumici

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim yorumların için ben teşekkür ederim:oke:
 
oTToMaNiAc

oTToMaNiAc

Üye
saab tehlıkelı araba
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt