teknolojibaronu
Üye
-
Konu Sahibi
-
Samsung bunu neden eklemiş o zaman bir sorgulamamız lazım. Forumdada bir çok kişi bunu yapabilmemiz dahilinde şarj performansına etkisi olacağını idda ediyordu sizi bu yanlış iddiayı düzeltirken göremedim.Bu arada ufak bir bilgilendirme yapayım çözünürlük düşürdüğünüz zaman cihazın oyun performansı vs artacaktır ama pil süresi artmaz haberiniz olsun. Çünkü pilden ekrana giden voltaj değişmez sadece siz ekranda görünen çözünürlüğü değiştiriyorsunuz o yüzden pile faydası olmaz
İşlemciye düşen yük azalacağı için pil performansı iyileşir. Ekran zaten belirli pixelleri yakar. Siyah ağırlıklı temalar ile iyilestirilebilir.Bu arada ufak bir bilgilendirme yapayım çözünürlük düşürdüğünüz zaman cihazın oyun performansı vs artacaktır ama pil süresi artmaz haberiniz olsun. Çünkü pilden ekrana giden voltaj değişmez sadece siz ekranda görünen çözünürlüğü değiştiriyorsunuz o yüzden pile faydası olmaz
Hala anlamadın mı ? Aylardır konuşuyoruz ediyoruzSamsung hep ekstra özelliklere sahipti. Ama eskiden bu ekstra özellikler telefonun kaldırabileceğinden fazlaydı artık öyle değil sanırım ya da donanım gelişmeleri hissettirmiyor.
Sent from Mtalk using Lumia950[emoji769]
Üstad bu note3 değil yaHangi rom
S6 dan beri düzeldi muhabbeti var biliyorum ama sebebi gerçekten yazılım düzeltmeleri mi, androidin yeni sanal makinaya geçmesi mi yoksa işlemci ve ramlerin gelişmesi mi ondan daha emin değilim.Hala anlamadın mı ? Aylardır konuşuyoruz ediyoruz
anlatamıyorum ama şöyle diyeyim ekrana giden ve işlemciye giden voltaj değeri değişmyor sadeec çözünürlük değişiyor. yani pile faydası olmaz.Pili de etkiler. Özellikle oyunda performans arttırması ekran yükünden kurtulduğu içinse güç tüketimi de azalır
voltaj değeri düşmez. voltajı kernelden ayarlıyorlar burda yeniden dosya yükleme kernel yükleme yok.Çözünürlük düştüğünde teyid etmedim ama voltaj değeride düşüyor olsa gerek, yoksa samsung neden ekleme ihtiyacı hissetsin
İlginç, reklamını yapsan tutmaz, eklenme sebebi ve üstelik güç tasarrufunada eklenmiş olması ama bir işe yaramayacak olması aklıma yatmıyor. Doğrudur dediğin de belki başka bir numarası vardır.voltaj değeri düşmez. voltajı kernelden ayarlıyorlar burda yeniden dosya yükleme kernel yükleme yok.
bu çözünürlük düşürme olayını hemen hemen her cihazda yapabilirsiniz ama pile faydası olmaz
Çözünürlük düşünce pil süresi artar. Telefonun ekranda render yapacağı görsel için aynı performansta daha düşük cpu-gpu frekans seviyeleri ve voltajları kullanılır. Aynı zamanda ekran aynı voltajı çekmesine rağmen daha az güç (amper) kullanacaktır.Bu arada ufak bir bilgilendirme yapayım çözünürlük düşürdüğünüz zaman cihazın oyun performansı vs artacaktır ama pil süresi artmaz haberiniz olsun. Çünkü pilden ekrana giden voltaj değişmez sadece siz ekranda görünen çözünürlüğü değiştiriyorsunuz o yüzden pile faydası olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?